Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Media Expert zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Brak lekarza nocnej i świątecznej pomocy w bolesławieckim szpitalu
~~Niebieskoszara Żurawina niezalogowany
4 maja 2023r. o 16:24
~~M napisał(a): No … prawda , szlachta lubi piękne słowa mówić przed
kamerami i pare innych osób ma przy sobie co robią tylko dobrą minę do fatalnej gry . Pozory są stwarzane , ale kultura personelu między sobą na zero … to co dopiero do pacjenta . Kiedy potrzebowałam pomocy , wręcz wyrwałam osobę z rodziny z tego szpitala . Nic się nie robi tylko specjalizacje lekarze robią wykonując śmieszne badania …. mając problem z ich poprawnością … potem mamy takich specjalistów z wysoką pensją i tworzeniem pozoru wokół siebie . Ile trzrba czasu ile ludzkich żyć by ktos w końcu przyjrzał się pracy szpitala i to całego !!!!! Ludzie to strach myśleć do czego tam może dojść . Czy naprawdę jesteśmy społeczeństwem ślepym ,nie myślącym … że ci tak młodzi kierownicy działów szpitalnych i tak młodzi dyrektorzy uczą się na nas . Doświadczenie ! Gdzie zdobywają ? Każdy musi nauczyć się kierować działem , szpitalem , ale wcześniej będąc choćby zastępcą i uczyć się pewnych dobrych zasad od doświadczonych . Myślimy , że młody umysł , nowe pomysły , tak . Nowe . Zobaczcie oddział wewnętrzny , jeśli pamięta ktoś dawny oddział . Obecnie barak , pacjenci geriatryczni tylko . Z całym szacunkiem jeśli pacjent ma jechać do Legnicy lub dalej a z budynku starego po siedzibie komendy coś co i tak nie będzie warte nic …. Skoro szpital nie pomaga , SOR z wielką ekscytacją był otwierany w obecności nawet księdza , a nie działa jak trzeba to nie można nadal tkwić w punkcie … lepiej przemilczeć , bo ????? No właśnie bo ????? I tak będą warczeć pielęgniarki , będziemy siedzieć godzinami w SOR i złościć personel , bo potrzebujemy pomocy . Mamy swój wiek i dużo boleslawian starszych i wiem ..,, strach pomyśleć . Może kontrole , może p. Prezydent Bolesławca pomoże , NFZ przyjrzy się i kontrole zleci . Płacimy składki za co ? Chyba tylko za to że przeszkadzamy w piciu kawy i wiem , ktoś powie ciężko pracują . TAK ALE NIELICZNI INNI ROBIĄ ZYSKI I BUDOWY

To w takim razie zapraszam na kawę,ciekawe czy będzie smakować zimna .Jakim prawem się Pani wypowiada na temat oddziału wewnętrznego skoro tam nie leżała.Na wewnętrznym nie leżą tylko pacjenci geriatryczni, leżą w różnym wieku, którzy chorują i potrzebują pomocy.A Pani mimo wszystko życzę zdrowia
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Horus niezalogowany
4 maja 2023r. o 16:32
~~Zielonkawobłękitny Mikołajek napisał(a): Do autorki tekstu: Dziennikarz - nawet tylko portalowy - powinien w tej sprawie zwrócić się z pytaniami nie tylko do dyrektora, ale i starosty, szefa Rady Społecznej Szpitala, NFZ i ministerstwa. I opublikować tekst dopiero po uzyskaniu (lub nie uzyskaniu) odpowiedzi. Powinien też wyszukać ludzi, którym zdarzyła się podobna "przygoda". Inaczej jest to tylko prowokacja do nie zawsze mądrych komentarzy na forum. Inną kwestią jest faktyczna kondycja bolesławieckiego szpitala i SOR. Od kilku lat żaden dziennikarz nie zajął się tym tematem na serio.

oj jak celnie napisane...
a mój wpis zniknął w czeluściach moderatorskich chociaż przecież nikogo nie obraziłem...
napisałem tylko że zachowania i fachowości pewnych lekarzy nie mam najmniejszych zastrzeżeń ale jeśli chodzi o personel pomocniczy to już inna bajka...

wiem ,wiem ...kopię sobie muszę zrobić...;D
~~Grynszpanowa Sasanka niezalogowany
4 maja 2023r. o 16:45
Dzwonią z szpitala co by za darmo mnie
~~Grynszpanowa Sasanka niezalogowany
4 maja 2023r. o 16:49
Dzwonią z szpitala coby za darmo zrobić mnie kolonoskopię. Znaczy wolne moce przerobowe i umytą rurę mają za kasiorkę z nfz. To już sobie tej rury nie mogą wrazić głęboko "asz" sięgnie do rozumu i szukają ochotników...
~~POL niezalogowany
4 maja 2023r. o 16:56
Ale najwazniejsze to to ze patron jest swiety,A co z pacjentami zglaszajacymi sie po pomoc to dla nich niewazne,Dawno juz pisano ze cos zlego dzieje sie w szpitalu,i co zrobil cos dyrektor z tym?Nic!
~~Lilioworóżowy Głóg niezalogowany
4 maja 2023r. o 17:21
~~Niebieskoszara Żurawina napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Bolecnautka napisał(a): Ten szpital to żenada

Tak? A walicie drzwiami i oknami do tego szpitala,brak wolnych łóżek.Skoro to taki zły ten szpital,to skąd tyłu pacjentów ja się pytam.

... Ano stąd, że naród choruje!
~~Miedziany Żywotnikowiec niezalogowany
4 maja 2023r. o 17:23
W Bolesławcu cała służba medyczna jest niewydolna. Mąż złamał nogę i nie został przyjęty do lekarza chirurga przez 48 godzin. Bo tylko do 14.00 lekarz przyjmował. Czekał dwa dni od rana od 8.00 do 14.00 ze złamaną nogą w bólu i ciasnym korytarzu. Pielęgniarki powiedziały mu, że wszyscy z bólem i ma czekać dalej. Dopiero córka na trzeci dzień zabrała tatę do Trzebnicy i tam w pół godziny zrobili lekarze w Ośrodku Replantacji Kończyn i Mikrochirurgii Ręki prześwietlenie i założyli gips. Na zdjęcie gipsu nawet nie próbowaliśmy się dostać na chirurgię bolesławiecką, bo to nie możliwe. Prywatnie został zdjęty. Dlatego też uważam, że służba medyczna powinna być wyłącznie prywatna, bo ta na którą płacimy każdego miesiąca na ZUS nie udziela pomocy .
~~M niezalogowany
4 maja 2023r. o 18:12
Tak pisze ktoś kto pracuje widać tam ….
~Niebieskoszara Żurawina]
Ktoś napisał: ~~M napisał(a): No … prawda , szlachta lubi piękne słowa mówić przed
kamerami i pare innych osób ma przy sobie co robią tylko dobrą minę do fatalnej gry . Pozory są stwarzane , ale kultura personelu między sobą na zero … to co dopiero do pacjenta . Kiedy potrzebowałam pomocy , wręcz wyrwałam osobę z rodziny z tego szpitala . Nic się nie robi tylko specjalizacje lekarze robią wykonując śmieszne badania …. mając problem z ich poprawnością … potem mamy takich specjalistów z wysoką pensją i tworzeniem pozoru wokół siebie . Ile trzrba czasu ile ludzkich żyć by ktos w końcu przyjrzał się pracy szpitala i to całego !!!!! Ludzie to strach myśleć do czego tam może dojść . Czy naprawdę jesteśmy społeczeństwem ślepym ,nie myślącym … że ci tak młodzi kierownicy działów szpitalnych i tak młodzi dyrektorzy uczą się na nas . Doświadczenie ! Gdzie zdobywają ? Każdy musi nauczyć się kierować działem , szpitalem , ale wcześniej będąc choćby zastępcą i uczyć się pewnych dobrych zasad od doświadczonych . Myślimy , że młody umysł , nowe pomysły , tak . Nowe . Zobaczcie oddział wewnętrzny , jeśli pamięta ktoś dawny oddział . Obecnie barak , pacjenci geriatryczni tylko . Z całym szacunkiem jeśli pacjent ma jechać do Legnicy lub dalej a z budynku starego po siedzibie komendy coś co i tak nie będzie warte nic …. Skoro szpital nie pomaga , SOR z wielką ekscytacją był otwierany w obecności nawet księdza , a nie działa jak trzeba to nie można nadal tkwić w punkcie … lepiej przemilczeć , bo ????? No właśnie bo ????? I tak będą warczeć pielęgniarki , będziemy siedzieć godzinami w SOR i złościć personel , bo potrzebujemy pomocy . Mamy swój wiek i dużo boleslawian starszych i wiem ..,, strach pomyśleć . Może kontrole , może p. Prezydent Bolesławca pomoże , NFZ przyjrzy się i kontrole zleci . Płacimy składki za co ? Chyba tylko za to że przeszkadzamy w piciu kawy i wiem , ktoś powie ciężko pracują . TAK ALE NIELICZNI INNI ROBIĄ ZYSKI I BUDOWY

To w takim razie zapraszam na kawę,ciekawe czy będzie smakować zimna .Jakim prawem się Pani wypowiada na temat oddziału wewnętrznego skoro tam nie leżała.Na wewnętrznym nie leżą tylko pacjenci geriatryczni, leżą w różnym wieku, którzy chorują i potrzebują pomocy.A Pani mimo wszystko życzę zdrowia
Zdrowia życzy mi Pani ? A kto leży na waszym oddziale ? Młodzi ludzie ? Z tego co widziałam i nie życzę sobie insynuacji typu / nie leżała Pani u nas / .. a skąd Pani wie ????? Nic nie robicie tylko pięknie mówicie . Teraz widać kto pracuje na oddziale wew skoro tak staje w obronie ! Nie chcę cytować słów jakie padają . Tylko podpisujecie się , a chory leży sam sobie pozostawiony chyba , że jest pracownikiem
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.