Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMA Ecojob zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Golem na glinianych nogach – czyli Bolesławieckie Święto Ceramiki w pigułce
~~Turkusowy Starzec niezalogowany
26 sierpnia 2023r. o 12:07
Taka jest prawda. Fajny i ciekawy artykuł dający dużo do myślenia
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Ognistorudy Jastrzębiec niezalogowany
26 sierpnia 2023r. o 12:51
Bardzo dobry tekst. Brawo. To święto nie jest organizowane dla mieszkańców. Tego mogę być pewna. Żenujące było witanie na scenie vipów przez prezydenta. Plejada prezesów, dyrektorów, szefów, którym jak to mówić prezydent dal dofinansowanie , no a teraz trzeba się zrewanżować. Pierwszy raz wojsko stawili się tak licznie. Żal, że nie pomalowali trawy w stempelki.
Wszystko zorganizowanie powierzchownie. Wystawa pożal się Pani Boże. Rozczarowałam się , gdy okazało się, że poplenerową wystawa już w niedzielę jest zamknięta. I wstyd przed turystami , którzy dopytywali znudzonych ochroniarzy w BOKu , gdzie jeszcze mogą pójść i coś zobaczyć. Zero profesjonalizmu. Praca jakby za karę. To święto jeszcze bardziej uzmysłowiło mi , że karawana tak czy siak pójdzie dalej . PANIE BOGDANIE , podziwiam za odwagę. Proszę nadal robić swoje. Jest Pan medialny i jeszcze pań coś może. Każdy, kto się przeciwstawia , jest wyautowany w tym mieście. Tak czy siak ja się nie zmienię. Mnie nie interesuje bylejakość. Nie będę wspierać dzikich ogrodów w sp 4 . Nie będę dziecku kupowała taczki dla polonistki z tej szkoły, by dostał ocenę celującą. Szkoda, że wazniejszy jest dziki ogród niż przygotowanie młodzieży do egzaminu. W tym czasie dzieci zamiast realizować podstawę programowa , przebywały i pracowały w dzikim ogrodzie.
Życzę sobie i mieszkańcom, by kolejny rok był dla nas lepszy pod względem organizacji tego medialnego święta. Może warto zaangażować bolesławian, którzy mają pomysły i potrafią przygotować świetne happeningi, wystawy czy spektakle. Panie Bernardzie ! Rób swoje !
~~Piotr Roman niezalogowany
26 sierpnia 2023r. o 12:56
Jestem Faraonem Boleslawca. Wasze zycie nalezy do mnie. W 2024 rozpocznie sie budowa mej piramidy za basenami.
~~Kawowa Mina niezalogowany
26 sierpnia 2023r. o 13:21
Gratulacje za odwagę.
Wkładasz kij w gniazdo szerszeni. Wyjątkowo wrednych szerszeni.
~~Kawowa Mina niezalogowany
26 sierpnia 2023r. o 13:28
Bernard startuj na posła. Masz mój głos.
Tylko żeby ci się nie odmieniło po wyborach jak tym co teraz są przy korycie.
~~Fiołkowy Kiścień niezalogowany
26 sierpnia 2023r. o 13:51
a ''walić ich'' ...;D
ich jest kilku a ''po pierwsze mieszkańców '' trochę więcej....

mnie spodobało się podsumowanie tego gdzie i za czyje ceramicy pojadą na wakacje...;D
do całości opisu tej tragi-komedii zabrakło opisu na ile wyceniano szklankę czy kufel piwa ,pajdy ze smalcem czy zapiekanki....
nie spędziłem na tym ''spędzie'' nawet minuty więc opieram się na przekazie znajomego ...
pajda 20 zł ...piwo 18-20 i zapiekanka...czy to prawda że 40 złotych????

jeśli to wszystko prawda to kupujących określę tylko w ten sposób ....frajerstwo....;D
dlaczego?...miesiąc wstecz w Międzyzdrojach piwo kosztowało 14-15 złotych a zapiekanka Max u Grubego -w zależności od dodatków -21 - 32 zł ...
moja ulubiona z podwójną pieczarką i kurczakiem 28 zł....

rozbawiały mnie ceny gofrów i ceny za ''kręconego ziemniaka'' ''golas'' goferek 11 a ''świderek '' z ziemniaka 14 zł!!!!!!!!

więc jeśli teraz ktoś mi pieprznie coś o ''paragonach grozy'' znad morza to co myśleć o cenach z tego festynu?
~~Ja niezalogowany
26 sierpnia 2023r. o 14:01
Ciekawe, ciekawe tylko przedstawione przez osobę ktora bedzie tak opisywać sprawę bo nie pluje na wlasne gniazdo, jeszcze z podpisem, nie rozumiem tylko tego, że jak ja nie chce to Wy też nie możecie. Zobaczymy za rok co pokaże i za ile, czy bedzie tak jak kiedyś. Szkoda
22726
Marcin Marczewski
26 sierpnia 2023r. o 14:03
No cóż. Każdy może świętować wedle uznania. Dla mnie osobiście Święto Ceramiki to doskonała okazja na spotkanie ze znajomymi, przyjaciółmi. W tym roku pobalowałem do białego rana, a w niedzielę wystartowałem w Biegu po ceramiczną filiżankę - to naprawdę bardzo fajny element BŚć - świetna atmosfera, ludzie, czas. Polecam ;)
A tekst Bernarda oczywiście bardzo dobry i trafny :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.