Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Sukcesy nowego rządu

~~Janusz z poddasza niezalogowany
14 godz. 48 min. temu
Rosja nigdy nikogo nie zaatakowała i nawet nie chce używać słowa „wojna”
Rosja przeżyła tyle konfliktów, że nawet nie chce wypowiadać słowa „wojna” .
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Niebieskofioletowa Szydlica niezalogowany
14 godz. 46 min. temu
tylko na tyle cię stać cienki bolusiu? ;D
14 godz. 31 min. temu
~~J23 napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Niebieskofioletowa Szydlica napisał(a): amunicja?...w tym też do karabinków? ;D
a wiesz ile kosztuje dzisiaj jeden pocisk do Leosia lub Abrahama ?

Tego nie wiem....ale wiem że byli tu tacy co miesiąc po rozpoczęciu wojny wieszczyli koniec Rosji.....hehe ....ciekawe co teraz powiedzą.... Pamiętam jak pluli na mnie i " H.o.r.u.s.a" nazywając ruskimi onucami bo nie wierzymy w propagandę TV na temat wojny.....bohaterowie z wyspy węży :-)

nie zauważyłem wcześniej więc wspomnę...
do Leosia coś około 6 tysi ''ełrasów'' a do Abrahama coś około 6 tysiaków ''dularów''
ceny wzrastają w zależności czy to klasyka czy podkalibrowy ...

czy Polska je produkuje?...nie...
więc kto na tym zarabia? ;D

to samo jest teraz z tymi K-2...już są problemy bo dostarczono wersję nie taką jaka była zamawiana...min chodzi o szerokość gąsienic bo te nie są zbyt odpowiednie do polskich terenów ...do tego skromniejsze opancerzenie...

można o tym poczytać w jednym z ostatnich wydań Polski Zbrojnej...
~~J23 niezalogowany
14 godz. 26 min. temu
Do tego mamy inny poważny kłopot....Na Ukrainie znalazło się kilkaset tysięcy sztuk szwajcarskiej amunicji, która formalnie została zakupiona przez polską firmę. Szwajcarski departament ds. ekonomicznych wszczął dochodzenie w tej sprawie......
~~J23 niezalogowany
14 godz. 18 min. temu
Szwajcaria zakazała eksportu sprzętu wojskowego do Polski. W uzasadnieniu przekazano, że polski odbiorca "nie dotrzymał zobowiązań umownych" podjętych wobec producenta, bo zakupiona amunicja trafiła bez jego zgody do Ukrainy. Rząd szwajcarski podkreśla swoją neutralność. Eksport broni do krajów ogarniętych konfliktem zbrojnym jest niezgodny ze szwajcarskim prawem.
źródło: Polsat news

To sukces obecnego Rządu czy poprzedników?
14 godz. 11 min. temu
wspominałem o tym dzisiaj i też mnie to zastanawiało...
pozostaną nam niedługo proce i różańce...;D
14 godz. 10 min. temu
teraz czas na zakupy i oczywiście wizytę w ''szulerni''...;D
~~By uniknąć manipulacji niezalogowany
13 godz. 18 min. temu
~~J23 napisał(a): Szwajcaria zakazała eksportu sprzętu wojskowego do Polski. W uzasadnieniu przekazano, że polski odbiorca "nie dotrzymał zobowiązań umownych" podjętych wobec producenta, bo zakupiona amunicja trafiła bez jego zgody do Ukrainy. Rząd szwajcarski podkreśla swoją neutralność. Eksport broni do krajów ogarniętych konfliktem zbrojnym jest niezgodny ze szwajcarskim prawem.
źródło: Polsat news

To sukces obecnego Rządu czy poprzedników?

Przecież chodzi o sprawę z ubiegłego roku, w listopadzie 2023r., amerykańskie ujawniły, że na Ukrainie są naboje przekazane przez Polskę niezgodnie z umową. Dopiero po tych doniesieniach medialnych Szwajcaria podjęła decyzję o zakazie. Wiadomo komu możemy podziękować:Morawieckiemu, Błaszczakowi, Dudzie a ten ostatni wiosną tego roku Darłowo japę, że wojskowe magazyny amunicji są puste, teraz wiadomo dlaczego.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMA Media Expert zaprasza