Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
BolecFORUM Nowy temat

Przekop mierzei wiślanej gotowy!!!!

~~Matthewpot niezalogowany
17 września 2022r. o 16:52
добротный ресурс https://kompromat.wiki/
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
18442
PIS-PO-PRL
17 września 2022r. o 17:02
~~horus napisał(a): A jednak można , rząd dotrzymał słowa .

"Ta inwestycja zwróci się za 1000 lat, bo koszty wzrosły z 880 milionów do dwóch miliardów złotych. Jeżeli to podzielimy przez dwa miliony złotych, bo na tyle są szacowane roczne zyski portu, jeżeli wzrosną obroty do miliona ton, to nakłady zwrócą się za 1000 lat. To nie jest żart, mówię poważnie "

ale i tak nic się nie zwróci nawet za 1000 lat, bo ktoś zapomniał, że trzeba pogłębić port w Elblągu :D
drochę droga ta "obietnica wyborcza" i tylko po to, żeby kilka żaglówek sobie mogło przepłynąć... no ale kto bogatemu zabroni ;)

zamiast inwestować w port gański/gdyński, zamiast rozwijać okęcie/modlin, bo tam są już jakieś fundamenty postawione pod rozwój, to inwestuje się w przekopy, w lotnisko w radomiu które ma obsługiwać warszawiaków i tak dalej.
No ale obietnica dotrzymana :D

PIS=PO=PRL
~~Kasztanowatordzawy Dyptam niezalogowany
17 września 2022r. o 17:22
PIS-PO-PRL napisał(a):
Ktoś napisał: ~~horus napisał(a): A jednak można , rząd dotrzymał słowa .

"Ta inwestycja zwróci się za 1000 lat, bo koszty wzrosły z 880 milionów do dwóch miliardów złotych. Jeżeli to podzielimy przez dwa miliony złotych, bo na tyle są szacowane roczne zyski portu, jeżeli wzrosną obroty do miliona ton, to nakłady zwrócą się za 1000 lat. To nie jest żart, mówię poważnie "

ale i tak nic się nie zwróci nawet za 1000 lat, bo ktoś zapomniał, że trzeba pogłębić port w Elblągu :D
drochę droga ta "obietnica wyborcza" i tylko po to, żeby kilka żaglówek sobie mogło przepłynąć... no ale kto bogatemu zabroni ;)

zamiast inwestować w port gański/gdyński, zamiast rozwijać okęcie/modlin, bo tam są już jakieś fundamenty postawione pod rozwój, to inwestuje się w przekopy, w lotnisko w radomiu które ma obsługiwać warszawiaków i tak dalej.
No ale obietnica dotrzymana :D

W latach 1824-1839 wybudowano Kanał Augustowski o długości nie 1,5 km tylko 101 km. Przy pomocy furmanek, łopat i kilofów. Czy ktoś wtedy się pytał kiedy zwrócą się koszta? Wybudowano, jest i z tego dzisiaj się cieszymy. A dzisiaj cokolwiek w Polsce by nie chciano zrobić to jest pewna grupa malkontentów że zaraz powie po co? Jest i przekop i bardzo dobrze. Zarobili ludzie, firmy, odprowadzili podatki, kamieniołomy miały zbyt na kamień, itp. Po co drugi most na Bobrze, jak rondo potrzebne? Po co budowa dróg ekspresowych jak autostrady lepsze? I tak w koło. Co za parszywy naród.
~~Bladofioletowy Rozwar niezalogowany
17 września 2022r. o 17:22
A kto te roczne zyski szacuje tefałen?
To tak skromnie tefałen nalicza 2 miliony, może się POmylili jak z tą ekspertyzą amerykańską ze smoleńska, POwinno być -2 mln?
18442
PIS-PO-PRL
17 września 2022r. o 17:28
hehe
zacytowałem fragment postu Jurka, a wyświetliło się "horus napisał"
:D

zaraza jaka czy coś ;))
to forum jeszcze nie raz mnie zaskoczy :D

Dopisane 17.09.2022r. o godz. 17:25:

~~Kasztanowatordzawy Dyptam napisał(a): Co za parszywy naród.

to może niech nasze kochane władze zrobią coś raz a porządnie, od początku do końca. Może wówczas będzie można bić brawo.
Ale po co robić coś od a do z, skoro można skończyć f, a i tak znajdą się tacy co będą bili brawo ;)

Dopisane 17.09.2022r. o godz. 17:28:

"Drogi wodne były kluczowe dla gospodarki wielu krajów przed rozwojem kolei w XIX wieku. W dobie rewolucji przemysłowej we wczesnych latach XIX wieku powstała konieczność szukania połączeń śródlądowych."

dzisiaj buduje się "pomniki", które mają być pomnikami włądzy, a nie rozwiązaniami które mają służyć. Taka przypadłoś pisu ;)

PIS=PO=PRL
~~Bladofioletowy Rozwar niezalogowany
17 września 2022r. o 17:32
No nie myślałem że taki rozsądny PRL ulegnie tefałenowi i jego narracji, a już go prawie polubiłem.
20886
#Jurko61 nieaktywny
17 września 2022r. o 17:33
PiS -PO-PRL cuda się zdarzają , nieraz coś skomentuje bez logowania ,
za chwilę wyskakuje komentarz „folksdeutsch” , jakie te komputery dzisiaj mundre :):)
rozpoznają , przeinaczają , ………??
a może to Putin ???
18442
PIS-PO-PRL
17 września 2022r. o 17:53
~~Bladofioletowy Rozwar napisał(a): No nie myślałem że taki rozsądny PRL ulegnie tefałenowi i jego narracji, a już go prawie polubiłem.

ale ja chętnie posłucham do czego ten przekop ma służyć. Tylko nikt nie umie tego opisać ;)
jeżeli do tego, aby kilka żaglówek sobie przepłynęło... to ok, ale powiedz to głośno, bo w to że elbląg ma na tym skorzystać raczej nikt nie uwierzy. Gdyby tak miało być, to raczej w planie uwzględnili by pogłębienie portu i drogi wodnej do portu... tymczasem... ;))

Dopisane 17.09.2022r. o godz. 17:53:

Jurko61 napisał(a): a może to Putin ???

ja się nie znam, zaznaczyłem fragment Twojego postu, kliknąłem "odpowiedz" i wyświetliło się "horus napisał".
Ale zakładam, że tak ma być, przecież bolec słynie z tego, że wszystko działa tu jak należy ;)

PIS=PO=PRL
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Media Expert zaprasza