~~Kasztanowatordzawy Dyptam napisał(a):Ktoś napisał: :D
W latach 1824-1839 wybudowano Kanał Augustowski o długości nie 1,5 km tylko 101 km. Przy pomocy furmanek, łopat i kilofów. Czy ktoś wtedy się pytał kiedy zwrócą się koszta? Wybudowano, jest i z tego dzisiaj się cieszymy. A dzisiaj cokolwiek w Polsce by nie chciano zrobić to jest pewna grupa malkontentów że zaraz powie po co? Jest i przekop i bardzo dobrze. Zarobili ludzie, firmy, odprowadzili podatki, kamieniołomy miały zbyt na kamień, itp. Po co drugi most na Bobrze, jak rondo potrzebne? Po co budowa dróg ekspresowych jak autostrady lepsze? I tak w koło. Co za parszywy naród.
Przestań pyerdolić bo tym swoim pyerdoleniem zaniżasz już i tak niski poziom tego forum . A teraz uzasadnij budowę ławeczek patriotycznych , które za miesiąc zostaną rozebrane. Po co one oszczanemu ? Kto , na czym ,i po co będzie pływał tym przekopem ?
PIS-PO-PRL napisał(a):Ktoś napisał: ~~Bladofioletowy Rozwar napisał(a): No nie myślałem że taki rozsądny PRL ulegnie tefałenowi i jego narracji, a już go prawie polubiłem.
ale ja chętnie posłucham do czego ten przekop ma służyć. Tylko nikt nie umie tego opisać ;)
jeżeli do tego, aby kilka żaglówek sobie przepłynęło... to ok, ale powiedz to głośno, bo w to że elbląg ma na tym skorzystać raczej nikt nie uwierzy. Gdyby tak miało być, to raczej w planie uwzględnili by pogłębienie portu i drogi wodnej do portu... tymczasem... ;))
Dopisane 17.09.2022r. o godz. 17:53:Ktoś napisał: Jurko61 napisał(a): a może to Putin ???
ja się nie znam, zaznaczyłem fragment Twojego postu, kliknąłem "odpowiedz" i wyświetliło się "horus napisał".
Ale zakładam, że tak ma być, przecież bolec słynie z tego, że wszystko działa tu jak należy ;)
Są budowle ułatwiające funkcjonowanie dla obywateli danego regionu , koszta budowy są prawdopodobnie jak napisałeś niemożliwe do odzyskania ,
lecz nazwijmy to budowa wyższej konieczności , poczytaj koszt budowy połączenia morza północnego z Bałtykiem tzw
kanałem Kilońskim , wielokrotnie osiadały na mieliźnie kontenerowce ponieważ było za płytko , poprawki nauczyły i funkcjonuje , na błędach się uczymy płacąc nieraz ceny niezwracalne , idealny bezbłędny jest tylko jeden ……………??
~~Bladofioletowy Rozwar napisał(a): POwyarzam ci ulegasz narracji obcej. Oni wiedzą że węgla nie będzie, prądu nie będzie, a teraz że tylko żaglówki będą.
Ty to też już wiesz? Czy tak sobie sam wmowiles i tego się trzymasz?
Wierzysz że ten kanał nie służy przeciwnikom Polski?
A za chwilę będzie tunel do Świnoujścia.
Tefałen jeszcze nic nie mówi?
Znowu będzie po co to? Dla kilku samochodów tyle milionów czy miliardów?
Jurko61 napisał(a): Są budowle ułatwiające funkcjonowanie dla obywateli danego regionu