PanM napisał(a): Była propozycja bezkrwawej wymiany władzy i bezkrwawej transformacji ustrojowej.
Niestety pewna grupa nawiedzonych nie zamierzała dotrzymać warunków umowy . Premier Mazowiecki zaproponował grubą kreskę ale ludzie pokroju Kaczyńskich , Macierewicza , Olszewskiego, Morawiecki i kilku innych byli skłonni rozpętać wojnę domową aby tylko dokonać zemsty na komuchach.
W ten sposób zmarnowano życie przynajmniej dwóm pokoleniom. PZPR zamieniono na AWS , PSL , LSD , PO , PiS itp a suweren coraz bardziej dostaje w tyłek. Przy aktywnej aprobacie kościoła.
M21W2 napisał(a):
M21W2 napisał(a):Ktoś napisał: PanM napisał(a): Była propozycja bezkrwawej wymiany władzy i bezkrwawej transformacji ustrojowej.
Niestety pewna grupa nawiedzonych nie zamierzała dotrzymać warunków umowy . Premier Mazowiecki zaproponował grubą kreskę ale ludzie pokroju Kaczyńskich , Macierewicza , Olszewskiego, Morawiecki i kilku innych byli skłonni rozpętać wojnę domową aby tylko dokonać zemsty na komuchach.
W ten sposób zmarnowano życie przynajmniej dwóm pokoleniom. PZPR zamieniono na AWS , PSL , LSD , PO , PiS itp a suweren coraz bardziej dostaje w tyłek. Przy aktywnej aprobacie kościoła.
PanieM , Kaczyńscy , Macierewicz , Olszewski , Morawiecki domagali się sprawiedliwości a nie zemsty , nie jesteś
w stanie tego zrozumieć , zbyt długo przebywałeś w towarzystwie Falco , coś mi się wydaje że odniósł sukces , śpiewasz
jak ci zagrał .
Dążenie do dekomunizacji były we wszystkich państwach , wzorem do naśladowania , Czechy i NRD , poczytaj
jak to u nich się odbyło , do tego też dążyli wymienieni przez Ciebie .
Nazwę PZPR , zmieniono na SDRP , następnie połączyli się z SLD , dziś są Nową Lewicą , nadal ściśle współpracują z .kolegami z PO .
Dopisane 12.06.2022r. o godz. 16:27:Czas w pole , truskawki czekają , PanieM , wszystko i wszystkich krytykujesz , tacy obaj z Horusem jesteście , to coś jak ja z bratem Jurkiem , mamy zbliżone poglądy , wy obaj też .
Zastosowana autokorekta
M21W2 napisał(a): Hoirus , nie warto z tobą dyskutować , wszystko co tobie nie pasuje jest pisowską propagandą , dodajesz swoje insynuacje
na mój temat .
Twoja wiedza jest oparta na tanich książkach Piątka , moja na faktach historycznych , co do mojego brata , zadawaj pytania jemu , ja ciebie nie raz pytałem , co ty " antykomunista " robiłeś kiedy była walka z tym zbrodniczym systemem .
Nie ośmieszaj się z bzdurami o stabilizacji społecznej , stabilizacji pod dyktando Moskali i komunistów , człowieku , ogarnij się , obecne działania Lempart , KOD , blokady Orlenu prowadzące do zmiany rządu tobie nie przeszkadzają , nie ważna jest dla ciebie stabilizacja społeczna .
Jesteś tylko i wyłącznie krytykantem , przemiany po 1989 " UKŁADU " krytyka , moim zdaniem słuszna , ludzie którzy
mieli inną wizję Polski , krytyka , mam wrażenie że dla ciebie pasuje , - komuno wróć , jakoś nie krytykujesz , Millera , Cimoszewicza , Oleksego , ci ludzie też " reformowali " i rządzili .