Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Fenomen Solidarności ...ile prawdy ile mitu...

22258
#Horus nieaktywny
21 sierpnia 2022r. o 7:04
czyli nie wystarczą ci słowa popierające Rosję w ich zapędach wojennych?....nie wystarcza ci to że twój idol wprost mówi że Bucza to mistyfikacja i ustawka?
nawet to że chciałby Putina za prezydenta Polski też ci nie przeszkadza?
a przecież jego koledzy wypowiadają się identycznie...
to nie są słowa jedynie ''myszki miki''
a co z wypowiedziami negującymi Holokaust?...co ze słowami popierającymi Hitlera?

są w porządku bo są ''prywatne '' ?
a moje są jakie ?...teraz bazujesz na Szmajdzińskiej gdzie po prostu się pomyliłem co do wyborów ale częściowo masz rację ...oddałem na nią głos by tym samym nie oddać na kogoś kto był mi całkowicie obcy nawet z nazwiska ...by moja karta nie została wykorzystana w inny sposób ...by nie zaznaczono na niej kogoś z piSS ..;D
Trzaskowski?...to był głos na niego i przeciwko ''długopisowi''

''Żeby być tu moderatorem trzeba być kolegą emema, co oznacza m.in. żadnej krytki pod adresem gospodarza. Póki co jednak Bernard wykonuje tą robotę całkiem nieźle, zwłaszcza w odniesieniu do twojego spamu, za co mu chwała. ; )''

a kiedy ty poddałeś krytyce ''gospodarza'' ? :D
może po tym jak odpadłeś w ''przedbiegach'' bo wcześniej jakoś nie było cię na to stać...
skupiłeś się nad ''podpirda....m'' Sentinela a nie tym by pokazać że potrafisz coś lepiej od niego zrobić...;D
a teraz to wychwalanie Łętowskiego ;D
''CAŁKIEM NIEŹLE''? ale ty byś to robił lepiej?
''zwłaszcza w odniesieniu do twojego spamu''? ...gościu - a co z twoimi ''wrzutkami'' nie mającymi nic wspólnego z tematami gdzie pojawiasz się widząc tylko ''Horus'' ;D
nie rób się po raz olejny ''kryształowy'' ....ani ty ani Łętowski nie jesteście...
kierujecie się własnymi ''ideologiami'' a ty dodatkowo osobistymi uprzedzeniami ...

zresztą byłbyś jeszcze gorszy o czym jestem przekonany... dlatego też uważam że ani on ani ty nie powinniście zajmować funkcji moderatora...
znasz takie powiedzenie? ....''marny ,bierny ale wierny'' ...byłbyś taki sam...;D
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Bodziszek niezalogowany
21 sierpnia 2022r. o 11:09
Kupujcie płyn zimowy i płyn hamulcowy ,bo może zabrknąć jak cukru, ale jest jeszcze cukier puder i produkowany w Niemczech cukier z pasikoników
211
skorn
21 sierpnia 2022r. o 14:39
Horus napisał(a): oddałem na nią głos by tym samym nie oddać na kogoś kto był mi całkowicie obcy nawet z nazwiska ...by moja karta nie została wykorzystana w inny sposób

Kartę moża przekreślić, uszkodzić, schować do kieszeni i wrzucić inną i już jest głos nieważny. Ale ty chciałes zagłosować na SLD, więc nie nie tłumacz jak ostatnia oferma.

Zagłosowałeś na partię, która wyprzedawała polski majątek za bezcen do spółki z tak znienawidzonymi przez ciebie "solidaruchami". Partię, z której wyłoniony prezydent podpisał konkordat, partię która zgodziła się na amerykańskie więzienie na terenie Polski. Tyle jest warty ten twój śmieszny bunt przeciwko klasie politycznej, hipokryto. ; )

I przestań wycierać sobie gębę zmarłymi, którzy nie mogą odnieść się do swoich słów. Może poszukaj wsparcia wśród żywych, o ile ktoś z nich może ci takie dać, bo chętnych nie widzę. Nie sądze by S szukał pochwał naczelnego forumowego katolikożercy. ; )

Jeśli moje motywy głosowania na Konfederacje cię nie przekonują (co mam osobiście gdzieś), pytaj swojego kolegę j23, czemu ich popiera, jemu chyba ufasz. ; )

