~~Staroróżowy Jaśminowiec napisał(a): jakie to proste...
''....z ograniczonym wyjątkiem dla produktów leczniczych zawierających substancje psychotropowe lub środki odurzające, o czym szerzej poniżej (art. 20 ust. 1 w zw. z ust. 2 u.p.n.). Z przedmiotowego przepisu wynika zatem całkowity zakaz reklamowania oraz promowania marihuany jako środka odurzającego[8]. Dodatkowo, ustawodawca w art. 68 u.p.n. przewidział sankcje za prowadzenie sprzecznej z prawem reklamy lub promocji tego rodzaju środków. –
W zakresie reklamy produktów leczniczych zawierających substancje psychotropowe lub środki odurzające należy pamiętać, że zgodnie z art. 57 ust. 1 ustawy PrFarm, do publicznej wiadomości, a więc do ogółu społeczeństwa, nie może być kierowana reklama produktów leczniczych zawierających środki odurzające i substancje psychotropowe,Artisan food delivery
Jak można zauważyć – tzw. marihuana medyczna spełnia dwa z powyższych kryteriów (do zakwalifikowania pod zakaz wystarczy zaś spełnienie choćby jednego z nich):
jest produktem wydawanym na podstawie recepty oraz
zawiera środki odurzające i substancje psychotropowe.
Tym samym na gruncie ustawy Prawo farmaceutyczne możliwe jest wyłącznie promowanie medycznej marihuany do tzw. zamkniętego kręgu profesjonalistów (np. lekarzy), zaś jej reklama skierowana do publicznej wiadomości pozostaje zakazana.[9].''
~~Staroróżowy Jaśminowiec napisał(a): ~~Kupiłem nick niezalogowany
1 godz. 19 min. temu
~~Staroróżowy Jaśminowiec napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Kupiłem nick napisał(a): Co wam napisze to wam napisze. Wczoraj do menu wszedł nowy haszysz … 45% stężenia THC … ale koszt … 45€ 1gram
napiszę ci wprost...
jesteś głupcem...;D
Koleżko w żaden sposób mi to nie przeszkadza. Chyba dobrze że dbają o klienta i powiększają menu. Np mamy bardzo dobre ciasteczka z haszem. 1 ciasteczko kosztuje 10€ ale robi robotę.
Jak będziecie w Holandii a lubicie zabawić się z psychodelikami to polecam trufle o nazwie Teacher
''robi robotę''?
jaką ?
taką że jakiś naćpany dupek później wsiada w samochód i doprowadza do tragedii na drodze?
że łapie za nóż i biega po markecie?
to jest ta twoja ''dobra robota''?
z ciekawości poczytam zaraz o tym co jest w Polsce dopuszczone do obrotu...
~~Iliowobłękitna Gazania napisał(a):Ktoś napisał: ~~Staroróżowy Jaśminowiec napisał(a): ~~Kupiłem nick niezalogowany
1 godz. 19 min. temu
Ktoś napisał: ~~Kupiłem nick napisał(a): Co wam napisze to wam napisze. Wczoraj do menu wszedł nowy haszysz … 45% stężenia THC … ale koszt … 45€ 1gram
napiszę ci wprost...
jesteś głupcem...;D
Koleżko w żaden sposób mi to nie przeszkadza. Chyba dobrze że dbają o klienta i powiększają menu. Np mamy bardzo dobre ciasteczka z haszem. 1 ciasteczko kosztuje 10€ ale robi robotę.
Jak będziecie w Holandii a lubicie zabawić się z psychodelikami to polecam trufle o nazwie Teacher
''robi robotę''?
jaką ?
taką że jakiś naćpany dupek później wsiada w samochód i doprowadza do tragedii na drodze?
Po alkoholu tez wsiadają za kierownica a alkohol tez szkodzi zdrowiu a reklamują go w telewizji
~~Kupiłem nick napisał(a):Ktoś napisał: ~~Iliowobłękitna Gazania napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Staroróżowy Jaśminowiec napisał(a): ~~Kupiłem nick niezalogowany
1 godz. 19 min. temu
napiszę ci wprost...
jesteś głupcem...;D
''robi robotę''?
jaką ?
Po alkoholu tez wsiadają za kierownica a alkohol tez szkodzi zdrowiu a reklamują go w telewizji
To jest artykuł z bolec info
Pijana i z zakazem, spowodowała kolizję – grozi jej 5 lat więzienia
Następny artykuł
Miał w kabinie otwartą butelkę wódki! Popijał, jadąc autem po A4.
I wy tu mi pi€rdolicie że marihuana zabija a co robi alkohol który jest dostępny prawie wszędzie ??
22-latek kierował autem po amfetaminie. Tłumaczył policjantom, że dzięki narkotykom lepiej pracuje
Policjanci z Otwocka zatrzymali 22-letniego kierowcę Toyoty, który zdecydował się wsiąść za kierownicę pod wpływem amfetaminy. Tłumaczył się, mówiąc, że amfetamina jest jego swoistym wspomagaczem, dzięki któremu lepiej i wydajniej pracuje. Policjanci nie dali mężczyźnie żadnej taryfy ulgowej. Przez swoje nieodpowiedzialne zachowanie będzie musiał odpowiedzieć przed sądem.