Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Rocznica powstania SW.

14240
M21W2
12 czerwca 2022r. o 13:19
PIS-PO-PRL napisał(a): Ale my nie znamy prawdy. Ciągle nie wiemy czy horus siedzi przykuty do instrybutora czy nie.

Czekamy na jakieś wieści od solidarnie walczącego :D

Mam nieodparte wrażenie że " opozycjonista " komputerowy nie znający historii Solidarności Walczącej , historii ludzi
którzy odcięli się od polityki Wałęsy , polityki dogadywania się z komunistami plecie te swoje androny .
Mateusz Morawiecki nie był członkiem Solidarności , w momencie powstania miał 12 lat , Horus bojownik z gatunku , wy
walczcie , ja skrytykuję .

"Solidarność Walcząca to podziemna organizacja antykomunistyczna, działająca w latach 1982-1992, założona w czerwcu 1982 we Wrocławiu z inicjatywy Kornela Morawieckiego.
Po 13 XII 1981 K. Morawiecki był organizatorem podziemnej struktury drukarskiej i kolportażowej RKS „S” Dolny Śląsk, redaktorem „Z Dnia na Dzień”, od V 1982 w RKS „S” Dolny Śląsk. W VI 1982, w związku z różnicą zdań między nim a W. Frasyniukiem dot. metod dalszego działania, zrezygnował z członkostwa w RKS Dolny Śląsk i założył SW. W przeciwieństwie do Frasyniuka był zwolennikiem ścisłej konspiracji oraz organizacji demonstracji ulicznych. "

Januszek przeciwnik łączenia działalności i życiorysów rodziców z ich dziećmi robi to w perfidny sposób , tu mógłbym napisać , tatuś był po przeciwnej stronie stał gdzie stało ZOMO .

Mateusz Morawiecki i cała młodzież z organizacji antykomunistycznych nie współpracowała z Solidarnością i ludźmi Wałęsy tylko z Solidarnością Walczącą Kornela Morawieckiego , młodzież zrzeszyła się takich organizacjach jak : - Federacja Młodzieży Walczącej czy jak w Bolesławcu Uczniowski Komitet Oporu Społecznego .

Co do koktajli mołotowa , we Wrocławiu młodzież obrzucała nimi wozy pancerne , Nyski milicyjne , po jednej z takich większych akcji nawet bolesławiecka milicja wzmocniła patrole , kilkanaście Nysek plus kilkadziesiąt patroli
wojskowych i milicyjnych wyległo na nasze ulice .

Solidarność Walcząca , młodzieżowe organizacje antykomunistyczne przeciwne układowi - komuniści - solidaruchy po 1989 r .nie miała dobrych notowań , układ i podległe im media zadbały o to aby zepchnąć ich na margines historii .
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Rafau niezalogowany
12 czerwca 2022r. o 14:50
Łapią się jak pijany brzytwy żeby premierowi przywalić bo nic im się nie udaje. Miała być blokada Orlenu wyszła jedna wielka POpaprana.
To coś jak strefy relaksu w wawie.
~~Wesoły Romek niezalogowany
12 czerwca 2022r. o 15:08
Horus napisał(a): ''Walka o Polskę dumną i solidarną; udało się obalić komunę, ale przesłanie Solidarności Walczącej jest ciągle żywe i ciągle potrzebne - napisał na Twitterze premier Mateusz Morawiecki w 40. rocznicę powstania Solidarności Walczącej.''
''My, ludzie z Solidarności Walczącej, możemy być dumni, że jako pierwsi w podziemiu, patrzyliśmy na wschód, do naszych sąsiadów Ukraińców, Białorusinów, Litwinów i innych, aby wspólnie podjąć działania przeciwko naszemu wspólnemu wrogowi – sowieckiemu imperializmowi''

no i może było by to urocze gdyby nie pewne fakty ...ani IPN nie potwierdza pewnych legend a cała ''działalność'' młodego Morawieckiego nawet w Wikipedii jest nadzwyczaj skromna .. chyba dwa zdania i...nic o Solidarności ...
no i nic o tym że rzucał ''koktajlami Mołotowa w milicyjną ''sukę '' która spłonęła''
a jednak historia najnowsza odnotowała fakt że dwukrotnie z nakazu sądu musiał przepraszać za kłamstwa...

wiemy już sporo o samym Morawieckim ...a to że był żniwiarzem ,hutnikiem itd.
czy niedługo dowiemy się że to nie Hermaszewski był w kosmosie o on sam?

wszystko jest możliwe...

