Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Cuda

22745
oprych
4 stycznia 2024r. o 12:53
Milionowe dopłaty Polski do emerytur Ukraińców

Opublikowano: 04.01.2024 | Kategorie: Gospodarka, Wiadomości z kraju

Liczba wyświetleń: 961

Poseł Grzegorz Płaczek z Konfederacji zadał pytanie Zakładowi Ubezpieczeń Społecznych, ile rocznie Polska wypłaca dopłat do emerytur obywateli Ukrainy. Okazuje się, że to, co podnosili w kampanii wyborczej politycy Konfederacji i za co byli atakowani, było prawdą.

„Mam informację dla Polaków, »niezależnych dziennikarzy i weryfikatorów« oraz dla polityków, którzy obrzucali mnie błotem, gdy (wraz z posłem Krzysztofem Bosakiem) mówiłem, że Ukraińcy otrzymują dopłaty do najniższych emerytur w Polsce. Walcząc o prawdę, zaciskając zęby, poprosiłem ZUS o oficjalne dane. Zatem otrzymałem odpowiedź (sygnatura pisma: 991100/0146- 767/2023). Jako poseł Konfederacji oficjalnie informuję, iż… KWOTA DOPŁAT do najniższej emerytury z polskiego Funduszu Ubezpieczeń Społecznych dla obywateli Ukrainy w samym tylko 2022 roku wyniosła: 8,6 mln zł. Nie będę komentował, bo po co. Warto było pójść po prawdę” – napisał Grzegorz Płaczek na platformie „X”.

Na podstawie: Twitter.com
Źródło: MediaNarodowe.com
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Ciemnofioletowy Hibiskus niezalogowany
4 stycznia 2024r. o 13:46
~~Bladoczerwona Mina napisał(a): To są te właśnie obiecanki , A wszystko drożeje , biedna młodzież nie pamięta rządów PO ale dzięki BOGU przekona się na własnej skórze co to znaczy KŁAMCA TUSK .

Nie dzięki Bogu, tylko sami tak głosowali, to teraz będą mieli to, co chcieli.
~~Przekrwiony Żywotnikowiec niezalogowany
4 stycznia 2024r. o 14:43
mogę się w kilku sprawach nie zgadzać z ''konfą''...może być mi ''nie po drodze '' z kilkoma przedstawicielami ''konfy''
ale...w wielu przypadkach zgadzam się z nimi...
~~Czarnawa Czarnuszka niezalogowany
4 stycznia 2024r. o 17:04
~~Ciemnofioletowy Hibiskus napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Bladoczerwona Mina napisał(a): To są te właśnie obiecanki , A wszystko drożeje , biedna młodzież nie pamięta rządów PO ale dzięki BOGU przekona się na własnej skórze co to znaczy KŁAMCA TUSK .

Nie dzięki Bogu, tylko sami tak głosowali, to teraz będą mieli to, co chcieli.

Dokładnie, właśnie o to chodzi.
Będą mieli to na ci głosowali, czyli demokratyczny kraj, wolne niezależne media, normalne sprawiedliwe i niezależne sądownictwo, równość wszystkich wobec prawa i życie w kraju szanowanym na arenie międzynarodowej.
~~Morus niezalogowany
4 stycznia 2024r. o 17:08
~~Przekrwiony Żywotnikowiec napisał(a): mogę się w kilku sprawach nie zgadzać z ''konfą''...może być mi ''nie po drodze '' z kilkoma przedstawicielami ''konfy''

A z tym ze twoj donald będzie kontynuował linie polityki PiS względem Ukrainy sie zgadzasz?
~~Burawy Dereń niezalogowany
4 stycznia 2024r. o 20:42
Zima jeszcze nie osiągnęła półmetka, ale pewnie Ciapaci zjawia się u nas szybciej niż bociany i niestety nie odlecą do ciepłych krajów jak bociany pod koniec lata. Będziemy musieli ich utrzymywać. Codziennie koło 5.00 nad ranem będzie słychać ich modły w miastach. Kobiety już same nie będą chodzić pod wieczór. Z czasem powstaną meczety. i coraz większe ich hordy. Jan III Sobieski uratował Europę przed hordami muzułmanów, a Angela Merkel wraz z Donaldem Tuskiem i Frankiem Timermansem sciągneła ich do europy.
~~Morus niezalogowany
4 stycznia 2024r. o 21:42
W 2023 r. z całej UE to w Polsce odnotowano stosunkowo najmniej napaści (17 na 100 tys. mieszkańców) – to aż 20x mniej niż w Belgii – czy też 15x mniej gwałtów niż we Francji lub Belgii.

Najwięcej napaści jest w Belgii – 554 – a dalej 165 w Niemczech, czy 101 w Luksemburgu.

Również w Belgii jest najwięcej kradzieży: 1914 na 100 tys. mieszk.; w Luksemburgu 1712, w Holandii, Niemczech i Austrii po ok. 1300, gdy w Polsce tylko 260.

W przeliczeniu najwięcej zabójstw było w Finlandii, na Cyprze i w Belgii: po ok. 1,6 / 100 tys. mieszk. (w Polsce 0,7).

Najczęstsze gwałty: Francja i Belgia: po 29 / 100 tys. mieszk.; dalej 15 w Austrii, 13 w Luksemburgu i 11 w Holandii i Niemczech. w Polsce tylko 2.

Ogółem Polska ma 1 z najniższych poziomów przestępstw. Są to dane Eurostatu.

Sepleniący załatwił nam dostawe ubogacającą , statystyki sie zmienią
~~Karminowy Groszek niezalogowany
4 stycznia 2024r. o 21:45
~~Morus napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Przekrwiony Żywotnikowiec napisał(a): mogę się w kilku sprawach nie zgadzać z ''konfą''...może być mi ''nie po drodze '' z kilkoma przedstawicielami ''konfy''

A z tym ze twoj donald będzie kontynuował linie polityki PiS względem Ukrainy sie zgadzasz?

nie...nie zgadzam się ...
od początku byłem temu przeciw i nadal nic w tym względzie się nie zmieniło...
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza