Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Proboszcz Bazyliki Maryjnej ks. Andrzej Jarosiewicz odchodzi z parafii w Bolesławcu
~~Białawoszara Ułudka niezalogowany
12 grudnia 2023r. o 8:39
~~Polak katolik napisał(a): Ludwik ostro nawywijał i ludzie to wiedzą. Dlaczego ta sprawa nie jest nagłośniona?? Strach przed prawdą czy przed czym ??

No to dawaj! Nagłaśniaj. Chętnie posłuchamy.
A poza tym widziałeś kiedyś kościół od środka czy tak omijasz szerokim łukiem?
Wiesz że za pomówienia można zdrowo beknąć?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Szafirowa Mina niezalogowany
12 grudnia 2023r. o 9:02
~~Białawoszara Ułudka napisał(a): No to dawaj! Nagłaśniaj. Chętnie posłuchamy.

~~Białawoszara Ułudka napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Polak katolik napisał(a): Ludwik ostro nawywijał i ludzie to wiedzą. Dlaczego ta sprawa nie jest nagłośniona?? Strach przed prawdą czy przed czym ??

kościół to tylko budynek, dach, ściany, okna i drzwi, samo w sobie martwe i puste, zatem od oglądania od środka za wiele wiedzy się nie zyska.

a mówienie prawdy o klerze, jasne że księża by woleli za to na stosach nawet palić, ale już te czasy dawno się skończyły i nie ma świętych krów.
~~ksiądz doktor niezalogowany
13 grudnia 2023r. o 19:24
Ja tam godzę sie na wszystko , niech kradnie , niech kłamie , niech gwałci małe dzieci , ważne aby wskazał mi drogę do życia wiecznego.Ja sam tam nie trafię .
To święte ojce są .
~~edek niezalogowany
14 grudnia 2023r. o 10:15
~~Szafirowa Mina napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Białawoszara Ułudka napisał(a): No to dawaj! Nagłaśniaj. Chętnie posłuchamy.

Ktoś napisał: ~~Białawoszara Ułudka napisał(a): Ktoś napisał: ~~Polak katolik napisał(a): Ludwik ostro nawywijał i ludzie to wiedzą. Dlaczego ta sprawa nie jest nagłośniona?? Strach przed prawdą czy przed czym ??

kościół to tylko budynek, dach, ściany, okna i drzwi, samo w sobie martwe i puste, zatem od oglądania od środka za wiele wiedzy się nie zyska.

a mówienie prawdy o klerze, jasne że księża by woleli za to na stosach nawet palić, ale już te czasy dawno się skończyły i nie ma świętych krów.

Kłamiesz! Masz mylne wyobrażenie księży jako zabójców palących takich jak ty na stosach.
~~skorn niezalogowany
17 grudnia 2023r. o 8:04
Nie wyobrażam sobie nie iść w niedzielę do kościoła. To taka tradycja, która przechodzi w mojej rodzinie z pokolenia na pokolenie. Rzecz jasna najważniejsze są dla nas święta, ale takim świętem jest też niedziela, bo to właśnie wtedy rozpoczyna się nowy tydzień. Modlimy się za zdrowie, pomyślność i powodzenie w pracy. I choć w zimie ciężej jest dotrzeć do kościoła, to robimy wszystko, aby się jednak tam zjawić. Najgorzej denerwuje mnie jednak to, co się tam dzieje. Ksiądz co roku zbiera na ogrzewanie, a w kościele tak zimno, że para z ust leci. Gdzie wędrują te pieniądze? Ciągle zadaje sobie to pytanie, kiedy siedzę w kościele i marznę, słuchając księdza. Oczywiście sami duchowni mają lampy grzewcze na ołtarzu, a więc nie cierpią tak jak wierni. I nie pomoże tutaj cieplejsza kurtka, bo mam wrażenie, że w kościele jest zimniej niż na dworze. Wiadomo, że nie pójdę do księdza i nie zapytam go, gdzie są moje datki, ale uważam, że w końcu powinno się rozliczyć ich z tego. To nie jest normalne! Jeśli ksiądz zbiera na remont kościoła i ja ten remont widzę, to, to jest w porządku, ale na ogrzewanie zbierane jest jeszcze więcej pieniędzy, a tam dalej strasznie zimno.
~~Czarna mafia niezalogowany
17 grudnia 2023r. o 8:14
Urodziła dziecko księdza. "Był wściekły, że nie zrobiłam aborcji" https://kobieta.wp.pl/urodzila-dziecko-ksiedza-byl-wsciekly-ze-nie-zrobilam-aborcji-6973708335540896a
~~Strażnik ZK niezalogowany
17 grudnia 2023r. o 8:20
https://wiadomosci.wp.pl/proces-stulecia-w-watykanie-kardynal-skazany-na-wiezienie-6974524878940992a
~~ewa niezalogowany
17 grudnia 2023r. o 16:24
Zakończcie wreszcie, sprawę pana Jarosiewicza--- ten człowiek, z wiarą nigdy, nie miał nic wspólnego...!!!! Młodzi. z homoseksualnymi skłonnościami--- właśnie wybierają seminaria, aby potem, pracować, zespół... wespół...!!!Szkoda tylko, że przystojny pan Andrzej, wybrał sobie takiego nie ciekawego, kompana...---nie ciekawego, ani fizycznie-- a tym bardziej psychicznie...!!!!Wdłg. mnie, ten luby pana Andrzeja, zaniża jego wartość, jako człowieka... !!!
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.