Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
COVID-19 w Polsce. Najnowsze dane o zakażeniach i zgonach
~~Brudnozielona Rzeżucha niezalogowany
23 stycznia 2022r. o 22:35
I jeżeli Szanowny Panie Lucjanie Kmiot jest adekwatna odpowiedzia to ja napisałam że głąb też jest .Nikomu z was szczepionym nigdy nie ublizylam a wy robicie to na każdym kroku pod każdym artykułem .Dobranoc .
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Bławatkowa Wierzba niezalogowany
23 stycznia 2022r. o 22:36
~~Garsyja napisał(a):
Ktoś napisał: qwax_ napisał(a): Lucek, możesz napisać jak obecnie odróżnia się różne odmiany covidu?
Idę np. zrobić test, który wychodzi pozytywny. To skąd wiadomo jaką mam mutację? Pytam poważnie. Bo z tego co wiem, to test podaje jedynie wynik: pozytywny/negatywny.
I w związku z tym skąd MZ wie ile jest przypadków Omicronu?

Ciemnota nie boli Qwax , test PCR jest sprawdzany w laboratoriach , wiec pod mikroskopem czy innym urządzeniu ,
Odróżniają budowę , a może inaczej jesteś z rodziny ssaków , to jak odróżnić czy nie jesteś np.Osłem ??

Pod jakim mikroskopem? :)
Następny znachor się znalazł.
~~Garsyja niezalogowany
23 stycznia 2022r. o 22:41
qwax_ napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Garsyja napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: qwax_ napisał(a): Lucek, możesz napisać jak obecnie odróżnia się różne odmiany covidu?
Idę np. zrobić test, który wychodzi pozytywny. To skąd wiadomo jaką mam mutację? Pytam poważnie. Bo z tego co wiem, to test podaje jedynie wynik: pozytywny/negatywny.
I w związku z tym skąd MZ wie ile jest przypadków Omicronu?

Ciemnota nie boli Qwax , test PCR jest sprawdzany w laboratoriach , wiec pod mikroskopem czy innym urządzeniu ,
Odróżniają budowę , a może inaczej jesteś z rodziny ssaków , to jak odróżnić czy nie jesteś np.Osłem ??

Jak to dobrze mądrego posłuchać :)
Czyli jak w ostatnich dniach robią grubo ponad 100 tysięcy testów dziennie, to każdy z tych testów jest dodatkowo sprawdzany pod kątem mutacji?
A czym, jeśli można zapytać? Szkłem powiększającym, czy aplikacją w telefonie, czy może "innym urządzeniem".
Bo ty jako osoba niewątpliwie "światła" dzięki "pozyskanej" wiedzy z TV masz świadomość wielkości wirusa i zapewne wiesz jak się go obserwuje ;)

Bywa Qwax , że to co jest dla jednego realistyczne , dla ciebie jest to Rebus nie do rozwiązania ,
I vice versa , nie polecam wiadomości z TVN24 , a Kurski też łże.
polecam odkleić D………pę od stołka i poodwiedzaj miejsca edukacji w kierunku Covid 19 ,
ciekawe tematy , ciekawi specjaliści , i najważniejsze brak „Szamanów”
18442
PIS-PO-PRL
23 stycznia 2022r. o 22:48
~~Garsyja napisał(a): polecam odkleić D………pę od stołka i poodwiedzaj miejsca edukacji w kierunku Covid 19

Lunaparki jakieś porobili? to są takie miejsca gdzie o covidzie opowiadają ludziom?
O kurła... gdzie? bilety trzeba kupować czy za frytki można wbijać :D

PIS=PO=PRL
13926
qwax_
23 stycznia 2022r. o 23:01
~~Garsyja napisał(a):
Bywa Qwax , że to co jest dla jednego realistyczne , dla ciebie jest to Rebus nie do rozwiązania ,
I vice versa , nie polecam wiadomości z TVN24 , a Kurski też łże.

To oświeć mnie w jaki sposób w laboratorium w jakiejś Wólce Dolnej (może być w Bolesławcu) rozpoznają mutację wirusa. CZYM??
Mikroskopem otrzymanym na komunię?? ;)
Jak to zrobisz to masz u mnie dobrego łiskacza.

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
~~tojak niezalogowany
24 stycznia 2022r. o 0:23
Po masowych szczepieniach na Covid-19 liczba zgonów wśród chłopców gwałtownie wzrosła o 53%.
http://www.prisonplanet.pl/nauka_i_technologia/po_masowych_szczepieniach,p1882536518
~~PRL niezalogowany
24 stycznia 2022r. o 5:31
Taka ciekawostka do porannej kawusi ;)

Szczepionka nieszczelna – przypadek Choroby Mareka

Wirus, aby móc się rozprzestrzeniać, potrzebuje nosiciela. Zabicie nosiciela powoduje, że „ginie” również wirus. Wirus, który wywołuje lżejszą chorobę łatwiej się rozprzestrzenia w porównaniu z takim, który wywoła ciężką chorobę (która unieruchomi albo zabije nosiciela). Dlatego naturalna ewolucja wirusów prowadzi do powstania szczepów, które są mniej groźne dla nosicieli. Szczepionka, która wpływa na objawy choroby ale nie zapobiega zarażaniu zaburza ten proces – a nawet może go odwrócić!

Coś takiego miało miejsce już w przeszłości z innymi wirusami i szczepionkami… Choroba Mareka atakująca kury początkowo nie była dla kur śmiertelna. W 1970 roku powstała szczepionka na chorobę Mareka, która łagodziła objawy, ale nie zapobiegała zarażeniom. Powszechne stosowanie tej szczepionki doprowadziło do tego, że wirus mutował do coraz bardziej zjadliwej postaci. Obecnie niezaszczepiona kura która się nią zarazi, nie ma szans na przeżycie, a za roznoszenie choroby Mareka odpowiadają kury zaszczepione, ponieważ tylko one od tego wirusa nie umierają.

Co z tego wynika? Cóż, za jakiś czas zmutowany koronawirus SARS-COV-2 rzeczywiście może stać się śmiertelny dla niezaszczepionych… Stanie się tak jednak nie dlatego, że pandemiczni dyrygenci mieli rację, a jedynie dlatego, iż sami to spowodowali i wydali na nas wyrok…

Źródła
Imperfect Vaccination Can Enhance the Transmission of Highly Virulent Pathogens
~~śmierć od szprycy niezalogowany
24 stycznia 2022r. o 6:50
~~Ceglana Maciejka napisał(a): Was też antyszczepy dopadnie Covid. A wtedy połowa z was do piachu, a my wypijemy za waszą głupotę...
za swoją głupote wypij póki jeszcze możesz ,bo kowid dopada też szczepanów,a dokładniej grypa,a szczepienia tj niezgodne z konstytucją bo ta trutka na szczury nie jest szczepionką ponieważ nie ma certyfikatu bo jest w fazie badań na ludziach co to się na ochotnika zgłosili
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.