Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Religia albo pokój

~~Eee niezalogowany
15 lutego 2022r. o 15:04
Czy można postawić znak równości między kimś kto chce "piłować katolików" (mówiącego to w obecności cieciej osoby), a osobą taką jak np. minister oświaty? Obie te osoby reprezentują partie, które zrównujesz znakiem równości.
Albo taki przykład, waloryzacja emerytur równa 3 zł i obecna 7% +13+14 emerytura.
Nie rozumiem jak można stawiać znak równości? Mam nadzieję że nie jest to celowa "zagrywka" zrównująca wszystkich którzy rządzili lub rządzą jako "zawsze złych" a tych którzy jeszcze nie rządzili jako "zawsze dobrych":D
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
18442
PIS-PO-PRL
15 lutego 2022r. o 15:08
Złodziej, który dzieli się z innymi dalej jest złodziejem. Wałki mam Ci tu wyliczać pisowskie? No chyba nie ;)

Cytując klasyka
„ - Zło to zło, Stregoborze - rzekł poważnie wiedźmin wstając. - Mniejsze, większe, średnie, wszystko jedno, proporcje są umowne a granice zatarte. Nie jestem świątobliwym pustelnikiem, nie samo dobro czyniłem w życiu. Ale jeżeli mam wybierać pomiędzy jednym złem a drugim, to wolę nie wybierać wcale.”

;)

PIS=PO=PRL
211
skorn
15 lutego 2022r. o 17:00
PIS-PO-PRL napisał(a): Złodziej, który dzieli się z innymi dalej jest złodziejem.

Oto słowa mędrca!

Chociaż trzeba przyznać, że na sztuczki PiS wielu się nabrało.

<i>
~~Eee niezalogowany
15 lutego 2022r. o 17:03
PIS-PO-PRL napisał(a): Złodziej, który dzieli się z innymi dalej jest złodziejem. Wałki mam Ci tu wyliczać pisowskie? No chyba nie ;)

Cytując klasyka
„ - Zło to zło, Stregoborze - rzekł poważnie wiedźmin wstając. - Mniejsze, większe, średnie, wszystko jedno, proporcje są umowne a granice zatarte. Nie jestem świątobliwym pustelnikiem, nie samo dobro czyniłem w życiu. Ale jeżeli mam wybierać pomiędzy jednym złem a drugim, to wolę nie wybierać wcale.”

;)

A ja wolę takiego "Janosika" który kradnie bogatym i daje biednym niż takiego co okrada biednych i daje bogatym. Też byś dał =.
:)
211
skorn
15 lutego 2022r. o 17:05
Polscy nauczyciele to faktycznie bogacze.

<i>
~~Eee niezalogowany
15 lutego 2022r. o 17:13
No faktycznie PiS zabrał nauczycielom te dwie godziny w tygodniu obowiązkowej pracy za darmo jakie dało im PO.
18442
PIS-PO-PRL
15 lutego 2022r. o 17:48
To mówisz, że PIS to taki janosik? Mam nadzieję że trzecia osoba nie utwierdza Cie w błędzie ;)
Jeżeli wybór między dżumą a cholerą Ci odpowiada, to ja tylko mogę cieszyć się Twoim szczęściem ;)

Dopisane 15.02.2022r. o godz. 17:48:

I nie zmieniajmy tematu, bo pewna osoba uzna to za atak kościoła i zasłonę dymną :D

PIS=PO=PRL
~~Eee niezalogowany
15 lutego 2022r. o 18:05
Oczywiście,........... uczciwym religia nie przeszkadza:D
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.