PanM napisał(a): Dla Pinocheta z pałacu idola
Duda to żaden mój idol.A Twoja idolka Ursula bon der Leyen mruga do Ciebie,że jesteś taki opętany tym eurokolchozem i szczepionkami,które tak sprytnie zamówiła dla wszystkich państw UE?
~~Oj tam oj tam napisał(a): Ty pinosiu nigdy na temat nie piszesz.
~~Pinochet napisał(a):Ktoś napisał: ~~Oj tam oj tam napisał(a): Ty pinosiu nigdy na temat nie piszesz.
Ten argument, że mamy być w komunisoczno-faszystowskim kołchozie i siedzieć cicho,bo inaczej skończymy w sojuszu z Białorusią to jest whataboutism
PanM napisał(a):Ktoś napisał: ~~Pinochet napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Oj tam oj tam napisał(a): Ty pinosiu nigdy na temat nie piszesz.
Ten argument, że mamy być w komunisoczno-faszystowskim kołchozie i siedzieć cicho,bo inaczej skończymy w sojuszu z Białorusią to jest whataboutism
************************************************************************************************************************
To akurat niezbyt szczęśliwe lokowanie tego zwrotu.
Jest on używany w przypadkach gdy jedna ze stron polemiki używa przekręcania faktów , oraz odwracania uwagi od meritum sprawy.
Co do stosunku do Unii Polska jest jej członkiem od 20 lat i podpisała związane z tym faktem odpowiednią ilość umów , traktatów i ustaw. Niektóre jednostki / Pinochety / mają prawo mieć odmienne zdanie i odmienną wizję polityki Unijnej.
Jednak mam nadzieję że nawet takie jednostki znają tryb procedur niezbędnych dla przeforsowania swoich racji.
Zatem było by fajnie poznać jak " Kolega Pinochet " widzi swoje wersje i sposoby ich realizacji.
Po prostu , merytorycznie co i jak oraz jawnie do kogo i dlaczego.
Mi chodziło o to,że argument o Białorusi ciemny lud kupił i kupuje nadal.
~~Pinochet napisał(a):Ktoś napisał: PanM napisał
Po prostu , merytorycznie co i jak oraz jawnie do kogo i dlaczego.
Mi chodziło o to,że argument o Białorusi ciemny lud kupił i kupuje nadal.
**********************************************************************************************************************************
W tym kontekście ok . Szacun.
~~M21W2 napisał(a): Konfederacja gra na dwa fronty ale to gra na siebie. Krytykuje na zmianę raz PiS raz PO torpeduje wszystkie ruchy rządu aby wydłubać PiS owi elektorat i jak się da przejąć posłów...D
~~Jurek napisał(a):Ktoś napisał: ~~M21W2 napisał(a): Konfederacja gra na dwa fronty ale to gra na siebie. Krytykuje na zmianę raz PiS raz PO torpeduje wszystkie ruchy rządu aby wydłubać PiS owi elektorat i jak się da przejąć posłów...D
Co ty bracie. Zaczadział ty czy co . Tu Niemce strajkują tam w Polsce wypuszczają koniec świata.