Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Brak lekarza nocnej i świątecznej pomocy w bolesławieckim szpitalu
~~Buraczkowy Migdałowiec niezalogowany
4 maja 2023r. o 18:19
~~Niebieskoszara Żurawina napisał(a):
Ktoś napisał: ~~M napisał(a): No … prawda , szlachta lubi piękne słowa mówić przed
kamerami i pare innych osób ma przy sobie co robią tylko dobrą minę do fatalnej gry . Pozory są stwarzane , ale kultura personelu między sobą na zero … to co dopiero do pacjenta . Kiedy potrzebowałam pomocy , wręcz wyrwałam osobę z rodziny z tego szpitala . Nic się nie robi tylko specjalizacje lekarze robią wykonując śmieszne badania …. mając problem z ich poprawnością … potem mamy takich specjalistów z wysoką pensją i tworzeniem pozoru wokół siebie . Ile trzrba czasu ile ludzkich żyć by ktos w końcu przyjrzał się pracy szpitala i to całego !!!!! Ludzie to strach myśleć do czego tam może dojść . Czy naprawdę jesteśmy społeczeństwem ślepym ,nie myślącym … że ci tak młodzi kierownicy działów szpitalnych i tak młodzi dyrektorzy uczą się na nas . Doświadczenie ! Gdzie zdobywają ? Każdy musi nauczyć się kierować działem , szpitalem , ale wcześniej będąc choćby zastępcą i uczyć się pewnych dobrych zasad od doświadczonych . Myślimy , że młody umysł , nowe pomysły , tak . Nowe . Zobaczcie oddział wewnętrzny , jeśli pamięta ktoś dawny oddział . Obecnie barak , pacjenci geriatryczni tylko . Z całym szacunkiem jeśli pacjent ma jechać do Legnicy lub dalej a z budynku starego po siedzibie komendy coś co i tak nie będzie warte nic …. Skoro szpital nie pomaga , SOR z wielką ekscytacją był otwierany w obecności nawet księdza , a nie działa jak trzeba to nie można nadal tkwić w punkcie … lepiej przemilczeć , bo ????? No właśnie bo ????? I tak będą warczeć pielęgniarki , będziemy siedzieć godzinami w SOR i złościć personel , bo potrzebujemy pomocy . Mamy swój wiek i dużo boleslawian starszych i wiem ..,, strach pomyśleć . Może kontrole , może p. Prezydent Bolesławca pomoże , NFZ przyjrzy się i kontrole zleci . Płacimy składki za co ? Chyba tylko za to że przeszkadzamy w piciu kawy i wiem , ktoś powie ciężko pracują . TAK ALE NIELICZNI INNI ROBIĄ ZYSKI I BUDOWY

To w takim razie zapraszam na kawę,ciekawe czy będzie smakować zimna .Jakim prawem się Pani wypowiada na temat oddziału wewnętrznego skoro tam nie leżała.Na wewnętrznym nie leżą tylko pacjenci geriatryczni, leżą w różnym wieku, którzy chorują i potrzebują pomocy.A Pani mimo wszystko życzę zdrowia

