~~Brunatnożółty Gajowiec napisał(a):Ktoś napisał: ~~Zielonobrunatna Porzeczka napisał(a): 360 tyś kredytu na 20 lat
Do oddania 920 tyś .
5 lokatorów , to zobowiązanie
finansowe i obciążenie na pokolenie .
Tu sie wypowiem, bo mieszkam niestety w tym budynku. Chodzi o kredyt 100 tys na 8, max 15 lat. Kwota do spłaty wychodzi tak niska, ze nie podnosi sie nawet czynszu i wszyscy spokojnie zyja pod nowym dachem. Takze tu kogos fantazja poniosła:)
~~Wesoły Soczek napisał(a): Oj, te blondynki! Mam nadzieję że ładne, bo jak nie to katastrofa. Ale pewnie wyglądają jak ten budynek. Szkoda kamienicy.
~~Wesoły Soczek napisał(a): Oj, te blondynki! Mam nadzieję że ładne, bo jak nie to katastrofa. Ale pewnie wyglądają jak ten budynek. Szkoda kamienicy.
~~zapomnonc napisał(a): Starsze pane? ja u jednej z niej pracowala. To hyba jej dom. jak ona taka dla ludzi jak dla pracownikow to nie daj bogSprawdź gdzie pracowałaś a dopiero potem oczerniaj a jak nie to przeproś .Odwagi przedstaw się
~~Paryżanka napisał(a):Ktoś napisał: ~~Brązowopłowy Tojeść napisał(a): ludziska o czym piszecie remont takiej kamienicy w kredycie może przekroczyć milion a może i dwa miliony , czasy złotych rączek za drobne już dawno za nami a jak dwie panie mają większość udziałów to ich życie będzie w ubóstwie , remont takich kamienic to dziura bez dna , taniej wybudować nowy jak remontować , panom radze sprzedać swoje lokale i poszukać w lepszym stanie
Niekoniecznie. Ostatnio widziałam zlecenie na remont całej kamienicy w Bolcu - dach, elewacja i osuszanie fundamentów za 360 tyś, a tu chodzi tylko o dach. Ewidentnie ci co blokuja maja wywalone