Horus napisał(a): naiwniaku...
wielu rzeczy nie muszę szukać bo znam to od lat...
ale to właśnie ty dzięki tekstom które wklejam poznajesz potencjalne źródło info...;D
tylko widzisz tobie wydaje się że jesteś ''cfany'' a ja ...ja część pewnych materiałów kiedy jest potrzeba a tobie utrudnić poszukiwania zmieniam odrobinę i tu masz problem...;D
unikasz nawet odpowiedzi w tek wydawałoby się prostej sprawie jak Kuroń czy Lis ...unikasz odpowiedzi bo po prostu nie wiesz czym cię mogę zaskoczyć i po raz kolejny obalić twój kolejny ''mit'' :D
dlaczego ignorancie pisałeś o podstępie w sprawie Korneliusza nie wspominając jednak o Stelmachowskim?...kiedy ci wprost podałem nazwisko tego oszusta nagle ci się ''przypomniało''?
o Zawracie pisałem tu jeszcze przed laty ...;D a znasz inny jakiś ''ośrodek'' gdzie prowadzono rozmowy towarzyskie na szczebelku ''solidaruchy'' -''komuna''?
jak na złość nic w tym co wkleiłeś o tym nie mówią ...;D
czy chcesz tego czy nie ten ''okrągły stół'' miał ogromne znaczenie dla Polski...pokazał że Polacy dali pozwolenie na zmiany ,pokazali że ich pragną ...zrobiono to w sposób przemyślany i mądry ...wbrew takim awanturnikom jak Kornel...to dzięki zmarginalizowaniu kogoś takiego jak stary Morawiecki nie polała się krew bo i jedni i drudzy wiedzieli że są wśród nich są tacy którym nie zależy na pokojowym załatwieniu sprawy...
dlatego taki ''potworek polityczny '' jak SW odszedł w niebyt na tzw. śmietniku historii ...
a ty po kolejnym nietrafionym wyborze zostałeś z ''palcem w życi'' :D
to jak z tym Kuroniem? to dla ciebie autorytet czy nie?
Horus napisał(a): w pewnym sensie Kuroń był wizjonerem...
to był człowiek opierający się twardo na otaczającej go rzeczywistości i chyba jako jeden z nielicznych patrzących na Polskę z nadzieją ...Dopisane 13.06.2022r. o godz. 15:07: a wiesz że czytam wspomnienia min. Kuraonia?...teraz Lityński...
M21W2 napisał(a): Januszku , ja ignorant rezygnuję z dalszej dyskusji z de , bi , lem .
Nie potrafisz się powstrzymać od epitetów , więc spadaj .