M21W2 napisał(a):Ktoś napisał: ~~ napisał(a): Lucjan zaorany na maxa. Facet ani be ani me ani kukuryku na temat wyroku na swoją partię.
Niedługo moją partią KTÓRĄ POPIERAM ZA POLITYKĘ ZGODNĄ Z MOIMI OCZEKIWANIAMI MOŻE BYĆ PLATFORMA , wystarczy aby na pierwszym miejscu była dla nich Polska i Polacy .
Wystarczy aby ich polityka prorodzinna i prospołeczna była na wyższym poziomie jak za PiS zbliżona do socjalu i zarobków w Niemczech .
~~Marchewkowy Perukowiec napisał(a):Ktoś napisał: ~~Srebrzystoszara Sośnica napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: M21W2 napisał(a):Zgromadzenie Narodowe wybrało gen. Wojciecha Jaruzelskiego na pierwszego prezydenta PRL i, jak miało się okazać, zarazem ostatniego. Wybór wojskowego dyktatora wywołał sprzeciw dużej części opozycji demokratycznej. Dla komunistów zaś Jaruzelski miał być gwarancją zachowania części dotychczasowych wpływów."
Oto fakt na temat wyboru Jaruzelskiego
19 lipca 1989 Jaruzelski został jednak prezydentem PRL (a od 31 grudnia 1989 prezydentem Rzeczypospolitej Polskiej), wybranym przez Zgromadzenie Narodowe przewagą dwóch głosów (wybór poparło 270 spośród 537 biorących udział w głosowaniu członków ZN; do wyboru była potrzebna większość bezwzględna, czyli 269 głosów)[78] na 6-letnią kadencję[79]. O jego wyborze zdecydowała postawa posłów i senatorów wybranych z list „Solidarności”. Popierał reformy rządu Tadeusza Mazowieckiego.
no to teraz Lucjan napisz jak głosowali ci ludzie ''s''
np. Kuroń i Wielowiejski ...
byli ''za a nawet przeciw''?
pomyśl o tym bo ja na dzisiaj mam dosyć czytania tych twoich popierdółek...;D
no co z głosowaniem na prezydenta jakim został Jazruzelski?
doczytałeś coś?...jak głosował Kuroń i reszta?
wkleił bym zdjęcie jak głosowali ale ''ze względów technicznych'' to niemożliwe...
no chyba że link z nimi ale jeszcze poczekam....;D
M21W2 napisał(a):Ktoś napisał: ~~ napisał(a): Lucjan zaorany na maxa. Facet ani be ani me ani kukuryku na temat wyroku na swoją partię.
Niedługo moją partią KTÓRĄ POPIERAM ZA POLITYKĘ ZGODNĄ Z MOIMI OCZEKIWANIAMI MOŻE BYĆ PLATFORMA , wystarczy aby na pierwszym miejscu była dla nich Polska i Polacy .
Wystarczy aby ich polityka prorodzinna i prospołeczna była na wyższym poziomie jak za PiS zbliżona do socjalu i zarobków w Niemczech .
~~Lawendowy Żywotnik napisał(a):Ktoś napisał: M21W2 napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~ napisał(a): Lucjan zaorany na maxa. Facet ani be ani me ani kukuryku na temat wyroku na swoją partię.
PKB Niemiec to prawie 18 bilionów zł, a Polski wynosi niecałe 3 biliony zł.
Jak pan chce żebyśmy mieli zbliżony socjal do niemieckiego? Z czego?
dla niego z przeliczeniem tego nie będzie problemu...
on to tak ''policzy'' że 3 biliony będą większe od 18-u...
wczoraj coś tam przeliczał na skoczków...;D