M21W2 napisał(a): Ktoś napisał: ~~Ziemistoszary Goździk napisał(a): nie wybielaj się Lucjan...czynnie się w to włączyłeś...
O ile dobrze pamiętam okładaliście się w temacie o wojnie w Ukrainie , z czystym sumieniem odpiszę ŁŻESZ , to mnie nie rusza .
Napisałem Przemek liczył że mnie pozyska do ataku na Ciebie , wiedziałem że kłamie w sprawach remontu w jego domu , nie zarzuciłem jemu kłamstw , bawiłem się jak wielu innych odgrywaną przez was komedią .
nie pitol tu teraz o Ukrainie...ja piszę że czynnie włączyłeś się w tą ''aferę'' i mam twoje komentarze z tym związane...;D
Lucjan...ja to teraz brzmi chłopie...w jakim świetle ty sam się stawiasz?...wiedziałeś a nie pisałeś o tym otwarcie ?
a więc chłopie jesteś dwulicowcem bo ja kiedy PanM chciał mnie wmanewrować w swój konflikt z Hegemonem powiedziałem wprost -nic z tego ...
otwarcie tu o tym pisałem swego czasu...
teraz to...
''Ale więcej wie Lucjan. On nie siedział , nie walczył ale dzisiaj należy do PRAWIE NIKOMU NIE ZNANEJ organizacji
" NIEZŁOMNI " - Stowarzyszenie działaczy opozycji antykomunistycznej oraz osób represjonowanych.
Podejrzewam że bardziej im chodzi o uzyskanie statusu osoby represjonowanej bo za to przysługuje konkretny ekwiwalent w złotówkach.
" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~ niezalogowany
8 godz. 46 min. temu
To że ten cały Lucjan tak gorliwie wszystkich tu zapewnia o swojej opozycyjności może mieć drugie dno. Czy to nie czasem złodziej najgłośniej krzyczy by łapać złodzieja? Dzisiaj jest ogólnie wiadomo że w schyłku PZPR wielu aparatczyków rzucało książeczkami by natychmiast zapisać się do Solidarności. Czy ten Lucjan kiedykolwiek napisał że należał do PZPR? A może do ZSL? Nie i wychodzi na to że zaraz po urodzeniu od razu zapisano go do Solidarności. To ze liczy na świadczenia kombatanckie jest całkiem logicznym stwierdzeniem bo widać na zdjęciach spod pomnika jak chętnie wypina pierś do odznaczeń. Ciekawe to bo kiedy inni z Bolesławca byli internowani on sobie siedział spokojnie w domku z rodziną i chyba jednego dnia nie spędził w jakimś ośrodku.
teraz kiedy przeczytałem że i ty coś tam zamierzasz w sprawie ''kancelarii'' to co mam ci napisać?
że znowu ''ego'' ci napęczniało? ;D
Lucjan ...a co do tych ''świadczeń'' ..a za ten ''krzyż '' jakim cię ostatnio obdarowano dostajesz comiesięczny ''ekwiwalent'' czy tylko jednorazowo coś tam ci ''skapło''
tak tylko pytam...
no i to ostatnie zdanie ...czy ty sam nie pisałeś tu że nie byłeś internowany?
Lucjan...myślę że nadal cię ''nosi'' ...ale co mi tam...
to ''twoja walka'' ;D