Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Bojkot Ruskiej stacji Amic.

~~Niebieska Lnica niezalogowany
25 marca 2022r. o 9:28
~~Ja napisał(a): Mentalność maluczkich ludzi!!!! Przecież jak ja „tylko jeden” napalę w piecu butelkami PET to przecież nic się nie stanie!!! I tak myśli kilkadziesiąt tysięcy ludzi!! Przecież jak ja zatankuje na firmie która wspiera reżim zabijający ludzi na Ukrainie, to od jednego tankowania nic się nie stanie ?!? Naprawdę ???? W czym tkwi siła mrówek- nie że są wielkie, ale w tym że jest ich wiele!!! Może warto przykrócić sobie przy du….e, w ramach tego – aby inni mogli żyć????? Przesłanie obecnej ludzkości „ja i tylko ja teraz, a potem – g… mnie obchodzi co będzie” !!! Płytkie i jakże prawdziwe dzisiaj.

Chcesz czy nie kupujesz Rosyjską ropę. Z ostatnich danych Polskiej Organizacji Przemysłu i Handlu Naftowego wynika, że krajowe rafinerie przerobiły 25,8 mln ton ropy, z czego aż 69,7 proc. pochodziło z Rosji. Co ciekawe, rok wcześniej ten udział był mniejszy i wynosił 66,6 proc. Tymczasem polskie koncerny co chwila chwalą się postępującą dywersyfikacją dostaw.
Jak w dziubku ? Rozumiem, że przestajesz jeździć autem . Przecież nie będziesz finansował Rosji ?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Niebieska Lnica niezalogowany
25 marca 2022r. o 9:30
Bojkotu ropy i gazu z Rosji na razie nie będzie
Orlen, Lotos i PGNiG twierdzą, że mają zapewnione alternatywne kierunki dostaw surowców na wypadek ich przerwania przez kontrahentów ze Wschodu. Same jednak szybkiego podjęcia takiego ruchu, jako wyrazu solidarności z Ukrainą, jednak nie rozważają.
~~ niezalogowany
25 marca 2022r. o 9:59
Oczywiście nikt nie oczekuje, że jak słońce wschodzi – to tyko dla tego że jest ze wschodu to go zasłaniasz bo jest z Putinowskiej strony! Ale o to czy stać cię na jakikolwiek gest solidarności z narodem najechanym przez chordę zabójców?!? Czy zamydlanie korporacyjne o tym że to co było Ruskie i zostało sprzedane firmie słup z UE teraz nie jest Ruskie nie uwłacza inteligencji czytelników?? A może lepiej wysłać jednego SMS-a na pomoc i dalej żyć w swojej wyimaginowanej bańce??? Chodzi jedynie o pewne wybory mniej lub bardziej racjonalne. Nic nie jest jedynie czarne i białe- są również szarości. Zadeklarowanym klientom- życzę chwili refleksji i aby kiedyś ich ktoś tak potraktował.
~~Brunatnoceglasty Miłek niezalogowany
25 marca 2022r. o 14:07
Tak będę bojkotować.......tankujac tym samym ruskie paliwo na Orlenie i lotosie :-)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Zapraszamy