Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Rocznica powstania SW.

11445
PanM
12 czerwca 2022r. o 16:22
Żeby nie było niedomówień ja krytykuje nie tylko AWS ale całe post komusze LSD z wszystkimi jej post PZPR owskimi tuzami.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
14240
M21W2
12 czerwca 2022r. o 16:27
PanM napisał(a): Była propozycja bezkrwawej wymiany władzy i bezkrwawej transformacji ustrojowej.
Niestety pewna grupa nawiedzonych nie zamierzała dotrzymać warunków umowy . Premier Mazowiecki zaproponował grubą kreskę ale ludzie pokroju Kaczyńskich , Macierewicza , Olszewskiego, Morawiecki i kilku innych byli skłonni rozpętać wojnę domową aby tylko dokonać zemsty na komuchach.
W ten sposób zmarnowano życie przynajmniej dwóm pokoleniom. PZPR zamieniono na AWS , PSL , LSD , PO , PiS itp a suweren coraz bardziej dostaje w tyłek. Przy aktywnej aprobacie kościoła.

PanieM , Kaczyńscy , Macierewicz , Olszewski , Morawiecki domagali się sprawiedliwości a nie zemsty , nie jesteś
w stanie tego zrozumieć , zbyt długo przebywałeś w towarzystwie Falco , coś mi się wydaje że odniósł sukces , śpiewasz
jak ci zagrał .
Dążenie do dekomunizacji były we wszystkich państwach , wzorem do naśladowania , Czechy i NRD , poczytaj
jak to u nich się odbyło , do tego też dążyli wymienieni przez Ciebie .
Nazwę PZPR , zmieniono na SDRP , następnie połączyli się z SLD , dziś są Nową Lewicą , nadal ściśle współpracują z kolegami z PO .

Dopisane 12.06.2022r. o godz. 16:27:

Czas w pole , truskawki czekają , PanieM , wszystko i wszystkich krytykujesz , tacy obaj z Horusem jesteście , to coś jak ja z bratem Jurkiem , mamy zbliżone poglądy , wy obaj też .
~~prok Piotrowicz niezalogowany
12 czerwca 2022r. o 17:20
Wystarczy nie kraść.

&ab_channel=GazetaTrybunalska
22258
#Horus nieaktywny
12 czerwca 2022r. o 17:53
M21W2 napisał(a):

mnie nie pasuje? ależ gdzie tam...psuje mi to że pokazujesz swoje oddanie nawet przegranej sprawie...;D
gdzie ''insynuacje''?...potrafisz je wskazać? nie potrafisz...;D
jak mam zadawać pytania Jurusiowi jak ten nikomu nie odpowiada na zadane pytania ?
piszesz że nie odpowiedziałem ci na pytanie co wtedy robiłem?
ale ż odpowiedziałem tylko ty masz ''WYBORCZĄ '' ;D pamięć...pracowałem w fabryce domów by zarabiać na rodzinę ... w tej samej fabryce którą wy ''solidaruchy'' poprzez wasze spory i strajki w konsekwencji doprowadziliście do upadku...obecne protesty po obajtkowych orlenach to preludium ...to wstęp do nieuniknionego...;D
to są protesty ludzi z miasta a nie ''solidaruchów'' bo ci teraz liżą dupę mkkwaczowi...;D
gdzie protesty ''solidaruchów'' w sprawie cen węgla? ...to że ta -tfu...Moskwa - wyjdzie i powie że węgiel płynie z Kolumbii i Australii to ty możesz ''łyknąć'' ...ten węgiel jest węglem wysoce zasiarczonym a tym samym nadaje się do zużycia w energetyce... ale to inna historia...
jaką to ''wizję '' miał Korneliusz ? on namawiający za handlem ''unią azjatycką''?...pytam po raz kolejny...

boli cię że ludzie niedługo po istnieniu ''s'' zaczęli głośno mówić ''komuno wróć''?
dlaczego tak się stało?
to jak przebiegała ''dekomunizacja'' w Polsce miało być wzorem??????
ja pierdzielę ...poczytaj sobie jak to przebiegało w Niemczech...

tam ludzie się nawet wieszali bo będąc wcześniej współpracownikami STASI nie mogli podjąć pracy...
a co u nas?
pisałem tu o ''pinokio'' który w aktach dawnego SB figuruje jako materiał na ''dobrze zapowiadającego się agenta'' ;D ...dlaczego określano go w aktach jako ''osobę zabezpieczoną''?

dlaczego ty nigdy słowem nie napisałeś o mkkwaczu i jego udziale w ''opozycji'' i tych kłamstwach jakie rozpowszechnia o tym jak to on zakładał jakieś ''komórki '' solidarnościowe ?

