~~Ciemnobursztynowa Trytoma napisał(a): Ktoś napisał: ~~Niebieskofioletowa Szydlica napisał(a): elektrownia?...a zima za pasem...
czy kolejny ukraiński minister -bo poprzedni skorumpowany spieprzył z Ukrainy- znajdzie tyle kufajek i walonek dla rodaków?
Tusk mu podaruje prąd a tobie podniesie rachunku i po temacie.
to całkiem możliwe...
i za to też krytykuję obecny rząd(?)
co nie znaczy jednocześnie że to tylko ich wina bo kto wyrażał zgodę na unijne opłaty za ETS jednocześnie niszcząc plany o źródłach odnawialnych?
gdzie się podziała kasa jaką Polska dostała z Unii na ich wdrażanie?
odpowiesz czy nie dasz rady?
"Oriesznik" to nazwa naukowa, w rzeczywistości system nazywa się "Kedr" i jest nośnikiem broni nuklearnej ......
A nasi bohaterowie prą do wojny po wcześniejszym rozbrojeniu armii.....''
z czym? to tak jak strzelanie z wiatrówki do dzika...;D
kiedy czytałem słowa polskiego ''gienierała'' że w razie ataku na chyba Estonię NATO zareaguje w PIERWSZEJ MINUCIE...;D
TEN DUPEK MA CHYBA WSZYSTKICH ZA IDIO.T.ÓW
mnie wystarczy tylko poczytać kilka zapisów z umów natowskich ogólnie dostępnych w sieci bym wiedział w jaki prostacki sposób ten '' malowany żołnierzyk'' chce zrobić z Polaków dur.n .i ...;D
to samo jest teraz z tą budową tzw. Tarczy Wschód...kopanie rowów przeciwczołgowych i stawianie ''jeży'' ma chronić Polskę?
w czasach chociażby dronów ? nie wspominam tu już o rakietach Shached czy Rubież...
więc czy mnie mogą dziwić i zaskakiwać słowa zdRradka ''sikoreczki'' - ''musimy wziąć pod uwagę możliwość ewakuacji''
pytanie- jakiej i kogo?
za takie słowa i takie działania polski (?) urzędnik powinien stanąć przed Trybunałem..
nawet ''ludowym'' a historia coś o tym wspomina jak one wyglądały...;D