PanM napisał(a): Ktoś napisał: ~~Malachitowa dracena napisał(a): Jak to nie przedstawiono? Lokalny opozycjonista z Ocic mało tu przedstawił zarzutów? Czyżby je pan podważał?
Kilka dni temu nasz opozycjonista był w Warszawie na demonstracji.Zaprezentował zdjęcie na FB a na nim on w towarzystwie swoich z banerem następującej treści. " Niezłomni - stowarzyszenie działaczy opozycji antykomunistycznej oraz osób represjonowanych ".
Komuny nie ma 40 lat a oni czują się nadal represjonowani. Chyba przez ostatnie osiem lat ?.
Jesteś zbyt tępy aby wiedzieć że działacze antykomunistyczni działali w latach 1956- 1989 , i za działalność w tych latach w kwietniu 2015 roku rząd PO - PSL uchwalił ustawę o działaczach opozycji antykomunistycznej .
U S T AWA
z dnia 20 marca 2015 r.
o działaczach opozycji antykomunistycznej oraz osobach represjonowanych
z powodów politycznych
Uznając szczególne zasługi dla Polski tych jej obywateli, którzy w latach
1956–1989 z narażeniem własnego życia, wolności, majątku lub praw
pracowniczych angażowali się w działalność antykomunistyczną zmierzającą do
odzyskania suwerenności i niepodległości Ojczyzny lub byli z tych powodów
represjonowani, uchwala się, co następuje:
Art. 1. Ustawa reguluje:
1) zasady nabywania statusu działacza opozycji antykomunistycznej lub osoby
represjonowanej z powodów politycznych;
2) zasady wydawania legitymacji i nadawania odznaki honorowej działacza
opozycji antykomunistycznej lub osoby represjonowanej z powodów
politycznych;
3) zasady przyznawania świadczenia pieniężnego, pomocy pieniężnej
i świadczenia wyrównawczego działaczom opozycji antykomunistycznej lub
osobom represjonowanym z powodów politycznych;
4) inne niż wymienione w pkt 2 i 3 uprawnienia działacza opozycji
antykomunistycznej lub osoby represjonowanej z powodów politycznych;
5) zadania, organizację i zasady działania wojewódzkich rad konsultacyjnych do
spraw działaczy opozycji antykomunistycznej oraz osób represjonowanych z
powodów politycznych .
Przemku nie rozumiem Ciebie co chcesz zyskać bezczelnie atakując ludzi Wolności i Solidarności , mnie nie przeszkadzają Twoje komentarze o rządzie PiS , jest to Twoje prawo jakiego nie miałeś w latach o których wspomniałem .
Zajmij się swoją aferą czajnikowa , ostrzegałem i prosiłem , skończ z wycieczkami osobistymi , oszuście , jak pisałeś oszczerstwa o fuszerkach Janusza milczałem wiedząc że kłamiesz , przypomnę Tobie tylko jedno co mówiłeś - Janusz to dobry fachowiec , wywaliłem Sp. Piotra bo był bardzo niesolidny , spaprał mi robotę , pokazywałeś pokoje w których Janusz zrobił solidne poprawki .
Wycieczką osobistą odpowiedziałem na Twoją wycieczkę osobistą .
Bezczelnością na Twoją bezczelność , taki już jestem i nie mam zamiaru się zmieniać .
Pozdrawiam .
Dopisane 20.11.2023r. o godz. 20:17:
~~ napisał(a): LOJALKA TO JESZCZE NIE DONOSICIELSTWO.
Sam pamiętam gdy w tamtym czasie SB trzymało mnie da dołku i starali się wymusić podpisanie lojalki. Aby być uczciwym nie miałem wtedy pojęcia co to oznacza i jakie może nieść konsekwencje na przyszłość . Dowiedziałem się dopiero w 2014 gdy otrzymałem zaświadczenie o politycznej czystości z IPN.
Przekroczyłeś granicę , tego Ci nie odpuszczę . podejrzewam kim jesteś , na pewno się spotkamy podły oszczerco .