bo żyjesz bzdurami jakie ci wtłoczono urabiając niczym ciasto na drożdżówkę ...;D
~~Lucjan niezalogowany
12 czerwca 2022r. o 21:25
Horus, bracia Kaczyńscy byli działaczami Solidarności ty i tobie podobni tego nie zmienicie. Miałeś dostęp do akt SB Mateusza , udostępnij , nie wierzę w twoje bajeczki dla niegrzecznego Jaśka. Znasz nazwisko Balcerowicz , Lewandowski , co o nich wiesz , kim byli, co im zawdzięczamy. Dla ciebie import węgla z Rosji był powodem do krytyki rządu, zaprzestanie też krytykujesz, to cały TY
11445
PanM
12 czerwca 2022r. o 21:42
M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: PanM napisał(a): Była propozycja bezkrwawej wymiany władzy i bezkrwawej transformacji ustrojowej.
Niestety pewna grupa nawiedzonych nie zamierzała dotrzymać warunków umowy . Premier Mazowiecki zaproponował grubą kreskę ale ludzie pokroju Kaczyńskich , Macierewicza , Olszewskiego, Morawiecki i kilku innych byli skłonni rozpętać wojnę domową aby tylko dokonać zemsty na komuchach.
W ten sposób zmarnowano życie przynajmniej dwóm pokoleniom. PZPR zamieniono na AWS , PSL , LSD , PO , PiS itp a suweren coraz bardziej dostaje w tyłek. Przy aktywnej aprobacie kościoła.

PanieM , Kaczyńscy , Macierewicz , Olszewski , Morawiecki domagali się sprawiedliwości a nie zemsty , nie jesteś
w stanie tego zrozumieć , zbyt długo przebywałeś w towarzystwie Falco , coś mi się wydaje że odniósł sukces , śpiewasz
jak ci zagrał .
Dążenie do dekomunizacji były we wszystkich państwach , wzorem do naśladowania , Czechy i NRD , poczytaj
jak to u nich się odbyło , do tego też dążyli wymienieni przez Ciebie .
Nazwę PZPR , zmieniono na SDRP , następnie połączyli się z SLD , dziś są Nową Lewicą , nadal ściśle współpracują z .kolegami z PO .
Dopisane 12.06.2022r. o godz. 16:27:Czas w pole , truskawki czekają , PanieM , wszystko i wszystkich krytykujesz , tacy obaj z Horusem jesteście , to coś jak ja z bratem Jurkiem , mamy zbliżone poglądy , wy obaj też .

Lucjanie , znowu poniosły Cię emocje. Tym się różnimy. Jeśli moje prywatne stosunki z Januszem się zawaliły to nie znaczy że ja mam zaprzeczać sam sobie. Ma wiele racji i to takich którym nie sposób się przeciwstawić.
Napisałem o Mazowieckim I grubej kresce na co Ty o mnie i Falco.
Napisałem kto zmierzał do konfrontacji a Ty o mnie i Horusie .
Wyobraź sobie że wszystko rozumie. W stanie wojennym miałem prawie 30 lat i już wtedy widziałem w jakim kierunku to zmierza. Czy muszę Ci Lucjanie przypominać ? Najmniejszy zgrzyt w najmniejszej firemce skutkowa ogólnokrajowymi strajkami.A my ludzie żyjemy z pracy nie z polityki.Działacze strajków po upadku gospodarki zadbali o swoje interesy. A 10 mln członków zostało " członkami ". Zadbali wtedy i dbają do dzisiaj.
Czy Ty Lucjan widzisz różnicę pomiędzy DEKOMUNIZACJĄ , LUSTRACJĄ A KRWAWĄ ZEMSTĄ / konfrontacją / ?
Twój brat miewa poglądy a Ty masz tylko dogmaty . Zarówno religijne jak i polityczne. Ilu dawnych towarzyszy z PZPR jest dzisiaj w PiS ?
Lucjanie , jak to możliwe że były robotnik fizyczny , dzisiaj rolnik emeryt broni interesów partyjnej koterii . Na dodatek koterii dryfującej wprost do socjalizmu.
Zapamiętaj -- cokolwiek myślisz o ludziach którzy te wszystkie lata zapieprzeli na swoim obojętnie czy na biało czy na szaro to oni za wszystko płacili i płacą. / Wiesz ile lat pracowałeś Lucek -- popatrz na swoją emeryturę i postaraj się nie zawstydzić/ A ile emeryty ma Kaczyński który nie przepracował jako podatnik ani jednego dnia.?
Kiedyś napisałem o Tobie " przyzwoity człowiek" . Więc odnoś się do tematu a nie do ludzi i pozostaniesz przyzwoity. Różnica poglądów nie jest powodem do nienawiści.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
22258
#Horus nieaktywny
12 czerwca 2022r. o 21:59
wychodzi twoja tępota...
krytykowałem ten nie(rząd) że z jednej strony zaprzeczał temu ze sprowadza się tu węgiel z Rosji ,kiedy sprawa wyszła bo i górnicy się w......zdenerwowali że kiedy ich węgiel leżał na hałdach JSW sprowadzało tańszy węgiel z ''matuszki Rasiji'' ...teraz co się stało?
nie sprowadza się węgla z Rosji ,''budyń'' pierdzieli że ''węgla mamy na 200 lat'' a tu DUPA...;D
wychodzi ftuuuu- Moskwa :D i pierdzieli że węgiel płynie z Kolumbii ...
dociera do ciebie że od lat a to jedni a to drudzy robią cię w ''h'' a ty to łykasz ?
pelikanie...;D
czy ja miałem dostęp do teczek ''pinokia''?...oczywiście że nie...
a ty miałeś ?...też nie...
ciebie po prostu nafaszerowano kłamstwem i je powtarzasz bo ta twoja legenda SW dawno by upadła...
ale masz tu coś co nawet ipn potwierdza...

''W Instytucie Pamięci Narodowej dostępna jest teczka osobowa Morawieckiego założona przez Służbę Bezpieczeństwa. Jest ona dosyć uboga. Z dokumentacji wynika, że Mateusz Morawiecki miał nadany status osoby zabezpieczonej przez Inspektorat II Biura Studiów SB. Status osoby zabezpieczonej przez Biuro Studiów SB nadawany był kandydatom na konfidentów lub konfidentom już zwerbowanym. Jeżeli Morawiecki został zwerbowany i był prowadzony przez Biuro Studiów SB to może istnieć szczegółowa teczka jego współpracy, niedostępna w IPN, gdyż agenci Biura Studiów SB byli kamuflowani nawet przed innymi jednostkami Służby Bezpieczeństwa.''
i co teraz napiszesz?...że to działania ''komuchów''? ;D
resztą z innych źródeł zachowam na inny czas bo mam ochotę jeszcze się z twoim zakłamaniem pobawić ...

o mkkwaczu też później manipulancie...;D
z niego taki opozycjonista jak ze mnie ''piękny i młody''
ale,ale...może sam coś napiszesz gdzie to ''mlaskacz'' był takim ''opozycjonistą''?...gdzie zakładał ''s''
a może coś napiszesz o tym dlaczego opozycjonista Bogdan Lis widział w szalonym antku ''dronie'' agenta KGB?

no...szukaj materiałów tylko spokojnie ...bez zbędnych podniet...;D
czy może wręcz napiszesz że Lis to ''komuch'' ;D

Zastosowana autokorekta

11445
PanM
12 czerwca 2022r. o 22:19
M21W2 napisał(a): Hoirus , nie warto z tobą dyskutować , wszystko co tobie nie pasuje jest pisowską propagandą , dodajesz swoje insynuacje
na mój temat .
Twoja wiedza jest oparta na tanich książkach Piątka , moja na faktach historycznych , co do mojego brata , zadawaj pytania jemu , ja ciebie nie raz pytałem , co ty " antykomunista " robiłeś kiedy była walka z tym zbrodniczym systemem .
Nie ośmieszaj się z bzdurami o stabilizacji społecznej , stabilizacji pod dyktando Moskali i komunistów , człowieku , ogarnij się , obecne działania Lempart , KOD , blokady Orlenu prowadzące do zmiany rządu tobie nie przeszkadzają , nie ważna jest dla ciebie stabilizacja społeczna .
Jesteś tylko i wyłącznie krytykantem , przemiany po 1989 " UKŁADU " krytyka , moim zdaniem słuszna , ludzie którzy
mieli inną wizję Polski , krytyka , mam wrażenie że dla ciebie pasuje , - komuno wróć , jakoś nie krytykujesz , Millera , Cimoszewicza , Oleksego , ci ludzie też " reformowali " i rządzili .

Lucjanie . Jest tu temat o radnych powiatowych. Odnieś się do tego . To właśnie solidarność zostawiła po sobie. Nie komucha a solidarność i kler.
https://www.bolec.info/boleslawiec/informacje/kategoria/30173/radni-powiatowi-blizej-mieszkancow

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.