Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Zapraszamy
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Sklep papierniczy w Rynku istnieje od 1958 roku, do soboty...
~~Dyrektor niezalogowany
2 lutego 2024r. o 8:58
Sklep z klimatem, przygotowując się do roku szkolnego zawsze stałam tam w kolejce po przybory szkolne. Estetyczny i prosty szyld zawsze będzie mi się kojarzyć z dobrym czasem dzieciństwa w latach sześćdziesiątych. Szkoda sklepu...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2884
ela
2 lutego 2024r. o 10:07
~~Dyrektor napisał(a): Sklep z klimatem, przygotowując się do roku szkolnego zawsze stałam tam w kolejce po przybory szkolne. Estetyczny i prosty szyld zawsze będzie mi się kojarzyć z dobrym czasem dzieciństwa w latach sześćdziesiątych. Szkoda sklepu...

Tamten szyld z lat 60, "ARTYKUŁY PAPIERNICZE", zrobiony wyraz pod wyrazem, był jak wtedy na większości sklepów PSS i MHD.
Przedtem, przez jakiś czas mieliśmy w Rynku szyldy neonowe, ale długo nie pobyły.
~~Sczerniała Pragnia niezalogowany
2 lutego 2024r. o 11:15
~~skorn napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Jaskrawoczerwona Alstremeria napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Dyptam napisał(a): Nie zapomnę , jak 40 lat temu stojąc z dzieckiem na ręku, w długiej kolejce po papier toaletowy, odmówiono mi sprzedaży papieru toaletowego dla mojego dziecka, argumentując, że dziecko nie potrzebuje papieru, bo swoje potrzeby załatwia do nocnika.Dopiero interwencja kolejki w tej sprawie spowodowała ,że sprzedawca uwzględnił potrzeby mojego dziecka, i sprzedał papier w ilości przypadającej dla dwóch osób.
Wtedy niektórzy stali w innych sklepach po kawę ziarnistą z dzieckiem na ręku i domagali się kawy na dziecko.

Ja stałem z przedszkolakiem na ręcach po alkohol. Jeszcze mi od tej kolejki puchną.

Kawa i alkohol, jako używki, nie są artykułami pierwszej potrzeby, a dla dzieci zakazane, więc swoje "dowcipne" uwagi zachowaj dla siebie.
~~A Boczek niezalogowany
2 lutego 2024r. o 12:19
Dawać mi tam mięsny zamiast papierniczy, bo będę kapuśniak robił
~~Kasztanowatoczerwony Wielosił niezalogowany
2 lutego 2024r. o 13:03
niestety markety zabiły mełe sklepiki
~~KALI niezalogowany
2 lutego 2024r. o 14:10
"OSTATNI MOCHKANIN". Jeszcze raz wygrał "drapieżny kapitalizm". Szkoda sklepików które miały swój swojski klimat (zwłaszcza w rynku).
~~KALI niezalogowany
2 lutego 2024r. o 14:26
Totalne szaleństwo (znak czasów). Zlikwidowano już ostatnie księgarnie, likwiduje ostatni papierniczy, zanim pójdą ostatnie pasmanterie, zlikwidowano albo w likwidacji małe zakłady rzemieślnicze (szewca, krawca nie uświadczysz). Niedługo będziemy tłumaczyć naszym dzieciom, kto to był szewc, krawiec, rolnik.
~~Spopielała Kosodrzewina niezalogowany
2 lutego 2024r. o 14:34
~~KALI napisał(a): Totalne szaleństwo (znak czasów). Zlikwidowano już ostatnie księgarnie, likwiduje ostatni papierniczy, zanim pójdą ostatnie pasmanterie, zlikwidowano albo w likwidacji małe zakłady rzemieślnicze (szewca, krawca nie uświadczysz). Niedługo będziemy tłumaczyć naszym dzieciom, kto to był szewc, krawiec, rolnik.
Od 30 lat to się dzieje, a dopiero teraz zauważyłeś?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza