Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Sklep papierniczy w Rynku istnieje od 1958 roku, do soboty...
~~Lokolo niezalogowany
2 lutego 2024r. o 14:39
Wszystko fajnie wspomnienia i w ogóle, ale teraz ten sklep nie zachęca żeby do niego wejść. W latach '70-'90, wszystkie sklepy wyglądały podobnie, ale teraz poprostu wygląda jak niektóre porzucone lokale w których czas się zatrzymał i nie ma zamiaru ruszać dalej.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Jasnogranatowa Firletka niezalogowany
2 lutego 2024r. o 14:51
~~Lokolo napisał(a): Wszystko fajnie wspomnienia i w ogóle, ale teraz ten sklep nie zachęca żeby do niego wejść. W latach '70-'90, wszystkie sklepy wyglądały podobnie, ale teraz poprostu wygląda jak niektóre porzucone lokale w których czas się zatrzymał i nie ma zamiaru ruszać dalej.

Nie znasz się! W cywiliozowanych krajach takie sklepy z tradycjami to skarb !
~~Kasztanowatoczerwony Wielosił niezalogowany
2 lutego 2024r. o 15:18
~~Lokolo napisał(a): Wszystko fajnie wspomnienia i w ogóle, ale teraz ten sklep nie zachęca żeby do niego wejść. W latach '70-'90, wszystkie sklepy wyglądały podobnie, ale teraz poprostu wygląda jak niektóre porzucone lokale w których czas się zatrzymał i nie ma zamiaru ruszać dalej.

to też prawda, sklep od zawsze tak wyglądał.... technika biurowa już lepsza ale ceny też z kosmosu
~~Danuta niezalogowany
2 lutego 2024r. o 16:14
Sklep pamiętam od zawsze,wcześniej pracowała tam Mama Właściciela.Miła obsługa,dobre zaopatrzenie.Często tam zaglądałam i zawsze wychodziłam zadowolona z zakupów.Od Właściciela w dodatku bił taki spokój i szacunek do klienta.Dziś to rzadkość.Szkoda.Życzę Panu dużo szczęścia i powodzenia w podejmowaniu nowych wyzwań w życiu .
~~Kali niezalogowany
2 lutego 2024r. o 16:23
~~Spopielała Kosodrzewina napisał(a):
Ktoś napisał: ~~KALI napisał(a): Totalne szaleństwo (znak czasów). Zlikwidowano już ostatnie księgarnie, likwiduje ostatni papierniczy, zanim pójdą ostatnie pasmanterie, zlikwidowano albo w likwidacji małe zakłady rzemieślnicze (szewca, krawca nie uświadczysz). Niedługo będziemy tłumaczyć naszym dzieciom, kto to był szewc, krawiec, rolnik.
Od 30 lat to się dzieje, a dopiero teraz zauważyłeś?

Teraz, bo ludzie tak długo nie żyją .
~~Mak niezalogowany
2 lutego 2024r. o 20:38
Bardzo żałuję że zostanie zamknięty miła obsługa dobrze zaopatrzony tyle że jak robisz zakupy w supermarketach to i tam papiernicze artykuły i kupujesz .Wszystkiego dobrego
~~Bakłażanowy Kopytnik niezalogowany
3 lutego 2024r. o 7:48
Przedostatni bastion mojego dzieciństwa, przemili p. Ślizowie, jeszcze pozostała apteka. Gdy po 40 latach odwiedziłam moje miasto, łza sie zkręciła. Nie było juz drogerii, którą prowadzili pąństwo Spólnicy, księgarni, którą kierowała p. Wojciechowska, jubilera, ZURiTu ( gdzie w oknie wystawy w 60 latach XX wieku ogladało sie Wyścig Pokoju), Modnej Pani i Pana, składnicy harcerskiej, optyka i fotograficznego, papierniczego przy Tosce ( to dopiero wspomnienia, teraz to koszmar, tak jak Aniołek), materiałowego, rowerowego, pasmanterii i obok kiosk RUCHu, obuwniczego obok Starówki (restauracja), słynnego fotografa p.Rewersa, sklepu AGD za Aniołkiem. To tylko na Rynku. Prusa to tez historia i nie wróci, ale pozostały piękne wspomnienia. Może pominęłam inne, dopisujcie.
Pozdrawiam Bolesławian tych , którzy pamietają lata 60 i 70 XX wieku.
~~Xxx niezalogowany
3 lutego 2024r. o 9:54
Jeszcze budka z zapiekankami taka była, stała obok term na Zgorzeleckiej. A latem lody sprzedawali do termosu. Mniam!
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Media Expert zaprasza
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza