Tak pisze ktoś kto pracuje widać tam ….
~Niebieskoszara Żurawina]
Ktoś napisał: ~~M napisał(a): No … prawda , szlachta lubi piękne słowa mówić przed
kamerami i pare innych osób ma przy sobie co robią tylko dobrą minę do fatalnej gry . Pozory są stwarzane , ale kultura personelu między sobą na zero … to co dopiero do pacjenta . Kiedy potrzebowałam pomocy , wręcz wyrwałam osobę z rodziny z tego szpitala . Nic się nie robi tylko specjalizacje lekarze robią wykonując śmieszne badania …. mając problem z ich poprawnością … potem mamy takich specjalistów z wysoką pensją i tworzeniem pozoru wokół siebie . Ile trzrba czasu ile ludzkich żyć by ktos w końcu przyjrzał się pracy szpitala i to całego !!!!! Ludzie to strach myśleć do czego tam może dojść . Czy naprawdę jesteśmy społeczeństwem ślepym ,nie myślącym … że ci tak młodzi kierownicy działów szpitalnych i tak młodzi dyrektorzy uczą się na nas . Doświadczenie ! Gdzie zdobywają ? Każdy musi nauczyć się kierować działem , szpitalem , ale wcześniej będąc choćby zastępcą i uczyć się pewnych dobrych zasad od doświadczonych . Myślimy , że młody umysł , nowe pomysły , tak . Nowe . Zobaczcie oddział wewnętrzny , jeśli pamięta ktoś dawny oddział . Obecnie barak , pacjenci geriatryczni tylko . Z całym szacunkiem jeśli pacjent ma jechać do Legnicy lub dalej a z budynku starego po siedzibie komendy coś co i tak nie będzie warte nic …. Skoro szpital nie pomaga , SOR z wielką ekscytacją był otwierany w obecności nawet księdza , a nie działa jak trzeba to nie można nadal tkwić w punkcie … lepiej przemilczeć , bo ????? No właśnie bo ????? I tak będą warczeć pielęgniarki , będziemy siedzieć godzinami w SOR i złościć personel , bo potrzebujemy pomocy . Mamy swój wiek i dużo boleslawian starszych i wiem ..,, strach pomyśleć . Może kontrole , może p. Prezydent Bolesławca pomoże , NFZ przyjrzy się i kontrole zleci . Płacimy składki za co ? Chyba tylko za to że przeszkadzamy w piciu kawy i wiem , ktoś powie ciężko pracują . TAK ALE NIELICZNI INNI ROBIĄ ZYSKI I BUDOWY
To w takim razie zapraszam na kawę,ciekawe czy będzie smakować zimna .Jakim prawem się Pani wypowiada na temat oddziału wewnętrznego skoro tam nie leżała.Na wewnętrznym nie leżą tylko pacjenci geriatryczni, leżą w różnym wieku, którzy chorują i potrzebują pomocy.A Pani mimo wszystko życzę zdrowia
Zdrowia życzy mi Pani ? A kto leży na waszym oddziale ? Młodzi ludzie ? Z tego co widziałam i nie życzę sobie insynuacji typu / nie leżała Pani u nas / .. a skąd Pani wie ????? Nic nie robicie tylko pięknie mówicie . Teraz widać kto pracuje na oddziale wew skoro tak staje w obronie ! Nie chcę cytować słów jakie padają . Tylko podpisujecie się , a chory leży sam sobie pozostawiony chyba , że jest pracownikiem