Widzę Janusz, że przeczytałeś książkę Piątka o długonosym Matołuszu :)
~~Horus niezalogowany
12 czerwca 2022r. o 15:14
bo to widzisz ''opozycjonisto '' ;D Horus zanim kogoś poprze musi widzieć w tym jakiś sens...
ty natomiast poparłeś jednych by ktoś ci coś wmówił że to ''niewypał'' i z jednego ''pola minowego'' wlazłeś na drugie...
to właśnie pokazuje jak łatwo tobą manipulować...;D
dlatego widząc jak każda z tej ''s '' zboczyła z torów dzisiaj poddaję to krytyce która cię boli i wklejsz te swoje ''pierdy'' o dwunastolatku ...myślisz że o tym nie czytałem?...że nie wiem że to mitoman i kłamca?
pytam ...gdzie wzmianka w jakichkolwiek materiałach ''s'' że ten matołusz spalił ''sukę''?
przecież sam o tym mówił ...
a skoro wspominasz mojego ojca to ja zapytam w odpowiedzi co robił w tym czasie twój brat bo nadal o tym milczy...:D
kiedy ty stałeś na ''barykadach'' on jak to tu określono się ''dekował''? ;D

twoje wklejki są guzik warte bo to prostacka ,pisowska propaganda...

''W przeciwieństwie do Frasyniuka był zwolennikiem ścisłej konspiracji oraz organizacji demonstracji ulicznych. "

i tu jest sedno sprawy...Korneliusz i ta cała SW chcieli ludzi na ulicach i zadym z tym związanych ...dla niego nieważna była stabilizacja społeczna i normalne funkcjonowanie zakładów tylko zadymy...
bo w stołówce np. podano do zupek regeneracyjnych za małych porcji kiełbaski...;D

dlatego ludzie zmęczeni ciągłymi waszymi awanturami mieli was dosyć i stąd odeszliście w niebyt...mówi o tym jasno poparcie dla SW w kolejnych latach i to co stało się z samym ''pinokio '' seniorem ..
co dzisiaj znaczy po latach ta SW?

znaczy tyle że swoich ludzi poupychała w tych czy innych ''związkach'' i w kilkunastu ''spółkach''
czyż nie? ;D
dlatego po blamażu z SW przechrzczoną ją na Partię Wolności ..i tu też wyszła kolejna ''dupa'' ;D

pisz dalej ....kopij dalej tą swoją propagandę ''sukcesu'' :D
później poczytam...;D
~~Horus niezalogowany
12 czerwca 2022r. o 15:17
~~Wesoły Romek napisał(a): Horus napisał(a):

Widzę Janusz, że przeczytałeś książkę Piątka o długonosym Matołuszu :)

tak ...kiedyś ...ale jak do mnie wróci bez oporów mogę jeszcze raz...;D

u nas piękna pogoda Jasiek ...właśnie wróciliśmy z Czerwonego Raka i po obiadku tu wpadnę ...zalogowany...;D
~~rafciu niezalogowany
12 czerwca 2022r. o 15:25
Ja Piątka nie czytałem ale to mi do zamrażarki było niepotrzebne, a i do Czajki też
18442
PIS-PO-PRL
12 czerwca 2022r. o 15:59
~~Horus napisał(a):

u nas piękna pogoda Jasiek ...właśnie wróciliśmy z Czerwonego Raka i po obiadku tu wpadnę ...zalogowany...;D

Czyli cpn odblokowany. Dzięki że walczysz dla nas i za nas :D

Jade tankować ;)
I hotdoga za grosika wszamać :D

Choć pojawiają się głosy, że nic nie blokowałeś… ach ci kłamcy i oszczercy :/
Zupełnie jak S. Jeden dzień miną, a oni już historię fałszują :D

PIS=PO=PRL
14240
M21W2
12 czerwca 2022r. o 16:06
Hoirus , nie warto z tobą dyskutować , wszystko co tobie nie pasuje jest pisowską propagandą , dodajesz swoje insynuacje
na mój temat .
Twoja wiedza jest oparta na tanich książkach Piątka , moja na faktach historycznych , co do mojego brata , zadawaj pytania jemu , ja ciebie nie raz pytałem , co ty " antykomunista " robiłeś kiedy była walka z tym zbrodniczym systemem .
Nie ośmieszaj się z bzdurami o stabilizacji społecznej , stabilizacji pod dyktando Moskali i komunistów , człowieku , ogarnij się , obecne działania Lempart , KOD , blokady Orlenu prowadzące do zmiany rządu tobie nie przeszkadzają , nie ważna jest dla ciebie stabilizacja społeczna .
Jesteś tylko i wyłącznie krytykantem , przemiany po 1989 " UKŁADU " krytyka , moim zdaniem słuszna , ludzie którzy
mieli inną wizję Polski , krytyka , mam wrażenie że dla ciebie pasuje , - komuno wróć , jakoś nie krytykujesz , Millera , Cimoszewicza , Oleksego , ci ludzie też " reformowali " i rządzili .

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza