Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Manilift zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Przekop mierzei wiślanej gotowy!!!!

22258
#Horus nieaktywny
17 września 2022r. o 18:45
czytam teraz no ciekawie się dzieje...
''symbolika'' ;D
dlaczego zamykacie to w kwocie 2mld ? uważacie że to koniec?
zwrócę wam uwagę na dwie sprawy co chyba tutaj jest ważniejsze od brakujących mostów ...

po pierwsze obrotnica która jest w tym przypadku podstawą sprawnego funkcjonowania takiego obiektu i brak ramp kolejowych do rozładunku...

a koszt mostów obrotowych? ...podobny pięknie się sprawdza od lat w Ustce ale to jest most pieszy...
znacie koszty? ...warto poczytać...;D

ja teraz nie mam czasu bo grzybki ważniejsze niż pianie z zachwytu nad ''symbolem''
''symbolem ''nie na te czasy...;D
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
20886
#Jurko61 nieaktywny
17 września 2022r. o 18:45
PIS-PO-PRL napisał(a):
Ktoś napisał: Jurko61 napisał(a): Są budowle ułatwiające funkcjonowanie dla obywateli danego regionu

no są... ale narracja jest inna

"Nie chodzi o to, czy tu będą mogły przepływać największe statki; od tego, by odbierać towar z największych statków, mamy inne porty; od tego, by ładować największe statki, mamy inne miejsca na wybrzeżu Rzeczypospolitej. Chodziło o to, by ta droga symbolicznie była otwarta"

symboliczna droga za 2mld... ja to bym jednak symbolicznie w coś innego zainwestował. Ale może to i dobrze, że zainwestowano w symboliczną drogę. Bo jakimś cudem ją skończono... noo prawie.... pomińmy szczegóły bo kogo obchodzi port w elblągu :D
Gdyby wydano je na coś innego, to pewnie 2 mld poszłyby w pisdu ;)
a tak... mamy symboliczną drogę... i fajnie. Co następne? Jakieś pomysły na kolejne "symboliczne" inwestycje za miliardy?
Pałac saski ma już chyba zarząd i pierwsze wypłaty dla niego za sobą... :D

ide na symboliczne piwko... albo osiem ;)

Interpretujesz na swój sposób , nie pozostaje nic innego jak zaakceptować ……
przypuszczam iż do każdej inwestycji można by dołożyć zwrot o lepszym przeznaczeniu kasiorki ,
najlepszą odpowiedz prawdopodobnie uzyskamy pytając mieszkańców danego regionu o potrzebie przekopu…………
~~Hebanowy Bluszczyk niezalogowany
17 września 2022r. o 19:02
~~Olo napisał(a):

Przestań pyerdolić bo tym swoim pyerdoleniem zaniżasz już i tak niski poziom tego forum . A teraz uzasadnij budowę ławeczek patriotycznych , które za miesiąc zostaną rozebrane. Po co one oszczanemu ? Kto , na czym ,i po co będzie pływał tym przekopem ?

Zgłoś do moderacji

Wcześniej t uzasadnij paletowy ogródek w Warszawie.
22258
#Horus nieaktywny
17 września 2022r. o 19:32
proste pytanie...
po co budować coś czego znaczenia nie można jasno określić?
po co budować coś co niby ma znaczenie ale nie do końca wiadomo jakie?
po co budować coś co może daje możliwości na rozwój danego regionu ale ...ile jeszcze trzeba będzie do tego ''symbolu'' dołożyć...

a będzie się do tego dokładać każdego dnia...
proste pytania...
ta ''symbolika'' przypomina mi trochę inną ale podobną ...
chyba nawet podobną w kosztach ...;D
~~pero niezalogowany
17 września 2022r. o 19:37
Gdyby natura chciała to by Kanał Sueski i Panamski stworzyła,
~~donek niezalogowany
17 września 2022r. o 19:40
Zawsze mówiłem że zrobię przekop i jest.
~~Jarosław niezalogowany
17 września 2022r. o 20:08
~~donek napisał(a): Zawsze mówiłem że zrobię przekop i jest.

Trochę mi nie wyszło bo jak płynąłem kajakiem to szorowałem po dnie .
~~Morderca Putin niezalogowany
17 września 2022r. o 20:13
O
Przecież to się Polskom nie opłaca , KOMU to potrzebne . Zwykła samowola budowlana .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Manilift zaprasza