Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Miliony na płatne parkowanie... i miliony z parkometrów i mandatów
~~ed niezalogowany
26 lipca 2022r. o 14:14
Nie widzę żadnej poprawy w zakresie dostępności miejsc parkingowych ani natężenia ruchu miejskiego.
A cały efekt przedsięwzięcia jest taki jak ruskie wykopki. Wyszli "na swoje" - ile posadzili tyle zebrali.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Srebrna Malwa niezalogowany
26 lipca 2022r. o 14:24
Nic się nie zmieniło, aut jest tyle samo co było, a miejsc parkingowych mniej bo musiały być wymalowane. Wylano dziecko z kąpielą, a ludziom utrudniono życie. Szczególnie pracującym w Bolesławcu. Po radnych Klasa i Abramowiczu spodziewałem się większej niezależności od Prezydenta. Szkoda.
~~Kz niezalogowany
26 lipca 2022r. o 14:26
Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze, przecież tylko o to chodzi a ludzi ma się w du... przyzwyczają się
~~Ja niezalogowany
26 lipca 2022r. o 14:32
Cała ta strefa to jedna wielka pomyłka. Gratuluję Bezpartyjnym za głosowanie za jej wprowadzeniem ;)
~~mieszkaniec niezalogowany
26 lipca 2022r. o 15:13
Ciesz się firma wynajmująca parkometry kasiora leci od mieszkańców i wypływa z miasta. Firma wynajmująca nie płaci podatków w Bolesławcu a od 1,3 mln to trochę jest podatku do zapłacenia. A może to firma jakiegoś znajomego włodarzy?
~~Płowożółty Fasolnik niezalogowany
26 lipca 2022r. o 15:15
Rozumiem, że nastał czas na SPP w Bolesławcu, tak jest w większości miast w ścisłym centrum, natomiast została ona zorganizowana w nieodpowiedni, niesprawiedliwy sposób. Po pierwsze zmiana organizacji ruchu, utrudniła poruszanie się autem po mieście, teraz jest więcej kręcenia się i dodatkowo ul. Chrobrego, a następnie światła od dworca PKP pod tunel, w tych miejscach jest o wiele większe natężenie ruchu i utrudniony przejazd. Po drugie na ul. Sądowej wszystkie krawężniki na parkingach są w nieodpowiednią stronę, i pasy z kostki wyznaczające miejsca parkingowe niczego już nie wyznaczają, przez co jest mniej miejsc parkingowych a dodatkowo przy parkowaniu można zahaczyć kołem o wystające kąty krawężników.
Co do cen to moim zdaniem są za wysokie, a abonamenty dla mieszkańców a abonamenty dla pracowników z poza Bolesławca lub przedsiębiorców są nie fair. Jak się ma abonament 20 zł miesięcznie do 240 zł? Osoby dojeżdżające często nie mają wyjścia i muszą korzystać z auta bo nie ma odpowiedniej komunikacji, a miasto nie przygotowało parkingów na wjeździe do miasta, aby móc zostawić samochód i przesiąść się w darmową komunikację w Bolesławcu. Bolesławianie natomiast mają do dyspozycji darmową komunikację i odległości w mieście też nie są takie ogromne.
Zatem jak cena ma zachęcić ludzi do pozostawiania samochodu pod domem? Jedynie osoby, które nie mają wyjścia z dojazdem są zmuszeni płacić ogromne kwoty albo co rano się martwić czy znajdą darmowy parking.
Uważam, że ceny powinny być wyrównane, moja propozycja na miesięczny abonament dla wszystkich zarówno mieszkańców jak i osób z poza Bolesławca to 100 zł, to uważam za fair.
~~Zielonoszary Cyprysik niezalogowany
26 lipca 2022r. o 15:34
Zachęcić mieszkańców do pozostawienia aut pod domem i odkorkować miasto można tworząc BEZPŁATNĄ KOMUNIKACJĘ ZBIOROWĄ. Tak nie pomyliłem się. To co jest w tym mieście to PROTEZA komunikacji. 1 (słownie-jeden) kurs na godzinę to nie komunikacja. Autobusy jeżdżą puste bo rozkład nijak ma się do potrzeb mieszkańców.
~~Stalowoniebieska Miodunka niezalogowany
26 lipca 2022r. o 15:58
teraz wiem że na harcerzykach się nie polega
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.