~~Brunatnorudy Sit napisał(a): kiedy jej sam nabędziesz nie będziesz miał problemów z moją ...;D
ja cię nie pytam jak widzisz wypowiedź dudy ...
ja cię pytam z kim teraz chce walczyć na ulicach?...przeciw komu i kiedy on chce strajkować...;D
jutro za tydzień czy po powołaniu nowego rządu...
a ''twój '' duda jest...
wczoraj zapowiadałeś że jak trzeba będzie to pójdziesz w protestach...
~~Brunatnorudy Sit napisał(a): a ''twój '' duda jest...
M21W2 napisał(a):Ktoś napisał: ~~Brunatnorudy Sit napisał(a): kiedy jej sam nabędziesz nie będziesz miał problemów z moją ...;D
ja cię nie pytam jak widzisz wypowiedź dudy ...
ja cię pytam z kim teraz chce walczyć na ulicach?...przeciw komu i kiedy on chce strajkować...;D
jutro za tydzień czy po powołaniu nowego rządu...
Tak potwierdzam jak Solidarność i jej członkowie podejmą strajk w ważnych dla nich sprawach , np. brak dialogu społecznego władzy ze Związkami Zawodowymi i organizacjami pracodawców tzw . Komisja Trójstronna poprę ich i jak będzie to możliwe z kolegami z Solidarności Emerytów weźmiemy udział w proteście .
teraz będzie szukał dialogu?
a gdzie był przez ostatnie osiem lat? ...dlaczego nie szukał dialogu z protestującymi pielęgniarkami czy nauczycielami?
dlaczego łamał wcześniejsze ustalenia?
teraz się zebrał na ''odwagę''?
czy strach przed utratą dostępu do korytka tak go pobudził...;D
Lucek...mam teraz przed sobą ciekawsze materiały i szkoda mi czasu na pisanie z tobą...
M21W2 napisał(a):Ktoś napisał: PanM napisał(a): To jak jest Lucjanie ? Polska jest dla wszystkich Plaków czy tylko dla PiS ?
Polska była i jest dla wszystkich
Ktoś napisał: PanM napisał(a): Koalicja powyborcza / KO , TD , LSD 54 %
Do Twojej wiadomości , te ugrupowania jak podpiszą umowę koalicyjną będą dla mnie koalicją powyborczą , jak do tej pory nic takiego nie nastąpiło .
Jak Sejm wyznaczy Tuska na premiera będzie to Polski premier a więc i mój ( bez mojego poparcia ) nigdy nie napiszę jak to robiłeś Ty Polska Tuska czy koalicji lewicowej .
Coraz mocniej naśladujesz kogoś kogo nie wymienię a Ty doskonale wiesz kogo mam na myśli .
Napisałem , poprę wszystkie strajki Solidarności w obronie wolności , Ty dodajesz swoje brednie o destrukcji , nie wciskaj w moje usta swoich przekłamań moich wpisów .
To co się dzieje obecnie w eurokołchozie , dążenie do powiększania ich kompetencji wobec państw narodowych to nic innego jak ograniczanie wolności
Lucjanie jeśli oczekujesz merytorycznej wymiany poglądów nie rzucaj porównaniami , wydumanymi domysłami i zwykłymi niegrzecznościami . Zacznijmy od ;
Unia Europejska -- to demokratyczny dobrowolny wolnościowy związek państw Europejskich -- NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z EUROKOŁCHOZEM.
Zdecyduj albo Unia albo Polska samotna , biedna , zaściankowa , słaba , bezbronna i wtedy pod butem Moskwy. Unia to rodzaj międz SIĘ Z PASZPORTAMI ?ynarodowej umowy. Skoro Ci nie pasuje pisz jednoznacznie i jawnie ." CHCĘ ABY POLSKA OPUŚCIŁA UNIĘ"
USA -- w tłumaczeniu " ZJEDNOCZONE STANY AMERYKI " . CZY ONI TEŻ MAJĄ SIĘ PODZIELIĆ NA 50 PAŃSTW I ODWIEDZAĆ SIĘ Z PASZPORTAMI I CELNIKAMI ?
Teraz merytoryczne konkrety fakty.
Oczekujesz na piśmie do ręko UMOWY KOALICYJNEJ KOALICJI POWYBORCZEJ.
Pytanie - czy PiS posiada lub ma jakiekolwiek szanse na posiadanie takiej umowy ?
Jeśli chcesz jej od opozycji PiS to naturalne też od obecnego obozu władzy.
Nigdy nigdzie nie pisałem że Polska jest Tuska lub koalicji lewicowej . Bo Polska jest wszystkich Polaków .Wszystkich Lucjanie. Nawet LGTB , KOMUCHÓW , LEWAKÓW , ZŁODZIEI , PEDOFILÓW , MORDERCÓW , NIENORMALNYCH , BIEDNYCH GŁOOPICH , I TYCH ZWYKŁYCH LUDZI.
Przypominam Polska należy nie tylko do filozofii PiS.
Lucjanie informuję Cię że nikogo nie naśladuje i napiszę Ci to otwartym tekstem.Bez względu na sytuację mamy wiele wspólnych poglądów i w wielu sprawach tak samo oceniamy rzeczywistość.
