Czynsze za lokale w naszym mieście są kosmiczne, rację bytu ma fryzjer, kosmetyczka, szkoły językowe, usługi i to nieliczne.... spora część prowadzi firmy w necie, sklepiki padają bo konkurencja sieciówek mimo wszystko je dobija, do tego 2 lata pandemii gdzie klient zamawia przez internet , lekcje online np. językowe, usługi beauty mają się coraz lepiej .... lokali będzie coraz więcej wolnych, ludzie z tego miasta wyjeżdzają i wolą prowadzić firmy tam gdzie jest klient .... Bolesławiec to miasto emerytów, młodzi stąd wyjezdzają .... nie dziwię się , że firmy są zamykane .... społeczeństwo ubożeje, inflacja , niestety.... czasy na biznesy trochę słabe ....ale to zależy od branży .....
Prawda JEST taka,ze w Internecie jest wszystko,ja kupuje tam wszystko oprócz spożywki i leków. W mieście nie ma takiego wyboru jaki jest na Allegro.....parę razy kupilem coś od prywaciarza i sprawdziłem cene na necie i przepłaciłem dwa razy.....juz wiem skąd ludzie mają te leasingowe beemki.....i fakt ze podatki ludzi zabijają.
Druga strona ze prywaciarz by chciał aby pracować i niego za darmo i jeszcze mu dziękować....a jak chcesz podyżkę to on nie ma bo przecież dokłada! A po miesiacu kupuje Porsche za gotówkę jak pewien dziad z ulicy Łokietka. Czarne Porsche Panamera,on tez wynajmuje lokal....
Firmy z Bolesławca zamykają się na potęgę a tymczasem :
Podsumowanie działań związanych z pomocą dla uchodźców z Ukrainy w gminie Bolesławiec
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej na bieżąco wypłaca Ukraińcom pomoc finansową w wysokości 300 zł, 500+, rodzinny kapitał opiekuńczy -12000 złotych. Uchodźcom zapewniamy wyżywienie, dostarczyliśmy im również produkty niezbędne do przygotowania świąt, jak i zapewniliśmy transport na mszę, połączoną z poświęceniem pokarmów. Warto dodać, że otoczyliśmy opieką weterynaryjną zwierzęta domowe (kilka psów i kotów), które wspólnie z właścicielami przyjechały do Polski i znalazły schronienie w naszym obiekcie.
Można ? Można !
Przypominam konkursy na biznesy.
Ktoś w to uwierzył skoro były artykuły.
Biznes jest wtedy gdy daje dochody.Gdy płaci się podatki i zatudnia pracowników.
https://www.bolec.info/boleslawiec/informacje/kategoria/8655/beda-pracodawcami
" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe "
Konstytucja Rzeczypospolitej
Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.