~ napisał(a): pusty nie jest ale luźny 1/3 jeszcze jest na fajce i się chłodzi na pewno ale nieważne wyraziłam swoją opinie w końcu mam do tego prawo a na weselach trochę się znam pozdrawiam wszystkie kapele i obsługę bo to ciężka praca. I dobra rada jak zespól dobry to reklama tu nie potrzebna bo zawsze znajdzie się ktoś kto głupoty napisze . ;) ;) ;)
Wtrącę swoje trzy grosze do tej ciekawej dyskusji:)
Po pierwsze reklamy potrzebują firmy działające praktycznie we wszystkich branżach i mówienie że reklamują się tylko słabe kapele to głupota, bo tak czy inaczej reklamują się chyba wszyscy ci, którzy poważnie pochodzą do tematu i traktują granie jako swoją pracę, albo chociaż ważny do niej dodatek.
~ napisał(a): Tak sobie myśle że to nie kwestia reklamy - bylem na kilku weselach które okazały się niestety klapą i to wlasnie z winy zespołu niestety. Dobrze jest zapytać o opinię, szkoda tylko ze zespoły piszą na siebie paszkwile i takie fora są nie do końca miarodajne :) Na pewno warto zapłacic więcej za dobry zespół i miec spokój. Z tego powtórki nie będzie :)
Jasne, że fora nie są najlepszym miejscem i dobrze jest mieć swoją głowę, spotkać się z kapelą wcześniej, zobaczyć stronę www, jakieś fotki, filmy itp.
Co do "wesel okazujących się klapą z powodu zespołu" to mam pewną uwagę, z którą pewnie zgodzą się piszący tutaj ludzie z kapel (ja jestem DJem, ale kilka lat temu pracowałem dość dużo przy obsłudze wesel to się i na kapele napatrzyłem:) )
Organizatorzy wesel nie wiedzą często czego chcą - niestety. W wyborze kapeli kierują się jej renomą, poleceniem od znajomych i na końcu ceną, a często pytania o repertuar itp. zostawiają na koniec. Jeśli się weźmie typowo biesiadowy zespół, z akordeonem, kibordem i panem z wąsem na wokalu, to nie ma co oczekiwać nadmiaru obcojęzycznych przebojów, albo nowości. To samo w drugą stronę, zespół jazzowy niekoniecznie będzie łoił dużo disco polo. I później mówi się, że zespół był kiepski, podczas gdy to organizator przyjęcia nie dostosował repertuaru do gości, albo zrobił to nieumiejętnie. Polecam czytającym te słowa zwyczajnie przyłożyć się do szukania, czy to zespołu czy DJa, zastanowić się wcześniej nad swoimi potrzebami i oczekiwaniami i na nich skupić przede wszystkim:)