Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Wesele i ślub - foto, oprawa muzyczna i inne usługi

~Łukasz niezalogowany
24 października 2008r. o 21:18
Ocho, zaczyna się... Kochany Panie z Zespołu Istria, ja też gram w jednym z zespołów, ale nie bolesławieckich, kiedyś w ramach źle pojętej, jak się okazało "reklamy" walnęliśmy swoje ogłoszenie na jednym z forów - nie mogliśmy zrobić nic głupszego - tak nas konkurencja pojechała że aż mi lacie spadły... Dowiedziałem się że na kilku weselach nas słyszeli i była cyt. "masakra", wszystko nie tak i do, delikatnie mówiąc, "pupy", fałszowanie, wszystko z midów (a niby to wszyscy inni graja na żywo - tak, tak :-) )... Krytykujący jednak popełnił jeden błąd, otóż dopiero wtedy zaczynaliśmy i na koncie nie mieliśmy ŻADNEGO, ANI JEDNEGO WESELA ! Zaledwie kilka zabaw... Więc widzi Pan co tu się dzieje... Szkoda nerwów, czasu i kasy na sądy, bo okaże się że te wszystkie bzdury pisał jakiś gówniarz albo koleś który pół rzekomego wesela przespał na, albo pod stolikiem... Już raz w tym temacie pisałem, jest tam gdzieś post wcześniej... Robicie tu wszyscy dobrą robotę, dajecie ludziom radość (wszyscy !), znacie się na co dzień - bo to małe miasto - często lubicie się, więc po co się "anonimowo" opluwacie ? Klienci mają różne gusta i i tak wybiorą tego kogo będą chcieli ! A te głupie tematy typu "zespól na wesele" prowokowane są i rozpoczynane przez "nieuczciwą konkurencję" i nie są w ani jednym procencie miarodajne, przynajmniej ja nie miałem nigdy żadnego klienta z forum tego typu, a najwięcej było tych, którzy gdzieś nas już słyszeli ! A jeśli już musicie i chcecie forum na którym zespoły sobie serdecznie pomagają (nie jak tu), to wpiszcie w google "niebieskie forum". Mój zespół wiele zawdzięcza też jednemu z Was z Bolesławca, Heniowi K. - któremu serdecznie dziękuję ! Pozdrawiam dziewczyny z Istrii - Łukasz z zespołu... fajnego :-)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Jola niezalogowany
25 października 2008r. o 15:49
Najlepszy jest zespół kwadrat-niema lepszego,reszta sie chowa.
~luidzi niezalogowany
26 października 2008r. o 21:02
Witajcie
Na wstępie chciałbym pozdrowić wszystkie kapele zarówno te które grają na żywo czy z dostępnych na rynku gotowych aranży, zawsze myslałem że osoby z tej branży są wielką rodziną i wiem że tak jest. Znam dużo kapel i wiem jedno że zawsze będzie forma rywalizacji między sobą a najśmiejśniejsze w tym wszystkim jest to że gdy ktoś potrzebuje czasami pomocy to ten czar rywalizacji pryska tzn. mam na myśli to iż czasami życie sprawia nam różne figle, ktoś z kapeli sie rozchoruje , albo co gorsze rozpadną sie całkowicie a wtedy lider danej kapeli robi wszystko aby tylko wyjść z danej sytuacji z twarzą. mam na mysli to ze wtedy to właśnie pryska ten czar kłótni itd. ( bo trzeba daną usługe wykonać )
z waszej relacji wynika ze dużo znalazło by się osób które by się z tego faktu cieszyła .
Ja natomiast ze swojej strony zycze wam wszystkiego dobrego i co mogę wam życzyć , pozytywnego odbioru ze strony waszych klientów ,zadowolenia i przyjemności z waszej wykonywanej ciężkiej pracy jakby nie patrzeć czy to muzyka na żywo czy gotowy aranż zawsze trzeba nad tym posiedzieć żeby ta jakość utworu była jak najlepsza.
Tak reasumując :
Nawet wykonawcy znani ze szklanego ekranu używają gotowych aranży,w końcu jakby nie patrzeć nasza technologia światowa poszła bardzo do przodu już coraz mniej jest kapel gdzie skład jest 5 lub 6 osobowy w końcu kto za taki skład by zapłacił .
Mnie sie osobiście wydaje ze najlepszą formą oceny sa ludzie którzy nas do tego wynajmuja , stare mądre przysłowie :
Najlepszą formą reklamy jest droga pantoflowa to jej trzeba pozostawić ocene naszej pracy, i to właśnie osoby które chca nawiązać z danym zespołem kontakt wiedzą co robią i jaki zespół na daną impreze wybrać
Pozdrawiam was wszystkich i życze przysłowiowych połamania klawiszy :)
54
#picasso nieaktywny
26 października 2008r. o 21:55
Absolutnie, praktycznie we wszystkich kwestiach się z przedmówcą nie zgadzam :)

