M21W2 napisał(a): Janusz , nadal nic nie rozumiesz , Sąd wydając wyrok w 2000 roku nie miał ekspertyz grafologów i dowodów jakie zawierały teczki Kiszczaka .
To sąd po zapoznaniu się z tym wszystkim uznał dokumenty dotyczące " Bolka " Wałęsy " za prawdziwe .
" Lech Wałęsa będzie musiał przeprosić Sławomira Cenckiewicza, któremu zarzucał sfałszowanie dokumentów dotyczących współpracy "Bolka" ze Służbą Bezpieczeństwa."
" Lech Wałęsa będzie musiał przeprosić Sławomira Cenckiewicza. Po dwóch latach historyk wygrał z byłym prezydentem i legendą Solidarności proces o ochronę dóbr osobistych. Wałęsa wielokrotnie zarzucał Cenckiewiczowi, że ten sfałszował dokumenty dotyczące tajnego współpracownika Służby Bezpieczeństwa o pseudonimie "Bolek". Sąd stwierdził, że to nieprawda."
" Sąd Okręgowy w Warszawie w ustnych motywach swojego orzeczenia wyraźnie wskazał, że w toku procesu pan Lech Wałęsa nie przedstawił żadnego dowodu, z którego wynikałoby, że jego zarzuty są prawdziwe."
Piszesz - " Grafolodzy postawili się ponad prawem " , gdzie , ich zadaniem było ocenić autentyczność dokumentów i podpisów Wałęsy .
już ci pisałem Lucjan...Wałęsa od początku nie był z ''mojej bajki'' ;D
żeby nie było....nie tylko Wałęsa bo było obok niego kilku za którymi również nie przepadałem...w tym np. Frasyniuk którego zawsze uważałem za cwaniaka ...jakąś tam sympatią darzyłem wtedy Kuronia i ...Mazowieckiego...;D
ogólnie- nie interesowały mnie i nadal nie interesują żadne przynależności partyjne....
zawsze uważałem i uważam że każda partia to ''szambo'' ....jak nic innego potrafi psuć ludzi, łamać kręgosłupy i w żadnej z nich nie ma miejsca dla ludzi o naprawdę własnym zdaniu...
Pawlak ,Schetyna ,Kamysz ,Kukiz , Czarnecki, Morawiecki ...to największe ''asy'' ....;D
dlatego Lucjan jak nie będzie tu w tym kraju kolejnej ''wiosny ludów'' nigdy tu się nic nie zmieni...;D
latami będzie tutaj ''gra teczkami'' a teraz gra tym co i na kogo wyśledzi Pegasus...;D