Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Gerresheimer zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Kobieta potrącona na przejściu dla pieszych
~~Kasia niezalogowany
15 listopada 2023r. o 18:12
Popiera, dziś jechałam tamtędy przed 6... Ciemno, mokro, ludziska chodzą na czarno ubrani, nic ich nie widać.. minęłam po drodze dwóch rowerzystów, jednego prawie nie zauważyłam, jeżdżą ulica bez świateł!!!! Zobaczyłam że ledwie miał odblask z tyłu.... Codziennie jeżdżę podgorną.. tamtędy też jeździ przed 6 gościu (do pracy?) Bez żadnych świateł. Nawet odblasku nie ma... Wkurzyłam się, otworzyłam okno i opierd... Nie widać go jak jedzie, tam często rano ciemno jak w d... Niech się policja przed 6 przejedzie i zobaczy tych rowerzystów...

A propos.. o co chodzi z tym oświetleniem? Jeżdżę przed 6 i często latarnie nie świecą..
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Błękitnozielona Kolendra niezalogowany
15 listopada 2023r. o 18:40
~~Morski Agrest napisał(a): Jedyną osoba która powinna ponieść karę jest człowiek który wymyśli przepis że pieszy ma pierwszeństwo!! To największa bzdura w kodeksie o ruchu drogowym. A reszta imbecyli którzy to przegłosowali powinni teraz wypłacać odszkodowania! [ A znalazłeś się kiedyś w miejscu gdzie jest duży ruch? I żaden PAN kierowca nawet nie zwróci na Ciebie uwagi a Ty stoisz i stoisz i klniesz pod nosem.
~~Niebieskawy Rumianek niezalogowany
15 listopada 2023r. o 18:55
Pewnie... Lepiej się pchać pod koła w ciemności... Wiele lat chodziłam pieszo do pracy, jeszcze przed zmianą przepisów... Nigdy za długo nie czekałam, zawsze ktoś się zatrzymał.. chwilę nie zaszkodzi poczekać a nie pchac się pod kola
~~kierowca niezalogowany
15 listopada 2023r. o 19:56
Wracając po 22 czy jadąc rano trzeba być ostrożnym przy przejściach dla pieszych zwłaszcza tych nieoświetlonych. Ludzie żałują parę groszy na odblaski a potem płacz
~~Kobaltowy Wielosił niezalogowany
15 listopada 2023r. o 20:41
[c=~~Jaskraworudy no to teraz dałeś. Wszystkie przejścia dla pieszych są oświetlone?? Nie ma tlumaczenaczy światło świeci czy nie. W aucie masz światła czy świeczki sobie wstawiles
~~Jaskrawożółta Bergenia niezalogowany
15 listopada 2023r. o 22:03
To są skutki ...nej ustawy że pieszy ma bezwzględne pierwszeństwo.
Wchodzą na ulice jak krowy, nawet nie patrzą.
Ale sądy już tak przychylnie nie patrzą na pieszych (na szczęście)

Zastosowana autokorekta

~~dddd niezalogowany
16 listopada 2023r. o 11:11
~~Niebieskawy Rumianek napisał(a): Pewnie... Lepiej się pchać pod koła w ciemności... Wiele lat chodziłam pieszo do pracy, jeszcze przed zmianą przepisów... Nigdy za długo nie czekałam, zawsze ktoś się zatrzymał.. chwilę nie zaszkodzi poczekać a nie pchac się pod kola

racja!!! Komentarz w punkt!
~~Gołębi Cząber niezalogowany
16 listopada 2023r. o 13:11
~~dddd napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Niebieskawy Rumianek napisał(a): Pewnie... Lepiej się pchać pod koła w ciemności... Wiele lat chodziłam pieszo do pracy, jeszcze przed zmianą przepisów... Nigdy za długo nie czekałam, zawsze ktoś się zatrzymał.. chwilę nie zaszkodzi poczekać a nie pchac się pod kola

racja!!! Komentarz w punkt!

No,ale większośc uważa ,ze "jest na prawie".
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Zapraszamy