M21W2 napisał(a): Januszku , ja ignorant rezygnuję z dalszej dyskusji z de , bi , lem .
Nie potrafisz się powstrzymać od epitetów , więc spadaj .
M21W2 napisał(a):
Przemku ,/..../, czy dla Ciebie zasiłki socjalne są równoznaczne z socjalizmem .
Wymień mi choć jeden przykład gospodarki państwowej , o ile wiem akcje skarbu państwa to znaczy nasze
podatników są większościowe tylko w strategicznych dziedzinach gospodarczych .
" Siła gospodarki zależy w głównej mierze od efektywności operujących na rynku firm. Decydującą rolę odgrywają przy tym mikrofirmy, a także małe i średnie przedsiębiorstwa. Wypracowują niemal połowę PKB, a przy tym stanowią aż 99,8% wszystkich działających podmiotów gospodarczych.
Polska przez cały nieudany okres transformacji ustrojowej nie wypracowała jasnych , przejrzystych programów zabezpieczających interesy trzech podstawowych podmiotów / PRACODAWCY, PRACOBIORCY, SKARB PAŃSTWA/ w taki sposób aby żadna ze stron nie była ani MARGINALIZOWANA ani FAWORYZOWANA.,
Przykłady - 40 lat nie wprowadzono projektu zagospodarowania opakowaniami po napojach i produktach.
2/- od wstąpienia do Unii nadal mamy w obrocie PLN.
3/- Mamy zaostrzoną ustawę o ochronie życia poczętego ale nie mamy ochrony życia narodzonego.
4/- Firmy prywatne nie są dla Polski partnerem a jedynie płatnikiem.
5/- Sfera budżetowa nadużywa swoich uprawnień w sposób lekceważący dla podatnika ./ praca zdalna i ograniczony dostęp dla petenta w urzędach , szpitalach itp./
6/- Polska nie ma programu ułatwiającego powstawanie i przetrwanie rodzimych firm prywatnych.
7/- Ochrona zdrowia oraz dostęp do specjalistycznej opieki i diagnostyki zdrowotnej jest żenujący.
8/- Powiadasz że w gestii skarbu państwa są tylko strategiczne dziedziny ? -a przedszkola , żłobki , tysiące firm samorządowych . Po co są tzw " SPECJALNE STREFY EKONOMICZNE", " Orły "" SPA " ,PKS " , TBS , MZGM , TARGOWISKA , .
9/- Gmina miejska ,Gmina wiejska , Starostwo Powiatowe , Sejmik wojewódzki , sejm , senat.
10/- Zarządy dróg - KRAJOWY , WOJEWÓDZKI , POWIATOWY .
11/- Co z pieniędzmi za sprzedaż na wolnym rynku ziemi państwowej pod prywatne budowy. Nie ma ani ziemi ani kasy.
Oraz wiele wiele innych prawnych i organizacyjnych reliktów odziedziczonych po PRL.
Nawet Ty ja znajdziesz coś między swoimi truskawkami musisz to dobrowolnie oddać państwu lub zostaniesz okrzyknięty złodziejem.
To nie wszystko .
Pozdrawiam NSZZ " NIEZDARNOŚĆ "
Dopisane 13.06.2022r. o godz. 15:26:
Albo to -rozszyfruj po co i komu to potrzebne
https://www.bolec.info/boleslawiec/informacje/kategoria/30183/strefa-odkrywania-wyobrazni-i-aktywnosci-dziala-juz-boleslawcu-wideo
~~Wesoły Romek napisał(a):Ktoś napisał: Horus napisał(a): w pewnym sensie Kuroń był wizjonerem...
to był człowiek opierający się twardo na otaczającej go rzeczywistości i chyba jako jeden z nielicznych patrzących na Polskę z nadzieją ...Dopisane 13.06.2022r. o godz. 15:07: a wiesz że czytam wspomnienia min. Kuraonia?...teraz Lityński...
Jak trafisz na książkę "Kim Pan jest Panie Wachowski". Pawła Rabieja i Ingi Rosińskiej, warto przeczytać, wszyscy wiedzieli kim On jest, i mordy w kubeł wsadzili, chyba ze strachu, że o nich też może dostać cynk od SB :) a Bolęsa dlaczego nie odpowiadał za wybuch budynku w Wrzeszczu? jest filmik na You tube gdzie wyraźnie mówi, że byli na miejscu przed wybuchem, tylko prowokacja się nie udała i ludzie zginęli.