Ty nazywając Unię Eurokołchozem , nie pisowców lewakami obrażasz bezpośrednio wszystkich pozostałych. W tym Janusza i mnie.
Ok , zadeklarowałeś że jesteś pro Kościelny , pro PiS owski i bardzo Solidarnościowy. Zrozumiałem , przyjąłem do wiadomości i akceptuję Twoje prawo.
Jesteś przecie Unii , przeciw Niemcom , przeciw LGTB , Lewakom , ateistom zrozumiałem i też akceptuję , Twoje prawo.
Nie rozumie jedynie jak Ty zwykły Polak , rolnik angażujesz się skrajnie aktywnie w działalność partii politycznej nie będąc jej członkiem.
Czy wyobrażasz sobie aby 50 lat temu zwykł robotnik tak aktywne gorliwie BEZINTERESOWNIE wspierał PZPR ?
Na koniec napisałeś " POPRĘ WSZYSTKIE STRAJKI SOLIDARNOŚCI W OBRONIE WOLNOŚCI " .
Lucjanie jakiej wolności ? Komuny nie ma 40 lat. To dwa pokolenia. Dzisiejszy 50 latek nie rozumie co to stan wojenny.
PUK PUK RZECZYWISTOŚĆ.
Jeśli zdecydujesz się na odpowiedź to po kolei bez fantazji , konkrety , punkt po punkcie. Sam je wywołałeś.
Dopisane 26.10.2023r. o godz. 21:46:
Moje od słów
" Lucjanie jeśli oczekujesz merytorycznych poglądów "
PanM napisał(a):
To mój tekst . Wszystko powyżej autorstwa Lucjana
Lucjanie jeśli oczekujesz merytorycznej wymiany poglądów nie rzucaj porównaniami , wydumanymi domysłami i zwykłymi niegrzecznościami . Zacznijmy od ;
Unia Europejska -- to demokratyczny dobrowolny wolnościowy związek państw Europejskich -- NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z EUROKOŁCHOZEM.
Zdecyduj albo Unia albo Polska samotna , biedna , zaściankowa , słaba , bezbronna i wtedy pod butem Moskwy. Unia to rodzaj międz SIĘ Z PASZPORTAMI ?ynarodowej umowy. Skoro Ci nie pasuje pisz jednoznacznie i jawnie ." CHCĘ ABY POLSKA OPUŚCIŁA UNIĘ"
USA -- w tłumaczeniu " ZJEDNOCZONE STANY AMERYKI " . CZY ONI TEŻ MAJĄ SIĘ PODZIELIĆ NA 50 PAŃSTW I ODWIEDZAĆ SIĘ Z PASZPORTAMI I CELNIKAMI ?
Teraz merytoryczne konkrety fakty.
Oczekujesz na piśmie do ręko UMOWY KOALICYJNEJ KOALICJI POWYBORCZEJ.
Pytanie - czy PiS posiada lub ma jakiekolwiek szanse na posiadanie takiej umowy ?
Jeśli chcesz jej od opozycji PiS to naturalne też od obecnego obozu władzy.
Nigdy nigdzie nie pisałem że Polska jest Tuska lub koalicji lewicowej . Bo Polska jest wszystkich Polaków .Wszystkich Lucjanie. Nawet LGTB , KOMUCHÓW , LEWAKÓW , ZŁODZIEI , PEDOFILÓW , MORDERCÓW , NIENORMALNYCH , BIEDNYCH GŁOOPICH , I TYCH ZWYKŁYCH LUDZI.
Przypominam Polska należy nie tylko do filozofii PiS.
Lucjanie informuję Cię że nikogo nie naśladuje i napiszę Ci to otwartym tekstem.Bez względu na sytuację mamy wiele wspólnych poglądów i w wielu sprawach tak samo oceniamy rzeczywistość.
Ty nazywając Unię Eurokołchozem , nie pisowców lewakami obrażasz bezpośrednio wszystkich pozostałych. W tym Janusza i mnie.
Ok , zadeklarowałeś że jesteś pro Kościelny , pro PiS owski i bardzo Solidarnościowy. Zrozumiałem , przyjąłem do wiadomości i akceptuję Twoje prawo.
Jesteś przecie Unii , przeciw Niemcom , przeciw LGTB , Lewakom , ateistom zrozumiałem i też akceptuję , Twoje prawo.
Nie rozumie jedynie jak Ty zwykły Polak , rolnik angażujesz się skrajnie aktywnie w działalność partii politycznej nie będąc jej członkiem.
Czy wyobrażasz sobie aby 50 lat temu zwykł robotnik tak aktywne gorliwie BEZINTERESOWNIE wspierał PZPR ?
Na koniec napisałeś " POPRĘ WSZYSTKIE STRAJKI SOLIDARNOŚCI W OBRONIE WOLNOŚCI " .
Lucjanie jakiej wolności ? Komuny nie ma 40 lat. To dwa pokolenia. Dzisiejszy 50 latek nie rozumie co to stan wojenny.
PUK PUK RZECZYWISTOŚĆ.
Jeśli zdecydujesz się na odpowiedź to po kolei bez fantazji , konkrety , punkt po punkcie. Sam je wywołałeś. Dopisane 26.10.2023r. o godz. 21:46:Moje od słów
" Lucjanie jeśli oczekujesz merytorycznych poglądów "