Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Україно, ми з тобою! Ukraino, jesteśmy z Wami!
~~Niebieska Lnica niezalogowany
25 marca 2022r. o 10:11
~~Hehe napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Inwestor napisał(a): W dwa dni złotówką straciła do rubla 31 % .Decyzja Putina że kraje nieprzyjazne mogą kupować ropę i gaz tylko za ruble spowodował popyt na niego i wzrost wartości .Kumaci kupowali ruble i już zarobili 31%
Jak tam producenci ruskich onuc które tak tu reklamujecie zarobiliście coś czy nie ?

Już jest strata złotówki do rubla 33 %

https://stooq.pl/q/?s=plnrub&c=1m&t=c&a=ln&b=0

Czyli sankcje działają :-) . Premier przecież by nie kłamał - prawda ?
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~~J23 niezalogowany
25 marca 2022r. o 10:15
PRL ratuj sytuację, bo się śmieją z sankcji i naszej złotówki :-) . Dobrze mówiłeś, żeby przewalutować - nie pamiętam tylko czy wspominałeś o rublu :-) .
22258
#Horus nieaktywny
25 marca 2022r. o 10:17
PIS-PO-PRL napisał(a):
a kiedy Polska miała to ''swoje zdanie''?
podaj mi jakiś taki okres gdzie tak było?

''a kiedy Polska miała to ''swoje zdanie''?
podaj mi jakiś taki okres gdzie tak było?''

;D
trudne?...wiem że trudne ale prawdziwe...;D
~~ruski mir niezalogowany
25 marca 2022r. o 10:18
~~J23 napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Niebieska Lnica napisał(a):
A co ci za różnica pod czyim butem jesteś ? Po co wojować jak i tak później Polska będzie musiała realizować cudze wytyczne. Czy to Unii Europejskiej czy USA czy Rosji. Jeden czort. Wszyscy siebie warci.

Wciąż istnieje cień szansy, że Polska nie będzie pod niczyim butem. Że "z Polski wyjdzie iskra". Polacy nigdy nikogo nie brali pod but. Lojalność i współpracę mamy we krwi. Sąsiedzi cynicznie tę "naiwność Polaków" wykorzystywali i wciąż wykorzystują. Ale nie da się żyć, jak wszystkie kraje będą się zachowywać jak wściekłe wilki, gotowe każdemu skoczyć do gardła o najmniejszą kosteczkę. Nasz kraj będzie służył przykładem pokojowego współistnienia.
Globalizm zeżarł już prawie cały świat. Putin próbuje mu się przeciwstawiać, ale niestety wybrał złe metody. Dziś słowo jest cięższą bronią od prochu. Dlatego przegrał. Przegrał też, bo nie miał fundamentu, na którym mógłby twardo stanąć. Zapomniał o Bogu. W Polsce wciąż jeszcze o Bogu pamiętamy i to daje nam nadzieję.

Pewnie, za to że zauważyłeś iż Rosja próbuje przeciwstawić się globalizacji będziesz nazwany ruskim trollem :-) . Obecnie dla Polaków nie ma większej świętości niż to co przekaże TV. Dlatego Rząd wymyślił program " telewizor +" , żeby mieć pewność, że odpowiednia dawka propagandy zostanie wlana do mózgu.

U ruskich odwrotnie, wyłączają telewizje i media społecznościowe.
Potrafią zamknąć demonstranta stojącego z czystą kartką :D
18442
PIS-PO-PRL
25 marca 2022r. o 10:27
Horus napisał(a):
Ktoś napisał: PIS-PO-PRL napisał(a):
a kiedy Polska miała to ''swoje zdanie''?
podaj mi jakiś taki okres gdzie tak było?

''a kiedy Polska miała to ''swoje zdanie''?
podaj mi jakiś taki okres gdzie tak było?''

;D
trudne?...wiem że trudne ale prawdziwe...;D

Moze nie miała, bo zawsze znalazł się jakiś horus, który wolał siedzieć dzicho i nie mieć tego zdania.
Może te horusy wolały, jak ktoś inny podejmował decyzje, a one tylko się podśmiewały… odwagi nie miały się wypowiedzieć, tłumacząc to tym, że w doopeczce coś mają i nie potrafią wyciągnąć.

Ale ja się nie znam ;)

PIS=PO=PRL
22258
#Horus nieaktywny
25 marca 2022r. o 10:28

jak tu jest a nie jest tajemnicą że podczas ostatnich wyborów Polska korzystała z ''ruskich '' serwerów?
robiła to przecież komisja wyborcza...

''ruskie'' serwery były ''cacy'' a teraz wszystko co ''ruskie'' jest ''be''

a serwery nadal działają ...;D

18442
PIS-PO-PRL
25 marca 2022r. o 10:28
~~J23 napisał(a): PRL ratuj sytuację, bo się śmieją z sankcji i naszej złotówki :-) . Dobrze mówiłeś, żeby przewalutować - nie pamiętam tylko czy wspominałeś o rublu :-) .

Kiedy koniec „urlopu” ?:D

PIS=PO=PRL
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
25 marca 2022r. o 10:31
~~ruski mir napisał(a):
U ruskich odwrotnie, wyłączają telewizje i media społecznościowe.
Potrafią zamknąć demonstranta stojącego z czystą kartką :D

Wszystko dlatego ze Putin nie odrobił lekcji z PR, w przeciwieństwie do Zełenskiego.
Ale nie ma co się dziwić. Sama walka z globalizmem, bez wskazania dlaczego należy z nim walczyć bo jest zaprzeczeniem wartości, jakie dał nam Bóg, taka walka będzie pozbawiona sensu. A czegoś tak "bezsensownego" nie da się wypromować.
Tylko, ze gdyby Putin wskazał na Boga, to by musiał zacząć konkretnie walczyć z powszechną w Rosji korupcją, podczas gdy sam na niej wyrósł. I tu się zaczyna kwadratura koła.
REKLAMAMrowka zaprasza