Jeszcze coś ci wytłumaczyć? ; )

<i>
~~emeryt rencista niezalogowany
23 sierpnia 2022r. o 5:25
Pracownicy ochrony (ciecie) mają swój związek zawodowy ,ale w uśpieniu ,bo nikt nie płaci składek ,Przewodniczący i zareąd muszą z czegoś żyć ,kilka najniższych krajowych ,a nic nie załatwią.Nie mamy broni ,paralizatorów ,gazu pieprzowego, żeby chronić mienie i osoby .Cieć często nie ma ręki i nogi ,a musi pracować po 12 godzin na nocki za 2100 miesięcznie i w niedziele i święta ,a Solidarność podarowała wolne Biedronkom i innym takim,dlatego pracownik ochrony powinien zarabiać 2400 i mieć wolne w niedziele.
22258
#Horus nieaktywny
23 sierpnia 2022r. o 8:21
skorn napisał(a):
Ktoś napisał: Horus napisał(a): oddałem na nią głos by tym samym nie oddać na kogoś kto był mi całkowicie obcy nawet z nazwiska ...by moja karta nie została wykorzystana w inny sposób

Kartę moża przekreślić, uszkodzić, schować do kieszeni i wrzucić inną i już jest głos nieważny. Ale ty chciałes zagłosować na SLD, więc nie nie tłumacz jak ostatnia oferma.

Zagłosowałeś na partię, która wyprzedawała polski majątek za bezcen do spółki z tak znienawidzonymi przez ciebie "solidaruchami". Partię, z której wyłoniony prezydent podpisał konkordat, partię która zgodziła się na amerykańskie więzienie na terenie Polski. Tyle jest warty ten twój śmieszny bunt przeciwko klasie politycznej, hipokryto. ; )

I przestań wycierać sobie gębę zmarłymi, którzy nie mogą odnieść się do swoich słów. Może poszukaj wsparcia wśród żywych, o ile ktoś z nich może ci takie dać, bo chętnych nie widzę. Nie sądze by S szukał pochwał naczelnego forumowego katolikożercy. ; )

Jeśli moje motywy głosowania na Konfederacje cię nie przekonują (co mam osobiście gdzieś), pytaj swojego kolegę j23, czemu ich popiera, jemu chyba ufasz. ; )

Jeszcze coś ci wytłumaczyć? ; )

każdy głos oddany na kogoś spoza piSS to głos ważny i o to mi chodziło ...co by mi dało zniszczenie karty?jeżeli jeszcze kiedykolwiek zagłosuję zrobię podobnie...
wymieniasz tu jakieś argumenty przeciw SLD ale takie zachowania są w każdej partii i chyba w każdym upartyjnionym systemie ...
ty natomiast popierałeś lub popierasz kogoś kto miał się za ''antysestymowca'' a jak przychodziło do głosowań to rąsia w rąsię głosował za piSSdzielcami...
ty popierasz partię mającą w swoich szeregach nie tylko Korwina ale całą rzeszę ''członków'' (sic!) którym bliska jest Rosja i z którymi nawet się spotykali ... ale to wg. ciebie są ich ''prywatne spotkania'' ;D

ci których popierasz mają podobnie ubabrane ręce jak inne partie ...nieczytelne finansowanie partii ,brak oświadczeń majątkowych , w przypadku np. Bosaka brak wyjaśnień co do kasy jaką mu przekazywał Winnicki ...
ale ty oczywiście nic o tym nie wiesz...tak jak o wielu innych brudach ...

''I przestań wycierać sobie gębę zmarłymi, którzy nie mogą odnieść się do swoich słów. Może poszukaj wsparcia wśród żywych, o ile ktoś z nich może ci takie dać, bo chętnych nie widzę. Nie sądze by S szukał pochwał ...''

o co ci tutaj chodzi nie wiem ...może jakiś post został wycięty wcześniej bo nie wiem o jakiego to ''zmarłego '' chodzi i nie wiem kim może być ten wzmiankowany ''S''

Dopisane 23.08.2022r. o godz. 08:21:

