Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Lex Tusk

~~Sama sugestia niezalogowany
10 października 2023r. o 18:55
~~Ultramarynowy Starzec napisał(a):

a u nas ołtarze polowe i rozklejające się po deszczu kamasze...;D

PO takiej merkawie skakali Palestyńczycy
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~supergryps niezalogowany
10 października 2023r. o 19:01
~~Jurko61 napisał(a): .We wtorek przed pomnikiem upamiętniającym katastrofę smoleńską w Warszawie doszło do incydentu z udziałem Jarosława Kaczyńskiego. Prezes PiS chwycił za jeden z wieńców i go zniszczył. Na nagraniu po pomnikiem widzimy, jak kulawy Jarosław Kaczyński najpierw zabiera wieniec i próbuję zerwać z niego tabliczkę. Ostatecznie udaje mu się ją zniszczyć. Potem odstawia wieniec już bez tabliczki pod pomnik.
Kaczyński żąda wylegitymowania mężczyzny

Wokół są policjanci, którzy jednak nie reagują na działania prezesa PiS. Później odgradzają go od mężczyzny, który wszystko nagrywa i krzyczy, że "to jest przestępca" i "proszę go aresztować".
Kaczyński domaga się od policjantów jego wylegitymowania. Mówi, że jest "wiceprezydentem od spraw bezpieczeństwa" i chce znać nazwiska. Do funkcjonariuszy ma pretensje, że nic z tym nie robią.

jaka była inskrypcja na tabliczce,propagandzisto ruski doPOwiedz
~~Ultramarynowy Starzec niezalogowany
10 października 2023r. o 19:07
~~Sama sugestia napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Ultramarynowy Starzec napisał(a):

a u nas ołtarze polowe i rozklejające się po deszczu kamasze...;D

PO takiej merkawie skakali Palestyńczycy

a w Iraku po Abramsach skakali Irakijczycy...;D
10 października 2023r. o 19:15
''- Ci generałowie powinni rzucić papierami już wtedy, gdy rzucono oskarżenie na najwyższe dowództwo i gdy rozpoczęło się zamieszanie kompetencyjne wojsk - ocenił na antenie TVN24 kmdr. por. rez. Maksymilian Dura, komentując dymisje w polskiej armii.
We wtorek potwierdziły się informacje o dymisji szefa Sztabu Generalnego Wojska Polskiego gen. Rajmunda Andrzejczaka i Dowódcy Operacyjnego Rodzajów Sił Zbrojnych gen. Tomasza Piotrowskiego. - Tę informację przyjąłem z zaskoczeniem, dlaczego tak późno. Ci generałowie powinni rzucić papierami już wtedy, gdy rzucono oskarżenie na najwyższe dowództwo i gdy rozpoczęło się zamieszanie kompetencyjne wojsk - mówił na antenie TVN24 kmdr. por. rez. Maksymilian Dura. Jak podkreślił, każdy ma swoją wytrzymałość i gdyby sam był na miejscu generała Andrzejczaka, to rzuciłby papierami już kilka miesięcy wcześniej.

- MON cały czas myśli, że ma prawo dowodzić siłami zbrojnymi. To nieprawda, ono prowadzi nadzór polityczny nad wojskiem i do tego się nadaje. Do dowodzenia nie ma specjalistów. Minister obrony narodowej Mariusz Błaszczak nie nadaje się do dowodzenia polską armią - podkreślał kmdr. por. rez. Maksymilian Dura.
Jak zaznaczył, należy zastanowić się, co trzeba zmienić w polskiej armii. - Zakupy teraz realizowane, to zadłużanie polskiej armii. One są nieracjonalne, pozbawione jakiegokolwiek sensu. Tych powodów jest bardzo wiele. To prawdopodobnie, dlatego generałowie podali się do dymisji - stwierdził.''

ostatni zgasi światło...;D
10 października 2023r. o 19:22
a tymczasem ''płaszczak'' ....;D

''Gdy dwóch generałów zdecydowało zdjąć mundur żołnierza WP, natychmiast zostali powołani ich następcy. To są doświadczeni dowódcy, to dowódcy, którzy dowodzili zarówno na misjach w WP, jak i WP tu, w naszej ojczyźnie – powiedział Mariusz Błaszczak komentując dymisję dwóch ważnych dowódców.

– Oni gwarantują to, że proces modernizacji WP, największy w historii, będzie przebiegał sprawnie, a więc będziemy wzmacniać WP zarówno jeżeli chodzi o liczebność, a więc będą powstawały nowe jednostki wojskowe, szczególnie we wschodniej części naszego kraju, jak i będziemy wzmacniać WP również jeśli chodzi o wyposażenie w nowoczesną broń – dodał.

Dymisja w polskim wojsku. Mariusz Błaszczak komentuje
Szef MON podkreślił, że ma pełną świadomość zagrożeń przed którymi stoi Polska. – Od 2 lat trwa atak hybrydowy na Polskę przeprowadzany z terytorium Białorusi.''

co za kmiot...
mam w dupie ''płaszczak '' twoje jakieś ataki hybrydowe...co zrobisz głupku i jak to wytłumaczysz Polakom jak nadleci uzbrojona rakieta ze wschodu?
powiesz że jej wybuch to kłamliwy hologram?
tobie ''szczać gęsi prowadzać'' a nie dowodzić armią ...
10 października 2023r. o 19:30
i co durne ''paljaki''? ;D
dalej czujecie się bezpieczni?

już pisze się o kolejnych dymisjach...
pozostanie wam niedługo tylko Antoś Macjarewicz i jego misio misiewicz...;D

~~Ognista Serduszka niezalogowany
10 października 2023r. o 19:46
Proszę nie karmić Trolla , znanego januszem. .
~~jadzia niezalogowany
10 października 2023r. o 20:00
~~Jurko61 napisał(a): .We wtorek przed pomnikiem upamiętniającym katastrofę smoleńską w Warszawie doszło do incydentu z udziałem Jarosława Kaczyńskiego. Prezes PiS chwycił za jeden z wieńców i go zniszczył. Na nagraniu po pomnikiem widzimy, jak kulawy Jarosław Kaczyński najpierw zabiera wieniec i próbuję zerwać z niego tabliczkę. Ostatecznie udaje mu się ją zniszczyć. Potem odstawia wieniec już bez tabliczki pod pomnik.
Kaczyński żąda wylegitymowania mężczyzny

Wokół są policjanci, którzy jednak nie reagują na działania prezesa PiS. Później odgradzają go od mężczyzny, który wszystko nagrywa i krzyczy, że "to jest przestępca" i "proszę go aresztować".
Kaczyński domaga się od policjantów jego wylegitymowania. Mówi, że jest "wiceprezydentem od spraw bezpieczeństwa" i chce znać nazwiska. Do funkcjonariuszy ma pretensje, że nic z tym nie robią.

Kaczyński nienawidzi też mnie a formalnie nic mu nie zrobiłam. Moja przewina to to, że jestem Polką, nie godzę się na to co dzieje się w jego łbie, nie podzielam „wartości” dziada, nie ufam PIS i uważam ich za zdrajców. Jestem jak ten wieniec od 8 lat szargana.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza