Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Kto jest najlepszym kandydatem na wójta? - SONDA
~~xyz niezalogowany
14 lipca 2022r. o 7:48
Jeżeli twierdzicie że Kawka to człowiek Romana to ja wam przypomnę z jakich komitetów startował do Powiatu ,najpierw z PO później z PSL ,i ostatnio od Romana
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Ciemnoniebieska Inkarwilla niezalogowany
14 lipca 2022r. o 7:54
~~xyz napisał(a): Jeżeli twierdzicie że Kawka to człowiek Romana to ja wam przypomnę z jakich komitetów startował do Powiatu ,najpierw z PO później z PSL ,i ostatnio od Romana

Który to (ten ostatni) jest jego szefem politycznym.
~~witt niezalogowany
14 lipca 2022r. o 7:56
~~Srebrnoszara Piwonia napisał(a): Przykre tylko, że popiera człowieka Romana, a to stawia pod znakiem zapytania suwerenność naszej Gromadki. Zawiodłem się bardzo.

Dokładnie. Kompletny brak profesjonalizmu więc albo został zastraszony, albo...
~~Ciemnopopielaty Wielosił niezalogowany
14 lipca 2022r. o 8:34

~~Mieszkaniec gminy napisał(a): Proponuję naukę, pracę i pokorę.

Masz rację nierobie, proponuję ci pracę i pokorę.
~~Tuner niezalogowany
14 lipca 2022r. o 8:48
~~Srebrnoszara Piwonia napisał(a): Mylisz dwie rzeczy. Co innego doświadczenie, a co innego bezstronność urzędu sekretarza, a to ostatnie zostało naruszone. Popierać sobie może z imienia i nazwiska, ale nie jako sekretarz. To subtelna aczkolwiek istotna różnica. Po tym właśnie poznać prawdziwego mistrza i honorowego urzędnika.

A kim jest ten człowiek znikąd i jak oraz czym zasłużył sobie na to , że został mianowany na wójta w naszej gminie? Przypomina mi to czasy sanacji i rządy pułkowników, gdy mianowano swoich ludzi nie pytając o zdanie większości. Minęły czasy ,, Pan każe, sługa musi ". Sekretarz ma konstytucyjne prawo popierać kogo chce. Krytykowanie Go jest niewłaściwe. Wiemy ,że jego relacje z tymczasowym wójtem są bez zarzutu.
~~liczyrzepa niezalogowany
14 lipca 2022r. o 8:55
A mi się nie chce wierzyć, że tak doświadczony sekretarz mógł poprzeć którego kolwiek kandydata. To po prostu było by złamania pewnej etyki urzędnika, który akurat w tym przypadku jest dysponentem wszelkich informacji potrzebnych urzędnikowi wyborczemu do przeprowadzenia wyborów. Zastanawiam się tylko co takiego musiało się stać jeśli faktycznie jako sekretarz poparł jednego z kandydatów i to takiego, który będzie pod wpływami władz Bolesławca. Przecież do niedawna krytykował ten cały układ bolesławiecki, który również z nim chciał zrobić "prorządek"... Mocno mi ta sprawa śmierdzi. Być może dowiemy się po wyborach jeśli wygra inny niż popierany przez niego kandydat/kandydataka.
~~jaga niezalogowany
14 lipca 2022r. o 9:02
~~Mieszkaniec gminy napisał(a): 90% wypowiedzi w tym temacie i innych dotyczących wyborów w Gromadce, to teksty działaczy Pisu. Chcą zrobić sobie w Gromadce przyczółek i miejsca pracy, gdy w wyborach parlamentarnych pójdzie nie tak. Oskarżają wszystkich wokół, wystawili bardzo słabego kandydata i liczą na intratne posady. Tylko zwolennicy tego kandydata widzą układy, spiski, bo sami próbują je tworzyć. Proponuję naukę, pracę i pokorę.

Hmmm, z PiSu nie jestem, ale wydaje mi się że gdyby było tak jak mówisz, to wystawiliby kogoś mocnego, bo wg Ciebie ten jest słaby. Układów to raczej bym szukał w powiązaniach bolesławieckiej kliki która wystawiła jednego kandydata. Zdobycie przez nich Gromadki to katastrofa dla tej gminy i densant bolesławieckiego układu na urzędy, strefę, grunty itd. To trampolina do kolejnych wyborów do powiatu itd. Każdy myślący to widzi.
~~jadzia niezalogowany
14 lipca 2022r. o 9:42
Za 20 tysięcy na miesiąc to mogę być ja.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.