~~ha ha napisał(a): Ktoś napisał: ~~Jurek napisał(a): ja mam się zająć pracą?....mam emeryturkę i nie muszę pracować...;D
no chyba że już tak się nudzę że ...
A ja mam wracać do Polski na dwa lata przed
Emeryturą …?
ciekawe jakiego zwrotu użył by Hopkins …?
Nikomu w Polsce nie jesteś potrzebny ,wina J23 podrożały ,może braknąć ci tej niemieckiej emerytury za 2 lata.
PanM napisał(a): Ktoś napisał: ~~Jurek napisał(a): ja mam się zająć pracą?....mam emeryturkę i nie muszę pracować...;D
no chyba że już tak się nudzę że ...
A ja mam wracać do Polski na dwa lata przed
Emeryturą …?
ciekawe jakiego zwrotu użył by Hopkins …?
***********************************************************************************************************************************
Jurku , napisz nam proszę jaką emeryturą będziesz dysponował w chwili gdy uzyskasz do niej prawo ?
Bo tu w naszej ojczyźnie ci którzy całe życie pracowali na siebie , swoje rodziny ale też na płace , ubezpieczenie ,emerytury , renty , urlopy , chorobowe , nagrody , delegacje , diety sektora budżetowego dostali emerytury na poziomie 500/600€ mimo stażu nieraz 50 letniego.
Ty deklarujesz powrót do ojczyzny z emeryturą Niemiecką . Z emeryturą kraju " WYSOKICH PODATKÓW " o którym mówisz . A słyszałeś Jurku o choć jednym przypadku Polaka który z Polską emeryturą wyjechał żyć w Niemczech ?
Nie wnikając w inne szczegóły w jak sposób Jan lub ja zabezpieczyliśmy sobie bezpieczną starość /której nie zapewnia nam Prawa i sprawiedliwa ojczyzna ./ Polityka stronnictwa mieniącego się " prawicowym" dryfowała zdecydowanie na rafy socjalizmu i centralizacji władzy oraz gospodarki przy aktywnym poparciu kościoła.
Krótko -- władza / prezydent / jacy by nie byli nie mają prawa zawłaszczać dla siebie i swoich całej polityki ,gospodarki oraz światopoglądu.
Kraj , państwo to pewien obszar w granicach zaakceptowanych przez świat oraz zbiór ludzi o różnych poglądach , pochodzeniu , narodowości ,statusach majątkowych , orientacjach seksualnych , stanie zdrowia . Wszyscy powinni mieć prawo do równego traktowania tak aby nikt nie był ani faworyzowany ani marginalizowany.
Dopisane 11.12.2023r. o godz. 11:36:ROZLICZENIA - dadzą sygnał dla przyszłych pokoleń do czego nie powinni posuwać się ludzie władzy.
Przemek wiesz że nikt ich nie rozliczy ,
jedyne następstwa będą kłótnie , oskarżania
Adwokaci już zacierają ręce , a suweren będzie napędzał mediom oglądalność w TV
Co do emerytury i jej wysokości za 32 lata 800 Euro , więc nie będzie to rewelacja , jeszcze nie wiem ile mi w Polsce naliczą , jeżeli najniższa kwota + to co było dane nie będzie zabrane powinno wystarczyć.
Przemku przelicznik jest w Niemczech dla każdego jednakowy , 47% z dotychczasowych zarobków Brutto tak obliczana jest emerytura , po za tym , co uważamy jest niesprawiedliwe opodatkowanie emerytur powyżej 2400 Euro łącznie .