~~Kawowy Bambus napisał(a): wierzba ,te twoje wpisy ,to tak jakbym IPN czytał ,piszą historię od nowa
~~Bławatkowa Wierzba napisał(a):Ktoś napisał: PanM napisał(a):
Od roku 1945 do 1990 w Polsce była komuna. Zatem skąd nagle po niej dane że 98 % to katolicy ?
Katolicy przez 45 lat wybierali komunistów do władzy ? W wyborach brało udział prawie 95 % uprawnionych a komuniści wygrywali w 100 %.
Kto was wybierał?
Sami się wybieraliście. Gdyby nie kościół do tej pory byśmy siedzieli w komunie.
Komuna upadła ale komuniści zostali. I dalej próbują rządzić tym krajem.
trudno ich nawet teraz rozpoznać bo farbują się na wszystkie kolory.
I dalej sami się wybierają. Demokracja to złuda i kłamstwo.
~~Normalna wierzba napisał(a):Ktoś napisał: ~~Bławatkowa Wierzba napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: PanM napisał(a):
. Gdyby nie kościół do tej pory byśmy siedzieli w komunie.
Demokracja to złuda i kłamstwo.
co za bzdury...;D
gdyby nie Kościół świat by nigdy nie wiedział czym są wojny religijne które w niektórych rejonach trwaj a od wieków...
tylko kompletny ignorant lub oszołom religijny może upadek komuny przypisać jako zasługę Kościołowi...
poczytaj sobie o czasach rządów Gorbaczowa czy Andropowa .poczytaj o ''głasnosti'' ,zestaw to z czasami zmian w Polsce a wtedy przestaniesz wypisywać tu te swoje ''filipiki'' ;D
~~Normalna wierzba napisał(a):Ktoś napisał: ~~Bławatkowa Wierzba napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: PanM napisał(a):
Od roku 1945 do 1990 w Polsce była komuna. Zatem skąd nagle po niej dane że 98 % to katolicy ?
Katolicy przez 45 lat wybierali komunistów do władzy ? W wyborach brało udział prawie 95 % uprawnionych a komuniści wygrywali w 100 %.
Kto was wybierał?
Sami się wybieraliście. Gdyby nie kościół do tej pory byśmy siedzieli w komunie.
Komuna upadła ale komuniści zostali. I dalej próbują rządzić tym krajem.
trudno ich nawet teraz rozpoznać bo farbują się na wszystkie kolory.
I dalej sami się wybierają. Demokracja to złuda i kłamstwo.
Kto sie sam wybierał głombie. Komuchy to pisdz ielce. Kaczystan i kosciółkowi to komuchy lepsze od Lenina.
Czy ja wybierałem morawieckiego albo kaczyńskiego? Sami się wybrali.
I dla mnie nie ma różnicy między pis a peło. Tacy sami złodzieje. Tak że jedni i drudzy zwolennicy możecie spier..lać.
Jesteście zmanipulowani przez tą samą grupę siedząca przy korycie i utrzymującą was w ciągłej opozycji do drugich.
Żebyście nie szukali wrogów u nich to macie wroga u sąsiada.
PanM napisał(a):Ktoś napisał: ~~Bławatkowa Wierzba napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: Horus napisał(a): a odezwałem się bo zawsze mnie rozśmieszają głomby co to w swojej zajadłości wysyłaj innych a to na wschód a to na Madagaskar a teraz jakiś ''kszecijanin'' do Arabii ...;D
Przypomnę ci głombie że Polska przyjęła chrześcijaństwo w roku 966.
A komuniści rządzili od roku 1945. Ale ciągle chcą mieć cos do powiedzenia.
Tęsknisz za komuną? To dalej liż d... putlerowi.
Dopisane 01.02.2022r. o godz. 20:52:~~Babcia z PeeReLu napisał(a): Ktoś napisał: ~~hahahah napisał(a): fak pis, fak god i katolików wszystko to śmiecie i pedofile zdychać !
paniem wtedy będzie pokój, dobro i miłość.
Ponawiam pytanie gdzie mogę zaśpiewać piosenkę miłości?
Polecam otwarty profil Facebook https://www.facebook.com/przemek.moszczynski
PanieM, czy PanM naprawdę napisał, że ludzie głosowali na komunistów? PanieM - albo PanM jest kompletny nieuk, albo PanM jest ....... kompletny nieuk. No innego wyjścia nie ma. Może dzisiejsze małolaty, niedouczone po nowych szkołach, nie wiedzą nic. Ale nie pisz PanM bzdur ludziom, którzy w komunie przeżyli znaczącą część swego życia. Wolne wybory za komuny? I pewnie PanM głosował zawsze na jedyną listę Frontu Jedności Narodu z naczelną rolą PZPR. Panie M - nie kompromituj się PanM bardziej niż PanM musisz. Bo to, co PanM napisał o głosowaniu przez wszystkich na komunistów w PRL, to kompromitacja zupełna.