M21W2 napisał(a):Ktoś napisał: ~~Wesoły Romek napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: Horus napisał(a): w pewnym sensie Kuroń był wizjonerem...
to był człowiek opierający się twardo na otaczającej go rzeczywistości i chyba jako jeden z nielicznych patrzących na Polskę z nadzieją ...Dopisane 13.06.2022r. o godz. 15:07: a wiesz że czytam wspomnienia min. Kuraonia?...teraz Lityński...
Jak trafisz na książkę "Kim Pan jest Panie Wachowski". Pawła Rabieja i Ingi Rosińskiej, warto przeczytać, wszyscy wiedzieli kim On jest, i mordy w kubeł wsadzili, chyba ze strachu, że o nich też może dostać cynk od SB :) a Bolęsa dlaczego nie odpowiadał za wybuch budynku w Wrzeszczu? jest filmik na You tube gdzie wyraźnie mówi, że byli na miejscu przed wybuchem, tylko prowokacja się nie udała i ludzie zginęli.
o tym wybuchu nic nie wiem ale oczywiście że poszukam...
a tu coś o ludziach Kornelka...;D
Teraz K ...wa My...;D ...bo teraz my ''trzymiemy grabie'' :D
''Program #PolskieSzwalnie miał dać Polakom dostęp do maseczek chroniących przed COVID-19. Zabrał się za niego były kierowca Kornela Morawieckiego, ojca premiera. Dziś projekt jest w rozsypce. Polskie firmy uszyły aż 178 mln maseczek, jednak gros z nich nadaje się co najwyżej na budowę. Dziesiątki milionów zalegają w magazynach. Niektóre zaangażowane w program firmy zamiast spodziewanych zysków, toną w długach. Szacunkowo podatnik zapłacił za to 258 mln zł.''
Horus napisał(a): ''bojownik'' ...przypominasz owszem bojownika tyle że syjamskiego ...
on też się lubi puszyć...;D
Horus napisał(a):Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): Januszku , ja ignorant rezygnuję z dalszej dyskusji z de , bi , lem .
Nie potrafisz się powstrzymać od epitetów , więc spadaj .
;D
tak...umykaj czym prędzej ...
brak argumentów cię przerasta więc w co uciekasz? w obelgi ...
co powyżej dup.ku napisałeś?
nieuk i prostak ...
M21W2 napisał(a):Ktoś napisał: ~~Wesoły Romek napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: Horus napisał(a): w pewnym sensie Kuroń był wizjonerem...
A ja Ciebie Jasiu pochwalę za to co napisałeś , o tym Wachowskim , Bolęsie i wybuchu we Wrzeszczu , nie spadaj tylko
kontynuuj pokazywanie prawdy , brawo Jasiu , jak ja bym wspomniał o tamtej zbrodni układu
wylałaby się fala krytyki , ty dołożyłbyś swoją cegiełkę do tego .
Jasiu to ilu milicjantów wciągnąłeś w ciemny zaułek ? ilu obiłeś , pochwal się .
"Szczepan" co Ty wiesz :) Wielgosika znałeś ? był cwaniak bo miał 5 młodych gnoi co poszli do "mętów" za wijko, dał mi z liścia, za parę dni spotkałem dziada jak szedł z Pikolla :) było bum, po paru dniach wypuszczają mnie z dołka po wytrzeźwieniu :) kurde jakie artystyczne "balkoniki" po oczyma miał :) A słyszałeś o jednym krawężniku którego kilkakrtnie wciągali do tunelu przed Aniołkiem ? 77 rok 9 maja nawalony jak helikopter, szedłem od Kiełbika przez całe Śródmieście w koło Rynku i zrywałem czerwone flagi :) jeden mi zwrócił uwagę, kolega śp. Tadziu B mówi, Długi, to "męt" z Nowogrodźca, i co powiesz na to "Szczepan"? goniłem dziada od Rynku do Cukierni w której się zamknął na rogu Piaskowej :) efekt? 20 urodziny obchodziłem w ZK Lwówek :) dziady dali mi 3 "wojtki" :)
PIS-PO-PRL napisał(a):Ktoś napisał: Horus napisał(a): ''bojownik'' ...przypominasz owszem bojownika tyle że syjamskiego ...
on też się lubi puszyć...;D
eLoEL
ale żeś siebie opisał :D
jojczy, stęczy, męczy, smęczy w internetach, a zapytany "coś zrobił by to zmienić" ucieka w swoje "ja to mam w doopeczce"