~~Ja napisał(a): Mentalność maluczkich ludzi!!!! Przecież jak ja „tylko jeden” napalę w piecu butelkami PET to przecież nic się nie stanie!!! I tak myśli kilkadziesiąt tysięcy ludzi!! Przecież jak ja zatankuje na firmie która wspiera reżim zabijający ludzi na Ukrainie, to od jednego tankowania nic się nie stanie ?!? Naprawdę ???? W czym tkwi siła mrówek- nie że są wielkie, ale w tym że jest ich wiele!!! Może warto przykrócić sobie przy du….e, w ramach tego – aby inni mogli żyć????? Przesłanie obecnej ludzkości „ja i tylko ja teraz, a potem – g… mnie obchodzi co będzie” !!! Płytkie i jakże prawdziwe dzisiaj.
Chcesz czy nie kupujesz Rosyjską ropę. Z ostatnich danych Polskiej Organizacji Przemysłu i Handlu Naftowego wynika, że krajowe rafinerie przerobiły 25,8 mln ton ropy, z czego aż 69,7 proc. pochodziło z Rosji. Co ciekawe, rok wcześniej ten udział był mniejszy i wynosił 66,6 proc. Tymczasem polskie koncerny co chwila chwalą się postępującą dywersyfikacją dostaw.
Jak w dziubku ? Rozumiem, że przestajesz jeździć autem . Przecież nie będziesz finansował Rosji ?