~~Rafal napisał(a): Zatrzymano mnie w ciągu dwóch miesięcy trzy razy za brak maseczki i odmówiłem przyjęcia mandatu.Wezwano mnie ustnie do stawienia się na komendzie odmówiłem i poprosiłem o wezwanie na piśmie . Wiecie co dostałem ?wezwanie z art 86 czyli wykroczenie w ruchu drogowym i tyle w temacie . Po kolejnej rozmowie telefonicznej ciszapieprzyć te bzdury to możesz starej... Sądy walą kary po 500 jak mandatu nie przyjmujesz... Nawet mnie nie wzywał nikt tylko przyszla kara bez przeprowadzenia rozprawy... Pieprzę, noszę maskę
~~Srebrzystoczarny Groszek napisał(a): Nie płaćcie tego brak przepisu który pozwą im jarac za brak maseczki brak przepisu uprawniającego do egzekucjidaj mi swój adres żebym wiedział kogo pozwać jak jednak ludziom kary poprzychodza... Brak przepisu... Ty się w łeb krec nij... Art. 116 1a kw przeczytaj... Sąd też wymierza grzywnę z tego przepisu.
Zastosowana autokorekta
~~Czerwonobrązowa Tibuchina napisał(a):Ktoś napisał: ~~Lawendowoniebieski Mamutowiec napisał(a):jak czytam twoje wypociny to odnoszę wrażenie że nie masz mózgu, namordniki nie chronią , a mandaty są nie legalne ,odmawiajcie przyjęcia mandatu , a cały ten cowid to jedna wielka mystyfikacja.Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Cynamonowy Aster napisał(a): W Lidlu, Carfurze dzisiaj nie widziałem ponad połowy cwaniaków w maseczkach, Policji też nie widziałem. Policja powinna częściej sklepy odwiedzać i walić mandaty, może następnym razem choćby przez wzgląd na mandat foliarz założy maskę na koparę.a co zaszczepiles sie i boisz się niezaszepionych ? Czy poprosty lubisz się do kogoś przywalić?
a nie widzisz, że przez takich niezdyscyplinowanych nie możemy się pozbyć tego covida, tylko co rusz kolejna fala...
~~Cynamonowy Aster napisał(a): Bolesławiec ma największą liczbę ciemniaków, gardzę antyszczepami.
~~Mieszkaniec Bca napisał(a): Aleś mądry! A wiesz, że możesz umrzeć na 1000 innych chorób?