Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Rocznica powstania SW.

22258
#Horus nieaktywny
13 czerwca 2022r. o 11:18
''Premier: w Polsce jest 40 mln Polaków gotowych stanąć z bronią w ręku, żeby bronić swojej ojczyzny

Jeśli Rosji kiedykolwiek miałoby przyjść do głowy, żeby zaatakować Polskę, to Kreml musi wiedzieć, że w Polsce jest 40 mln Polaków gotowych stanąć z bronią w ręku, żeby bronić swojej ojczyzny - mówił premier Mateusz Morawiecki w poniedziałek w Myszkowie (woj. śląskie).''

nie wiem czy du-reń czy nieuk...;D
można zrozumieć że pomnaża swój majątek ale że mnoży ilość Polaków?
więc chyba jednak du-reń...;D
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
18442
PIS-PO-PRL
13 czerwca 2022r. o 11:23
Ciebie policzył, a nie powinien. Ty na wschód uciekniesz przecież :D

PIS=PO=PRL
14240
M21W2
13 czerwca 2022r. o 12:00
PanM napisał(a): Prawda to prawda sama się obroni.
W Twoich wywodach Lucjanie nieświadomie króluje przekonanie że Polska powinna pozostać socjalistyczna. To znaczy z przewagą gospodarki państwowej nad prywatną . A przecież " nie o takie Polskie szła walka ".

Przemku , mam nadzieję że nie napiszesz że mnie poniosło , czy mógłbym Ciebie poprosić o moje wywody , na jakiej
podstawie mnie oceniasz .
Aby Ciebie nie obrazić nie powinienem pytać ale spróbuję , czy dla Ciebie zasiłki socjalne są równoznaczne z socjalizmem .
Wymień mi choć jeden przykład gospodarki państwowej , o ile wiem akcje skarbu państwa to znaczy nasze
podatników są większościowe tylko w strategicznych dziedzinach gospodarczych .

" Siła gospodarki zależy w głównej mierze od efektywności operujących na rynku firm. Decydującą rolę odgrywają przy tym mikrofirmy, a także małe i średnie przedsiębiorstwa. Wypracowują niemal połowę PKB, a przy tym stanowią aż 99,8% wszystkich działających podmiotów gospodarczych.

Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/artykul-sponsorowany/news-ile-firm-dziala-w-polsce-porownujemy-dane-z-2020-i-2021-z-ba,nId,5079696#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
~~Jasnobłękitna Serduszka niezalogowany
13 czerwca 2022r. o 12:00
to noworodki na pod broń się łapią

i PRL nie załapał ,albo rżnie gu,,,pa
stawiam na rżnie
~~Wesoły Romek niezalogowany
13 czerwca 2022r. o 12:08
M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: PanM napisał(a): Prawda to prawda sama się obroni.
W Twoich wywodach Lucjanie nieświadomie króluje przekonanie że Polska powinna pozostać socjalistyczna. To znaczy z przewagą gospodarki państwowej nad prywatną . A przecież " nie o takie Polskie szła walka ".

Przemku , mam nadzieję że nie napiszesz że mnie poniosło , czy mógłbym Ciebie poprosić o moje wywody , na jakiej
podstawie mnie oceniasz .
Aby Ciebie nie obrazić nie powinienem pytać ale spróbuję , czy dla Ciebie zasiłki socjalne są równoznaczne z socjalizmem .
Wymień mi choć jeden przykład gospodarki państwowej , o ile wiem akcje skarbu państwa to znaczy nasze
podatników są większościowe tylko w strategicznych dziedzinach gospodarczych .

" Siła gospodarki zależy w głównej mierze od efektywności operujących na rynku firm. Decydującą rolę odgrywają przy tym mikrofirmy, a także małe i średnie przedsiębiorstwa. Wypracowują niemal połowę PKB, a przy tym stanowią aż 99,8% wszystkich działających podmiotów gospodarczych.

Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/artykul-sponsorowany/news-ile-firm-dziala-w-polsce-porownujemy-dane-z-2020-i-2021-z-ba,nId,5079696#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

A co powiesz "Szczepan" na Matołusza? sprzedał działkę a kasę uczciwie zainwestował w obligacje które sam wypuścił :) czysty "kryształ" jak by powiedział mały śmierdziel żoliborski :) Dwa państwa nie dzielą się z Polską swoim majątkiem :)
Państwo Norwegia i Państwo Morawieccy :)
18442
PIS-PO-PRL
13 czerwca 2022r. o 12:09
Serio?
Noworodki i starcy się w to wliczają?
Nie wiedziałem :D

PIS=PO=PRL
~~Wesoły Romek niezalogowany
13 czerwca 2022r. o 12:13
PIS-PO-PRL napisał(a): Serio?
Noworodki i starcy się w to wliczają?
Nie wiedziałem :D

Jak braknie do tych 40 milionów pod broń , to "świerzaków" do 5 lat wstecz będą wykopywać :)rachune musi się zgadzać :)
14240
M21W2
13 czerwca 2022r. o 12:42
Zawsze zapominam odpowiedzieć Tobie Harus co wiem o jakimś Lisie i Kuroniu , nie wiem nic , czy byłbyś łaskaw
coś podpowiedzieć ? .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.