I tak na marginesie, jak czytam że ktoś kogoś tu straszy sądem to mi się chce śmiać do rozpuku :D

Wesele to jedyny dzień w życiu ... JEDYNY :)
~kwas niezalogowany
27 października 2008r. o 6:21
Ja osobiście sie zgadzam z z luidzim
Facet ma racje, wszyscy ci którzy smarują innym rwarz jakimiś głupotami zachowują sie tak jak Polacy na emigracji dosłownie tak samo, to tzw. karierowicze po trupach by tylko dla siebie i do przodu nie bacząc czy ktoś przed chwilą przez tą osobe został zdeptany.
Troche żenujące jest to że tak wielka rzesza zapewne wspaniałych muzyków jak wy robi sobie takie wielkie ała takimi tekstami na forum .
Straszenie siebie nawzajem sądami że ktoś działa legalnie a ktoś nie jest troszke nad wyrost ,po piewrwsze:
- czy twoje dochody z tego tytułu są aż naprawde tak wielkie aby opłacić sobie wszystkie instytucje z tym związane , po drugie:
- nasze prawo jest tak skonstruowane wspaniale że cokolwiek byś chciał prowadzić legalnie odechciewa sie wszystkiego , wiecej bieganiny niż co warte podam bardzo prosty przykład:
Opłacenie jednej imprezy weselnej w zaiks mam nadzieje że wiecie ile kosztuje , mało to niestety nie jest
i proponuje zapytajcie siebie przed lustrem czy aż tak jestem dobry i wszystko robie oki że nikomu nie przeszkadzam na rynku tej branży.
a co do twojej odpowiedzi Picasso ja sie osobiście zgadzam z luidzim zobacz jeden z niewielu postów który nic nie pisze o negowaniu innych wręcz przeciwnie życzy im wswzystkiego dobrego, ja osobiście siedzę w tej branży już 18 lat i jak sie mówi z nie jednego pieca sie jadło chleb w przeciwieństwie do ciebie picasso wszystko przed tobą i obyś zaznał tylko tych pozytywnych stron .
Pozdrawiam wszystkie Zespoły
"KWAS"
54
#picasso nieaktywny
27 października 2008r. o 9:58
~kwas napisał(a):
Opłacenie jednej imprezy weselnej w zaiks mam nadzieje że wiecie ile kosztuje , mało to niestety nie jest
i proponuje zapytajcie siebie przed lustrem czy aż tak jestem dobry i wszystko robie oki że nikomu nie przeszkadzam na rynku tej branży. "KWAS"

To kosztuje ok 100 zł, nigdy nie płaci tego zespół, tylko organizator imprezy a w 99% przypadków lokal ma stałą umowę i płaci ryczałt. W razie wątpliwości sugeruję telefon do źródła.

