Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Rocznica powstania SW.

22258
#Horus nieaktywny
13 czerwca 2022r. o 12:50
skoro nic nie wiesz to co z ciebie za ''opozycjonista''????? ;D :D ;D

a o taśmach Magdalenki ty słyszał ? słuchałeś?
a o ośrodku Zawrat tez nic nie wiesz?
ło matko bosko...
to ja tu w opozycji do ''s'' mam ''opozycjonistę '' z prawie Matką Boską w klapie nauczać o tym co powinien wiedzieć? ;D
o nie ...wolę się z tobą jeszcze trochę pobawić...;D
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
14240
M21W2
13 czerwca 2022r. o 13:26
Januszku , bawimy się obaj , to cieszy .
W jednym z moich postów pisałem - kiedy Morawiecki siedział w areszcie Wałęsa z Kiszczakiem w hotelu MSW przygotowywali spotkanie w Magdalence , wyszukałeś znalazłeś że to ośrodek MSW przy ul . Zawrat .
Znam też inne określeni tego miejsca - willa w której mieszkał Moczar .

Dopisane 13.06.2022r. o godz. 13:26:

22258
#Horus nieaktywny
13 czerwca 2022r. o 13:50
naiwniaku...
wielu rzeczy nie muszę szukać bo znam to od lat...
ale to właśnie ty dzięki tekstom które wklejam poznajesz potencjalne źródło info...;D
tylko widzisz tobie wydaje się że jesteś ''cfany'' a ja ...ja część pewnych materiałów kiedy jest potrzeba a tobie utrudnić poszukiwania zmieniam odrobinę i tu masz problem...;D
unikasz nawet odpowiedzi w tek wydawałoby się prostej sprawie jak Kuroń czy Lis ...unikasz odpowiedzi bo po prostu nie wiesz czym cię mogę zaskoczyć i po raz kolejny obalić twój kolejny ''mit'' :D
dlaczego ignorancie pisałeś o podstępie w sprawie Korneliusza nie wspominając jednak o Stelmachowskim?...kiedy ci wprost podałem nazwisko tego oszusta nagle ci się ''przypomniało''?
o Zawracie pisałem tu jeszcze przed laty ...;D a znasz inny jakiś ''ośrodek'' gdzie prowadzono rozmowy towarzyskie na szczebelku ''solidaruchy'' -''komuna''?
jak na złość nic w tym co wkleiłeś o tym nie mówią ...;D

czy chcesz tego czy nie ten ''okrągły stół'' miał ogromne znaczenie dla Polski...pokazał że Polacy dali pozwolenie na zmiany ,pokazali że ich pragną ...zrobiono to w sposób przemyślany i mądry ...wbrew takim awanturnikom jak Kornel...to dzięki zmarginalizowaniu kogoś takiego jak stary Morawiecki nie polała się krew bo i jedni i drudzy wiedzieli że są wśród nich są tacy którym nie zależy na pokojowym załatwieniu sprawy...

dlatego taki ''potworek polityczny '' jak SW odszedł w niebyt na tzw. śmietniku historii ...
a ty po kolejnym nietrafionym wyborze zostałeś z ''palcem w życi'' :D

to jak z tym Kuroniem? to dla ciebie autorytet czy nie?
~~Wesoły Romek niezalogowany
13 czerwca 2022r. o 14:51
Horus napisał(a): naiwniaku...
wielu rzeczy nie muszę szukać bo znam to od lat...
ale to właśnie ty dzięki tekstom które wklejam poznajesz potencjalne źródło info...;D
tylko widzisz tobie wydaje się że jesteś ''cfany'' a ja ...ja część pewnych materiałów kiedy jest potrzeba a tobie utrudnić poszukiwania zmieniam odrobinę i tu masz problem...;D
unikasz nawet odpowiedzi w tek wydawałoby się prostej sprawie jak Kuroń czy Lis ...unikasz odpowiedzi bo po prostu nie wiesz czym cię mogę zaskoczyć i po raz kolejny obalić twój kolejny ''mit'' :D
dlaczego ignorancie pisałeś o podstępie w sprawie Korneliusza nie wspominając jednak o Stelmachowskim?...kiedy ci wprost podałem nazwisko tego oszusta nagle ci się ''przypomniało''?
o Zawracie pisałem tu jeszcze przed laty ...;D a znasz inny jakiś ''ośrodek'' gdzie prowadzono rozmowy towarzyskie na szczebelku ''solidaruchy'' -''komuna''?
jak na złość nic w tym co wkleiłeś o tym nie mówią ...;D

czy chcesz tego czy nie ten ''okrągły stół'' miał ogromne znaczenie dla Polski...pokazał że Polacy dali pozwolenie na zmiany ,pokazali że ich pragną ...zrobiono to w sposób przemyślany i mądry ...wbrew takim awanturnikom jak Kornel...to dzięki zmarginalizowaniu kogoś takiego jak stary Morawiecki nie polała się krew bo i jedni i drudzy wiedzieli że są wśród nich są tacy którym nie zależy na pokojowym załatwieniu sprawy...

dlatego taki ''potworek polityczny '' jak SW odszedł w niebyt na tzw. śmietniku historii ...
a ty po kolejnym nietrafionym wyborze zostałeś z ''palcem w życi'' :D

to jak z tym Kuroniem? to dla ciebie autorytet czy nie?

Janusz, miałem kumpli co z Kuroniem pod jedną celą siedzieli, z jednego kubana czaj przyprawiał z ludźmi, jeśli wiesz co to znaczy, miał u nich szacunek :)
22258
#Horus nieaktywny
13 czerwca 2022r. o 15:07
w pewnym sensie Kuroń był wizjonerem...
to był człowiek opierający się twardo na otaczającej go rzeczywistości i chyba jako jeden z nielicznych patrzących na Polskę z nadzieją ...

Dopisane 13.06.2022r. o godz. 15:07:

a wiesz że czytam wspomnienia min. Kuraonia?...teraz Lityński...
14240
M21W2
13 czerwca 2022r. o 15:15
Januszku , ja ignorant rezygnuję z dalszej dyskusji z de , bi , lem .
Nie potrafisz się powstrzymać od epitetów , więc spadaj .
13 czerwca 2022r. o 15:15
Horus napisał(a): w pewnym sensie Kuroń był wizjonerem...
to był człowiek opierający się twardo na otaczającej go rzeczywistości i chyba jako jeden z nielicznych patrzących na Polskę z nadzieją ...Dopisane 13.06.2022r. o godz. 15:07: a wiesz że czytam wspomnienia min. Kuraonia?...teraz Lityński...

Jak trafisz na książkę "Kim Pan jest Panie Wachowski". Pawła Rabieja i Ingi Rosińskiej, warto przeczytać, wszyscy wiedzieli kim On jest, i mordy w kubeł wsadzili, chyba ze strachu, że o nich też może dostać cynk od SB :) a Bolęsa dlaczego nie odpowiadał za wybuch budynku w Wrzeszczu? jest filmik na You tube gdzie wyraźnie mówi, że byli na miejscu przed wybuchem, tylko prowokacja się nie udała i ludzie zginęli.
13 czerwca 2022r. o 15:18
M21W2 napisał(a): Januszku , ja ignorant rezygnuję z dalszej dyskusji z de , bi , lem .
Nie potrafisz się powstrzymać od epitetów , więc spadaj .

"Szczepan" jak powiedział (P)oseł "mientki" spadaj na szczaw i mirabelki :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.