PanM napisał(a):
Pierwszy dzień światło / a dopiero w czwartym dniu źródło światła słońce /
PanM napisał(a):
Poza tym rozmawiamy o religii i jej wpływie na konflikty między ludźmi. Religia nie łagodzi obyczajów między wyznaniami ona rodzi konflikty.
PanM napisał(a): I gdzie wtedy był ich bóg
PanM napisał(a):
Nawet tu i teraz ci najbardziej wierzący nazywają niewierzących lewakami. A ty tylko preludium wynikające z niemożności zrobienia z niewiernymi to co by chcieli.
PanM napisał(a): Pierwsza zgodna z wzorem Einsteina to przekształcanie się energii w materię .
PIS-PO-PRL napisał(a): Ja nie jestem forumowym mędrcem. Osoba nim jest. ;)
Ja nie znam recepty na „zbawienie świata” osoba ją zna.
To jak z tym chrztem polski. Rozkminiła coś ossoba po latach przemyśleń?
Upa… nie ten temat :DDopisane 15.02.2022r. o godz. 10:20:I tylko religia przyczynia się do konfliktów? Serio osoba tak myśli? Żeby wybuchła wojna potrzebny jest katolik albo muzułmanin? Na granicy ruskich z ukrainą to pewnie prawosławni do wojny wzywają :D
Lubię osobę… zabawna osoba jest w swojej naiwności i w takiej „prostocie” postrzegania świata. ;)Dopisane 15.02.2022r. o godz. 10:25:A i jeszcze to „tylko ateista jest liberalny” i tylko ład ateisty łączy i integruje
Religie mogą istnieć, warunek…. Ateista będzie je kontrolował :D
PIS-PO-PRL napisał(a): Ja nie jestem forumowym mędrcem. Osoba nim jest. ;)
Ja nie znam recepty na „zbawienie świata” osoba ją zna.
To jak z tym chrztem polski. Rozkminiła coś ossoba po latach przemyśleń?
Upa… nie ten temat :DDopisane 15.02.2022r. o godz. 10:20:I tylko religia przyczynia się do konfliktów? Serio osoba tak myśli? Żeby wybuchła wojna potrzebny jest katolik albo muzułmanin? Na granicy ruskich z ukrainą to pewnie prawosławni do wojny wzywają :D
Lubię osobę… zabawna osoba jest w swojej naiwności i w takiej „prostocie” postrzegania świata. ;)Dopisane 15.02.2022r. o godz. 10:25:A i jeszcze to „tylko ateista jest liberalny” i tylko ład ateisty łączy i integruje
Religie mogą istnieć, warunek…. Ateista będzie je kontrolował :D