Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Wesele i ślub - foto, oprawa muzyczna i inne usługi

~kwas niezalogowany
27 października 2008r. o 16:59
Picasso jesteś jakiś inny,twierdzisz ze jesteś w tej branży 20 lat i z tego co widze nie świecisz wiedzą na temat urzedowych spraw, otóż zaiks opłacamy od danej imprezy tzn jedenodniowa impreza np wesela kosztuje dokładnie 80 pln. z poprawinami 110 , mało tego pod uwage musisz wziąć to ile osób bedzie brało udział na danej imprezie to też dla nich jest istotne bo sie pytają .
a odnośnie zaiksu opłaconego przez knajpy to chciałbym powiedzieć że mają one też pewne opcje :
puszczanie muzyki z CD,DVD, magnetofonu,tv.( Opcja standardowa )

Cała reszta to już dodatkowa opcja za którą trzeba już dołożyć ,

a zazwyczaj jest tak że kapela przyjeżdżając na impreze nie pyta sie szefostwa czy ta forma jest uregulowana tzn konkretnie ich usługa (zespołu ), pamiętaj że prawo działa w dwie strony , zawsze szefostwo może sie spytać czy jestes zrzeszony ( mam nadzieje ze wiesz o czym piszę )
wtedy masz problem z głowy jesli nie , przed imprezą podpisać bedziesz musiał żę zapoznałeś sie z informacją odnośnie praw autorskich w danej restauracji i sprawa gotowa , ciekawe co wtedy zrobisz Picasso , mina ci zrzednie i masz nocke z głowy . :)
Ja to już przerabiałem i takie kontrole już miałem
a co do artystów to brednie opowiadasz jakie smyczki gdzie ty żyjesz
Pozdrawiam "KWAS"
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~restauratorka niezalogowany
27 października 2008r. o 17:25
Wychodzi na to ,że jeśli u mnie w lokalu odbywa się wesele to ja mam zapłacić za wykonywane przez zespoły utwory!!! :] Ależ przepraszam przecież ja nie biorę za to pieniędzy !! !! !! Tylko Wy Muzycy :) My płacimy za to czego używamy Cd, TV itp. I chyba dość.
Pora aby każy ponosił własne koszty .
54
#picasso nieaktywny
27 października 2008r. o 17:44
~restauratorka napisał(a): Wychodzi na to ,że jeśli u mnie w lokalu odbywa się wesele to ja mam zapłacić za wykonywane przez zespoły utwory!!! :] Ależ przepraszam przecież ja nie biorę za to pieniędzy !! !! !! Tylko Wy Muzycy :) My płacimy za to czego używamy Cd, TV itp. I chyba dość.
Pora aby każy ponosił własne koszty .

Ale proszę do mnie nie mieć pretensji za ustawodawcę. Kiedy moja firma organizuje firmową imprezę dla zewnętrznego klienta - płacę ZAiKS bo jestem organizatorem, kiedy jest wesele, ustawowo płacą Młodzi - proszę zadzwonić do ZAiKSu i spytać. W tym roku odsłużyliśmy ok 50 imprez. W 90% przypadków ZAiKS był opłacany ryczałtowo przez lokale w których te imprezy się odbywały. To na prawdę nie jest moja wina :)
Przepis mówi, że opłatę ponosi ten kto decyduje o wykorzystaniu cudzej twórczości. Ja mogę grać wyłącznie własne kompozycje, tylko czy ktoś będzie chciał do tego tańczyć ? ;)

Wesele to jedyny dzień w życiu ... JEDYNY :)
~kwas niezalogowany
28 października 2008r. o 6:15
Wreszcie picasso mamy wspólną racje,
a co do pani restauratorki to chciałbym tylko przytoczyć jedną rzecz co za problem poinformować np. parę młoda o tym ze muszą opłacić zaiks , albo dorzucić do kosztów związanych z weselem , jeszcze prościej aby państwo młodzi poinformowali kapele że zaiks trzeba uregulować gdyż dana restauracja tych praw autorskich nie opłaca, i problem z głowy no nie tylko jak sie to rozniesie po wsi to spadną notowania danej restauracji bo pani szefowa dodała dodatkowe zadanie dla młodych , a wiemy ze bieganiny jest i tak stanowczo za dużo . Pamietajmy że to my musimy wychodzić klientowi na przeciw to my jesteśmy dla nich nie odwrotnie . Także Szanowna Pani Restauratorko czy warto te pare groszy nie płacić i tracić potencjalnych klientów mimo ze miała byś ich bardzo dużo pamietaj szybko mozna ich stracić oczywiście tego ci nie życze i zapewne tak sie nie stanie . Renomowana restauracja nie bedzie sie bawić w jakieś głupoty o parę centów i sama zadba o swój wizerunek nie obciążając ani młodych ani kapel ani nikogo ;)

Pozdrawiam Panią Restauratorke

i ciebie Picasso
2758
#Pikson nieaktywny
28 października 2008r. o 20:25
Witam
Moja opinia o zespole ISTRIA:
Zepół super gra i śpiewa lecz przydałby im się zdecydowanie lepszy wodzirej, a jeśli tego się nie da zrobić proponowałbym wybranie jakiś bardziej oryginalnych zabaw związanych z oczepinami jest ich naprawdę wiele. Ogólnie ekipa bardzo miła i spełniająca wszystkie prośby, grają długo i bez dłuższych przerw. Potrafią rozkręcić wesele.

Jeśli chodzi o usługi wideofilmowania i fotografowania świadczone przez zespół to zdecydowanie odradzam.
~Pikson niezalogowany
13 listopada 2008r. o 18:39
Witam
Moja opinia o zespole ISTRIA:
Zepół super gra i śpiewa lecz przydałby im się zdecydowanie lepszy wodzirej, a jeśli tego się nie da zrobić proponowałbym wybranie jakiś bardziej oryginalnych zabaw związanych z oczepinami jest ich naprawdę wiele. Ogólnie ekipa bardzo miła i spełniająca wszystkie prośby, grają długo i bez dłuższych przerw. Potrafią rozkręcić wesele.

Jeśli chodzi o usługi wideofilmowania i fotografowania świadczone przez zespół to zdecydowanie odradzam.
1091
#KasiaKasia nieaktywny
13 listopada 2008r. o 22:42
Witam
Dyskusja robi sie momentami dziwna i nie na temat. A ja chcialabym wrocic do tematu. Czy bawiliscie sie na weselu gdzie muzyke puszczal DJ i czy macie moze do niego kontakt??

Dopisane 13.11.2008r. o godz. 22:42:

Witam
Dyskusja robi sie momentami dziwna i nie na temat. A ja chcialabym wrocic do tematu. Czy bawiliscie sie na weselu gdzie muzyke puszczal DJ i czy macie moze do niego kontakt??
~zx niezalogowany
13 listopada 2008r. o 23:35
Teraz każda impreza z zespołem to jakby prowadzona przez DJ-ja.
Albo grają z plików MIDI (czyli ktoś tam kiedyś nagrał, a oni teraz udają że grają i ewentualnie śpiewają)
Ale szczyt wszystkiego to jest gra z MP3. Jedna płyta i załatwiona cała impreza. To ci co sie chwalą, że nie grają z MIDI
Na żywca to już się za bardzo nikomu nie chce. Bo efekt mizerny. I wypić nie można. A umiejętności średnie.
Wniosek: DJ to jedyny który nie udaje że prowadzi imprezę.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.