Upadła gwiazda Solidarności

Wiesław Wojtas, legenda „Solidarności” ze Stalowej Woli, powinien iść siedzieć na 4 lata. Nie siedzi. Trochę spraw wygrał, trochę przegrał. Wygrywał i jednocześnie, co ciekawe, ujawnił w prokuraturze (stenogramy ujrzały światło dzienne po latach całkiem niedawno), że zabiegał o poparcie dla swojej sprawy u ważnych osób ze środowiska wymiaru sprawiedliwości. Ostatnio jawnie już lobbował za swoją osobą u wiceszefa resortu sprawiedliwości Marcina Warchoła. Wojtas jest doskonałym przykładem nas wszystkich. Kocha sądy, które go uniewinniają i uznaje za zmówione i przestępcze te, które go skazują. Tych drugich jest jednak więcej. Nikt już chyba nie wie, ile razy skazano prawomocnie Wojtasa. Ostatni prawomocny wyrok zapadł w zeszłym roku. 43 zarzuty za przestępstwa gospodarcze zostały podtrzymane w sądzie apelacyjnym. Wojtas kradł, oszukiwał, gardził losem swoich pracowników (taki to dziwny etos „Solidarności”…). A teraz jeszcze wyskoczył z oryginalną linią obrony w formie ulotki skierowanej do mieszkańców Stalowej Woli.

„Swoją linię obrony Wojtas przestawił ostatnio w ulotce, którą zachęcił »wolne sądy« do szybkich działań. Legenda z Huty Stalowej Woli (prowadził tam strajki w okresie PRL) w swojej odezwie do mieszkańców miasta stwierdził pod koniec czerwca, że – uwaga – jego byli wspólnicy biznesowi to przestępcy; notariusz, który sporządzał umowy podpisywane przez Wojtasa to przestępca działający w zmowie z ex partnerami biznesowymi Wojtasa. A dlaczego były opozycjonista ma iść siedzieć? Stalowy styropian tłumaczy: dlatego, że do grupy przestępczej należy także prokuratura i dwa sądy (w Tarnobrzegu i apelacja w Rzeszowie). Dlatego Wojtas przegrał i dlatego sąd drugiej instancji utrzymał w mocy zarzuty. A było ich bagatela… 43, ale zdaniem Wojtasa wszystkie dęte, spreparowane, wyssane z palca....''

wracam do tematu...
kto wie czy nie następnym będzie ''fenomen liderów konfederatów'' ? ;D
18442
PIS-PO-PRL
23 sierpnia 2022r. o 9:35
#antysystemowiec
#marianwywrotowiec

:D

Bry ;)

Dopisane 23.08.2022r. o godz. 09:35:

Ps
Tak swoją drogą… trochę dziwna metoda walki z systemem. Jednych złodziei zastąpić drugimi, ale krytykować wszystkich dookoła ;)

Wyjaśnij nam może w takim razie czym się różni pissdzielec od eselducha. Bo wychodzi na to, że i oni i ty powinniście trafić do wora… a wór sam wiesz gdzie :D

PIS=PO=PRL
~~Amarantowa Lobelia niezalogowany
23 sierpnia 2022r. o 9:52
PIS-PO-PRL napisał(a): #antysystemowiec
#marianwywrotowiec

:D

Bry ;)Dopisane 23.08.2022r. o godz. 09:35:Ps
Tak swoją drogą… trochę dziwna metoda walki z systemem. Jednych złodziei zastąpić drugimi, ale krytykować wszystkich dookoła ;)

Wyjaśnij nam może w takim razie czym się różni pissdzielec od eselducha. Bo wychodzi na to, że i oni i ty powinniście trafić do wora… a wór sam wiesz gdzie :D

Nie wiem czy pamiętasz czasy Komuny ,ale partyjni dygnitarza mieli dacze za miastem i dostawali talon na Fiata a zobacz co się dzieje dzisiaj tłuste koty mają na kontach po 14 milionów które przytulili w spółkach skarbu państwa .
18442
PIS-PO-PRL
23 sierpnia 2022r. o 10:18
Mówią że sld to spadkobiercy tamtych dygnitarzy… chodźmy więc w ramach sprzeciwu wobec PIS zagłosujmy na SLD

To ma sens :D
Teraz już rozumiem mariana ;)

PIS=PO=PRL
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.