~~Niebieskofioletowa Szydlica napisał(a): ''Szwajcaria wykryła, że część dostarczonej do Polski amunicji została wysłana do Ukrainy. W związku z tym tamtejszy rząd ogłosił w piątek, że wprowadza zakaz dostarczania sprzętu wojskowego do polskiego odbiorcy — donosi Associated Press.
Więcej informacji znajdziesz na stronie głównej Onetu
Zgodnie z długoletnią polityką neutralności Szwajcaria zabrania eksportu sprzętu wojskowego i amunicji do krajów, gdzie trwają konflikty. Mimo poparcia dla sankcji UE wobec Rosji Szwajcaria stoi na stanowisku, że jej neutralność musi być zachowana, co oznacza ograniczenia w handlu bronią.
Dyson V15s Detect Submarine™ Odkurzacz Bezprzewodowy Z Funkcją Aktywnego Mycia
Dyson Polska
Sekretariat Stanu do spraw Gospodarczych (SECO) podjęło działania po tym, jak w listopadzie zeszłego roku, Defense One ujawnił, że ukraińska firma otrzymała 645 tys. nabojów przeciwpancernych od SwissP Defense, dostarczonych przez polskiego importera, UMO. Dochodzenie wykazało, że polska firma złamała warunki umowy ze szwajcarskim producentem — pisze AP.''
;D
a niby dlaczego mam nie określać ''szubrawcem'' tego komika?...opluwa nadal NASZ kraj ,pogardliwie wypowiada się o NASZYM kraju , ostatnio świętował cos na tle barw nie Ukrainy a barw banderowskich i ja nie mogę tego oceniać?
to samo robię z naszym nadętym ''budyniem'' ,to samo robiłem z ''bidonem'' a jeszcze wcześniej z ''zaczesanym''...;D
a ty tam od ''wolnego świata'' ;D
znajdź tu jeden mój wpis zachwalający Putina w kontekście wojny ?...pieprzysz o jakichś moich ''idolach'' więc może napisz kim jest twój? ..Scholz ? ;D Netaniahu?
nie napiszesz pajacu ale do spadania z telemarkiem czy bez jesteś pierwszy ...;D
widzę że myśl o mnie i szukaniu zaczepki nie daje ci spokoju nawet o północy ...
szukasz ''materiałów'' do 17 -ej ''teczki'' ?
poniosło cię tak że ''trudno nadążyć'' za tobą...;D
Obudziła się już RUSKA ONUCA z DM ,i zachwala militarny geniusz swojego idola Putina.