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Buraczkowy Migdałowiec niezalogowany
4 maja 2023r. o 18:20
~~Buraczkowy Migdałowiec napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Niebieskoszara Żurawina napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~M napisał(a): No … prawda , szlachta lubi piękne słowa mówić przed
kamerami i pare innych osób ma przy sobie co robią tylko dobrą minę do fatalnej gry . Pozory są stwarzane , ale kultura personelu między sobą na zero … to co dopiero do pacjenta . Kiedy potrzebowałam pomocy , wręcz wyrwałam osobę z rodziny z tego szpitala . Nic się nie robi tylko specjalizacje lekarze robią wykonując śmieszne badania …. mając problem z ich poprawnością … potem mamy takich specjalistów z wysoką pensją i tworzeniem pozoru wokół siebie . Ile trzrba czasu ile ludzkich żyć by ktos w końcu przyjrzał się pracy szpitala i to całego !!!!! Ludzie to strach myśleć do czego tam może dojść . Czy naprawdę jesteśmy społeczeństwem ślepym ,nie myślącym … że ci tak młodzi kierownicy działów szpitalnych i tak młodzi dyrektorzy uczą się na nas . Doświadczenie ! Gdzie zdobywają ? Każdy musi nauczyć się kierować działem , szpitalem , ale wcześniej będąc choćby zastępcą i uczyć się pewnych dobrych zasad od doświadczonych . Myślimy , że młody umysł , nowe pomysły , tak . Nowe . Zobaczcie oddział wewnętrzny , jeśli pamięta ktoś dawny oddział . Obecnie barak , pacjenci geriatryczni tylko . Z całym szacunkiem jeśli pacjent ma jechać do Legnicy lub dalej a z budynku starego po siedzibie komendy coś co i tak nie będzie warte nic …. Skoro szpital nie pomaga , SOR z wielką ekscytacją był otwierany w obecności nawet księdza , a nie działa jak trzeba to nie można nadal tkwić w punkcie … lepiej przemilczeć , bo ????? No właśnie bo ????? I tak będą warczeć pielęgniarki , będziemy siedzieć godzinami w SOR i złościć personel , bo potrzebujemy pomocy . Mamy swój wiek i dużo boleslawian starszych i wiem ..,, strach pomyśleć . Może kontrole , może p. Prezydent Bolesławca pomoże , NFZ przyjrzy się i kontrole zleci . Płacimy składki za co ? Chyba tylko za to że przeszkadzamy w piciu kawy i wiem , ktoś powie ciężko pracują . TAK ALE NIELICZNI INNI ROBIĄ ZYSKI I BUDOWY

To w takim razie zapraszam na kawę,ciekawe czy będzie smakować zimna .Jakim prawem się Pani wypowiada na temat oddziału wewnętrznego skoro tam nie leżała.Na wewnętrznym nie leżą tylko pacjenci geriatryczni, leżą w różnym wieku, którzy chorują i potrzebują pomocy.A Pani mimo wszystko życzę zdrowia

