Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Metrohouse zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

€ ratunkiem dla Polaków

~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
2 czerwca 2022r. o 10:03
Nie mam pojęcia skąd ten węgiel. Usłyszałem tylko końcówkę audycji. A czy sensowny jest wegiel z Mozambiku czy z Australii? W Australii zdaje się że pozyskują go znacznie taniej, bo odkrywkowo i jest mniej zasiarczony. Możliwe więc że koszt jego pozyskania, łącznie z transportem, byłby niższy niż naszego, czy nawet rosyjskiego. Wtedy jego import byłby jak najbardziej wskazany.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Horus niezalogowany
2 czerwca 2022r. o 10:09
otóż nie...
musisz o tym jednak poczytać bo cena węgla wysokogatunkowego poszła ostatnio ponownie w górę ...teraz coś chyba około 260 dolarów ...
tani jest tylko i wyłącznie węgiel koksowniczy ...
nie dalej jak dwa dni wstecz o tym czytałem a szukać teraz tego nie mogę bo nie mam czasu...

wiesz ...takie tam przyziemne sprawy jak STS i zakupy ...;D
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
2 czerwca 2022r. o 10:15
Możemy sobie gdybać. Za kilka miesięcy zobaczymy konkrety. Czy węgiel będzie po 3 tysiące czy po tysiąc.
11445
PanM
2 czerwca 2022r. o 10:43
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): Kredyt hipoteczny w UE też wzrośnie, ale nieco później. Pisałem wyżej dlaczego nasza inflacja wyprzedza europejską.

Inflacja jest to nadwyżka pieniądza na rynku. Często występuje z brakami towarów ale niekoniecznie.Może być też spowodowana tzw przesyceniem rynku konsumpcyjnego.
Kluczysz Tytoniu omijając meritum sprawy.
Stopy oprocentowania hipotecznego podałem Ci wcześniej. Jest tam adnotacja o minimum 10 letniej gwarancji.
Bez demagogii ale człowiek pracuje po to aby żyć a nie żyje tylko po to aby wiecznie spłacać publiczne daniny.
Krótko założony przeze mnie wątek dotyczy niewłaściwej polityki Polskich władz wobec Polskiego obywatela.
Ten stan rzeczy trwa od 1945 roku. Każda następna władza systematyczne zaciskała pętlę na własnych obywatelach. Obciążenia , zakazy , nakazy , podatki i wiele innych danin wobec suwerena rośnie .
Tymczasem równolegle władze wszystkich szczebli zabezpieczają swoje interesy przyznając sobie " łapówki " z urzędu w postaci , uposażenia , diet, nagród , służbowych aut , biur , dostępu do usług komunalnych , lecznic , oraz uwłaszczaniu się na publicznym majątku.
Dobrym przykładem jest cmentarz komunalny. Zastanawiało Cię skąd takie kosmiczne ceny za 4 metry kwadratowe godzinną ceremonię ? Samorządy z firm komunalnych świadczących kiedyś usługi dla ludności zrobiły komercyjne biznesy do zatrudniania swoich i golenia ludzi z kasy.
Bycie poza strefą € pozwala władzy na manipulowanie rynkiem pracy i podatnikami. Ty Tytoniu swoim postępowaniem przyczyniasz się do tego.
Jedynym Twoim tłumaczeniem może być fakt że jesteś przedstawicielem kościoła i masz w tym osobisty interes.

Dopisane 02.06.2022r. o godz. 10:43:

~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): Możemy sobie gdybać. Za kilka miesięcy zobaczymy konkrety. Czy węgiel będzie po 3 tysiące czy po tysiąc.

Paliwa kopalne kiedyś się skończą a co energią odnawialną którą obecny rząd blokuje.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~~grabarz niezalogowany
2 czerwca 2022r. o 12:37
Co ty ekonomisto ? Startujesz w konkursie na grabarza czy już z zapobiegliwości piszesz o tych opłatach wiedząc że czas się powoli pakować w zaświaty a rodzina zostanie z opłatami.? Przecież to nie będzie już to twoim problemem.
~~Właściciel zakładu pogrzebowego niezalogowany
2 czerwca 2022r. o 13:34
~~grabarz napisał(a): Co ty ekonomisto ? Startujesz w konkursie na grabarza czy już z zapobiegliwości piszesz o tych opłatach wiedząc że czas się powoli pakować w zaświaty a rodzina zostanie z opłatami.? Przecież to nie będzie już to twoim problemem.

Nie wychylaj się fizolu . Dostajesz swoje do łapy i mordeczka w kubełek. Pilnuj trzeźwości na jutro .Ceny nie twoja sprawa.
~~arek niezalogowany
2 czerwca 2022r. o 18:59
Ten cały "panM" póki nic nie pisze to nic ale jak już coś napisze to znowu NIC.
Od tej jego "ekonomicznej wiedzy" skopiowanej, w dodatku nieudolnie, z internetu już się niedobrze robi.
Czy on kiedyś zrozumie jak żałosna ta jego pisanina.
~~Bananowa Szarotka niezalogowany
2 czerwca 2022r. o 19:13
~~arek napisał(a): Ten cały "panM" póki nic nie pisze to nic ale jak już coś napisze to znowu NIC.
Od tej jego "ekonomicznej wiedzy" skopiowanej, w dodatku nieudolnie, z internetu już się niedobrze robi.
Czy on kiedyś zrozumie jak żałosna ta jego pisanina.

A mi się zdaje, że najmniej wie i rozumie nie PanM, ale ~~arek. :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Media Expert zaprasza