Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Uroczystość nadania szpitalowi w Bolesławc imienia świętego Łukasza
~~felicjan niezalogowany
7 kwietnia 2022r. o 20:54
~~Feluś napisał(a):
Ktoś napisał: ~~felicjan napisał(a): Im więcej Polaków odwraca się od KK w naszym kraju tym nasze Państwo staje się bardziej katolickie, czyżby symbolika a może kościół, jako instytucja nie potrzebuje wiernych.

Znam kilku ateistów i przyjażnie się z nimi, dlatego że są uczciwi i nie plują na wierzących.

A czy ja choć jednym słowem kogoś oplułem?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Ali Baba niezalogowany
7 kwietnia 2022r. o 20:56
~~historyk napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Lawendowy Sit napisał(a): Czy nie lepiej by było nadać imię osoby, która zapisała się czymś ważnym w medycynie? Czy historia osiągnięć medycznych jest tak uboga, że w Polsce musimy placówkom medycznym nadawać imiona świętych?
Szpital opiera swą działalność na nauce, nie wierze!!!

św. Łukasz jest postacią historyczną, był m.in. lekarzem. Już?

Jakim lekarzem?, z Boleslawca?, kiedy leczyl?, gdzie mieszkal?. Napisz mi, moze operowal mojo babke a ja nie wiem!
Zyje jeszcze?, to mu podziekuje.
~~Historia niezalogowany
7 kwietnia 2022r. o 20:59
To nie lepiej nazwac ten szpital im Miski Ryzu! Oparta nazwa na faktach autentycznych!
~~Czarna lilia niezalogowany
7 kwietnia 2022r. o 21:06
~~Ali Baba napisał(a): Jakim lekarzem?, z Boleslawca?, kiedy leczyl?, gdzie mieszkal?. Napisz mi, moze operowal mojo babke a ja nie wiem!
Zyje jeszcze?, to mu podziekuje.

Wikipedia podaje, że "w pismach mu przypisywanych" pojawiają się terminy medyczne. Ot, taki to był lekarz w 1 w.n.e.
To wystarczyło radnym, aby szpital nazwać jego imieniem.
Brak słów..
~~Ali Baba niezalogowany
7 kwietnia 2022r. o 21:09
~~Powiatowy napisał(a): A tak ogólnie to jaki koszt zmiany nazwy. Mam na myśli tablice informacyjne ,umowy pracowników, lekarzy, samych pieczątek z 500 szt. ( Średni koszt 40zł szt.), Wszystkie umowy z podwykonawcami,dostawcami trzeba zmienić,ile to łącznie będzie kosztowało?! Ten kaprys pana managera?!

On nie placi za zrobiony teatrzyk. Ale jak na wode mineralna dla pacjentow to pieniedzy nie potrafil znalesc. Ludzie pomagali. Ile dal klecha?. A ile ten kalaplan zarabia z naszych podatkow i dlaczego tak duzo.
~~Bolecnauta niezalogowany
7 kwietnia 2022r. o 21:16
bolesławiecki szpital to szpital na poziomie. Najlepszy w regionie. Brawo !
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
7 kwietnia 2022r. o 21:20
~~Ali Baba napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Powiatowy napisał(a): A tak ogólnie to jaki koszt zmiany nazwy. Mam na myśli tablice informacyjne ,umowy pracowników, lekarzy, samych pieczątek z 500 szt. ( Średni koszt 40zł szt.), Wszystkie umowy z podwykonawcami,dostawcami trzeba zmienić,ile to łącznie będzie kosztowało?! Ten kaprys pana managera?!

On nie placi za zrobiony teatrzyk. Ale jak na wode mineralna dla pacjentow to pieniedzy nie potrafil znalesc. Ludzie pomagali. Ile dal klecha?. A ile ten kalaplan zarabia z naszych podatkow i dlaczego tak duzo.

Co ci przeszkadza człowiek niosący słowo Boże. Bez Boga do końca nikt się nie wyleczy.
~~Czarna lilia niezalogowany
7 kwietnia 2022r. o 21:29
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Co ci przeszkadza człowiek niosący słowo Boże. Bez Boga do końca nikt się nie wyleczy.

Kto Cię tak skrzywdził???
Chcesz słowa bożego, idź do kościoła.
Szpital, jak i wszystkie placówki użyteczności publicznej powinny być pozbawione jakichkolwiek znaków religijnych, czy to w nazwie czy na ścianach.

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.