A PANI ŻURAWINIE NIE ŻYCZĘ ZDROWIA NAWET BO WIEM KIM PANI JEST . DUŻO MÓWI …. Resztę każdy zna
~~Mahoniowa Skalnica niezalogowany
4 maja 2023r. o 18:24
Poziom leczenia w Bolesławcu i w całym kraju jest tragiczny! Miliony na zus a jak cokolwiek chcesz załatwić to najlepiej prywatnie oczywiscie u lekarza który przyjmuje na NFZ. Także macie swoich bohaterów co to im się murale maluje... oczywiście nie wszyscy są tacy sami ale niestety zostaną wrzuceni do jednego wora przez społeczeństwo. A dyrektor niech weźmie się za personel bo mu się w głowie poprzewracało troszeczkę bo szpital może być wyremontowany ,nowoczesny ale co z tego jak pracowników rzetelnych brakuje...
~~Zielonkawobłękitny Mikołajek niezalogowany
4 maja 2023r. o 18:39
Leczenie ludzi praktycznie przestało istnieć wraz z reformą samorządową i usamodzielnieniem się szpitali i innych lecznic. Teraz to dział przemysłu zwanym medycznym. Pacjent jest potrzebny szpitalom do statystyk i wystawiania rachunków, tym, co płacą za "opiekę" nad chorym. Lekarze, jak i nauczyciele, dostają kasę tylko za to, że są. Nie ważne czy dobrze leczą, jak się zachowują, jaki jest ich stosunek do pracy i pacjenta i ilu ludzi wyleczą czy podleczą. Mają wyśrubowane do granic przyzwoitości zarobki, praktycznie są niekontrolowalni, w większości (tak, tak - większości) olewają swoje obowiązki a pensja i tak się należy. Medyczno-farmaceutyczny marketing zrobił z nich "panów" i ogłupił ogół ludzi. Politycy w kitlach tak skrzywili systemy leczenia, że po sprawiedliwość można iść tylko do Pana Boga. Żadnej odpowiedzialności, żadnych realnych kar za brak profesjonalizmu czy zwykłej przyzwoitości i mamy skutki. Do tego olewanie spraw zdrowotnych przez organy mające sprawować nadzór nad lecznictwem, wszechobecne kumoterstwo samorządowców różnych szczebli i efekty widzimy. Narzekanie na nasz szpital czy SOR jest uprawnione, ale jakby odrealnione. Podobnie jak u nas jest wszędzie. Od Legnicy po Wrocław, Warszawę czy Gdańsk.
~~M niezalogowany
4 maja 2023r. o 18:45
Pani Niebieskoszara Żórawino …proszę nie obrażać mnie tylko zacząć od siebie . W pracy przysługuje przerwa , ale nie ciągła . Kawa zimna ? Ja z kawy rezygnuję , muszę pomóc osobie chorej w rodzinie … bo wy nie możecie . Na 20 pacjentów 2 w wieku 30-40 … to nie geriatria ? Dlatego nie życzę zdrowia , by poczuła pani to samo , koleżanki się nie zajmą napewno . Nie dyskutujmy , bo widziałam to na własne oczy . Cały szpital z wszystkimi działami nadaje się do likwidacji , nikt nie pcha się z przyjemności do was . I nie jest pani dla mnie partnerem do dyskusji , trzeba szacunku nabrać i zrozumienia do chorej osoby !!!!! Żegnam
~~chorowity niezalogowany
4 maja 2023r. o 18:49
Wy tu narzekacie na brak lekarza świątecznego a w Gminie Nowogrodziec w ogóle brak lekarzy ,taką służbę zdrowia załatwił nam burmistrz .
~~Zielononiebieska Miechunka niezalogowany
4 maja 2023r. o 18:54
~~Zielonkawobłękitny Mikołajek napisał(a): Leczenie ludzi praktycznie przestało istnieć wraz z reformą samorządową i usamodzielnieniem się szpitali i innych lecznic. Teraz to dział przemysłu zwanym medycznym. Pacjent jest potrzebny szpitalom do statystyk i wystawiania rachunków, tym, co płacą za "opiekę" nad chorym. Lekarze, jak i nauczyciele, dostają kasę tylko za to, że są. Nie ważne czy dobrze leczą, jak się zachowują, jaki jest ich stosunek do pracy i pacjenta i ilu ludzi wyleczą czy podleczą. Mają wyśrubowane do granic przyzwoitości zarobki, praktycznie są niekontrolowalni, w większości (tak, tak - większości) olewają swoje obowiązki a pensja i tak się należy. Medyczno-farmaceutyczny marketing zrobił z nich "panów" i ogłupił ogół ludzi. Politycy w kitlach tak skrzywili systemy leczenia, że po sprawiedliwość można iść tylko do Pana Boga. Żadnej odpowiedzialności, żadnych realnych kar za brak profesjonalizmu czy zwykłej przyzwoitości i mamy skutki. Do tego olewanie spraw zdrowotnych przez organy mające sprawować nadzór nad lecznictwem, wszechobecne kumoterstwo samorządowców różnych szczebli i efekty widzimy. Narzekanie na nasz szpital czy SOR jest uprawnione, ale jakby odrealnione. Podobnie jak u nas jest wszędzie. Od Legnicy po Wrocław, Warszawę czy Gdańsk.

sorry ale Legnica to zupełnie inna bajka
~~Zielonkawobłękitny Mikołajek niezalogowany
4 maja 2023r. o 19:08
Chorowity, nie burmistrz a system. Teraz każdy dyrektorek placówki medycznej chce zarabiać przynajmniej kilkanaście czy kilkadziesiąt tysięcy. Tyle, to zwykła miernota z tytułem lekarza dostanie w większości szpitali. Do tego RR jest spoza układu Bezpartyjni, SLD (z odłamami), czy PSL, a to znaczy, że nikt z tej grupy powiatowej mu nie pomoże. A że jako samorządowiec - przez reformy z lat 1998-2000 i i kolejne, jest szefem takiego małego królestwa i praktycznie nie podlega strukturom państwa i rządu, musi sam starać się o jako taki los systemu zdrowotnego w gminie. No i chyba pamiętasz, że szpital w Nowogrodźcu został rozpieprzony przez ludzi z innych opcji politycznych a nie przez RR.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.