~kwas napisał(a): a co do twojej odpowiedzi Picasso ja sie osobiście zgadzam z luidzim zobacz jeden z niewielu postów który nic nie pisze o negowaniu innych wręcz przeciwnie życzy im wswzystkiego dobrego, ja osobiście siedzę w tej branży już 18 lat i jak sie mówi z nie jednego pieca sie jadło chleb w przeciwieństwie do ciebie picasso wszystko przed tobą i obyś zaznał tylko tych pozytywnych stron ."KWAS"

To miłe ale ja jestem w "branży" cos koło lat 20, albo lepiej, choć ciągle uważam że najlepsze przede mną :)

A czemu sie nie zgadzam ?

~luidzi napisał(a): zawsze myslałem że osoby z tej branży są wielką rodziną i wiem że tak jest.

O święta naiwności ! Ja już bardzo dawno wiem, że tak nie było nie jest i nigdy nie będzie !

~luidzi napisał(a): Znam dużo kapel i wiem jedno że zawsze będzie forma rywalizacji między sobą a najśmiejśniejsze w tym wszystkim jest to że gdy ktoś potrzebuje czasami pomocy to ten czar rywalizacji pryska
Przed potężną karą umowną i perspektywą wypadnięcia z rynku każdy czar pryska :D

~luidzi napisał(a): Nawet wykonawcy znani ze szklanego ekranu używają gotowych aranży

Tak, ale tam to się odbywa na zupełnie innych zasadach. Jeśli ktoś ma podbitą sekcję dętą albo smyczki a cała reszta leci na żywo to to jest trochę co innego niż pełny półplejbek.

~luidzi napisał(a): już coraz mniej jest kapel gdzie skład jest 5 lub 6 osobowy w końcu kto za taki skład by zapłacił.

Jest ich wręcz przeciwnie - coraz więcej a ilość chętnych do płacenia stale rośnie.

~luidzi napisał(a): stare mądre przysłowie :
Najlepszą formą reklamy jest droga pantoflowa to jej trzeba pozostawić ocene naszej pracy, i to właśnie osoby które chca nawiązać z danym zespołem kontakt wiedzą co robią i jaki zespół na daną impreze wybrać

Nic bardziej błędnego, forme reklamy dobiera się do kategorii reklamowanego produktu, jego pozycjonowania i grupy celowej (czyli ludzi do których produkt jest adresowany) Nie ma zespołów uniwersalnych i dla wszystkich, w ogóle nie ma produktów uniwersalnych i dla wszystkich, nawet papier do d. jest w kilku kategoriach a co za tym idzie różnie reklamowany.

~luidzi napisał(a): Pozdrawiam was wszystkich i życze przysłowiowych połamania klawiszy :D :D :D

Dzięki, ale ja gram na skrzypcach ...

~~123 niezalogowany
27 października 2008r. o 10:17
Ale wy głupi jesteście ! Ktos zapytał o zespół na wesele a wy barany robicie z tego filozofię, krucjate itp... Bolesławiec słynie w kraju i swiecie ze szpitala psychiatrycznego skorzystajcie z tego, zwłaszcza ty picasso "pożal się boże"...
54
#picasso nieaktywny
27 października 2008r. o 10:35
~~123 napisał(a): Ale wy głupi jesteście ! Ktos zapytał o zespół na wesele a wy barany robicie z tego filozofię, krucjate itp... Bolesławiec słynie w kraju i swiecie ze szpitala psychiatrycznego skorzystajcie z tego, zwłaszcza ty picasso "pożal się boże"...

Dziękuję, spodziewałem się tego posta :>

BTW, szczerze mówiąc żadna krucjata, fajnie czasem powymieniać poglądy, jest tu paru sympatycznych adwersarzy którzy sie nie pienią tylko właśnie dyskutują, tych z uśmiechem pozdrawiam :)

A zespoły zapraszam na:

http://zespolyweselne.phorum.pl/

tam się można ścierać do woli i się nikt nie bulwersuje.

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza