Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Sklep papierniczy w Rynku istnieje od 1958 roku, do soboty...
~~Jaskrawoczerwona Alstremeria niezalogowany
1 lutego 2024r. o 15:44
I tak długo ten sklep wytrzymał. Przez wiele lat był jedynym papierniczym w mieście. Prawie zawsze stała kolejka po zakupy. Po 1989 roku wiele się zmieniło. Zaczęły powstawać wielkie sklepy, gdzie można też kupić kredki, długopisy, zeszyty, kartki świąteczne i wiele innych rzeczy.
Szkoda.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Szarobura Pęcherznica niezalogowany
1 lutego 2024r. o 15:46
Pozdrawiam Pana Wojtka niezwykle sympatycznego człowieka, podobnie jak poprzednicy w tym sklepie wywodzący się z Jego Rodziny. A Pan Szlis - Senior, który na liczydle sumował szybciej niż teraz komputer zawsze ujmował mnie ogromną znajomością branży. Tam od 1958 r. kupowałem zeszyty w kratkę lub w linijkę z marginesem lub bez , no i papier do okładania zeszytów i podręczników. Życzę Panu wszystkiego najlepszego na przyszłość, przede wszystkim zdrowia.
2884
ela
1 lutego 2024r. o 16:06
Tam kupowało się kolorowe obsadki, stalówki i atrament, bo w pierwszej połowie lat sześćdziesiątych, pierwszoklasiści pisali takimi piórami:). Papier do okładania zeszytów, był zawsze przewieszony przez ladę. Czasem był w jakieś wzorki z odrobiną koloru. Do tego naklejki na zeszyty, ale nie jakieś ozdobne, tylko takie, żeby wpisać nazwę przedmiotu, nazwisko i imię oraz klasę. Zeszyty z wydrukowaną tabliczką mnożenia, drewniane piórniki, sztywne tornistry i chlebaki.
~~Dyptam niezalogowany
1 lutego 2024r. o 16:07
Nie zapomnę , jak 40 lat temu stojąc z dzieckiem na ręku, w długiej kolejce po papier toaletowy, odmówiono mi sprzedaży papieru toaletowego dla mojego dziecka, argumentując, że dziecko nie potrzebuje papieru, bo swoje potrzeby załatwia do nocnika.Dopiero interwencja kolejki w tej sprawie spowodowała ,że sprzedawca uwzględnił potrzeby mojego dziecka, i sprzedał papier w ilości przypadającej dla dwóch osób.
1 lutego 2024r. o 16:12
~~Dyptam napisał(a): Nie zapomnę , jak 40 lat temu stojąc z dzieckiem na ręku, w długiej kolejce po papier toaletowy, odmówiono mi sprzedaży papieru toaletowego dla mojego dziecka, argumentując, że dziecko nie potrzebuje papieru, bo swoje potrzeby załatwia do nocnika.Dopiero interwencja kolejki w tej sprawie spowodowała ,że sprzedawca uwzględnił potrzeby mojego dziecka, i sprzedał papier w ilości przypadającej dla dwóch osób.
Wtedy niektórzy stali w innych sklepach po kawę ziarnistą z dzieckiem na ręku i domagali się kawy na dziecko.
~~skorn niezalogowany
1 lutego 2024r. o 16:24
~~Jaskrawoczerwona Alstremeria napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Dyptam napisał(a): Nie zapomnę , jak 40 lat temu stojąc z dzieckiem na ręku, w długiej kolejce po papier toaletowy, odmówiono mi sprzedaży papieru toaletowego dla mojego dziecka, argumentując, że dziecko nie potrzebuje papieru, bo swoje potrzeby załatwia do nocnika.Dopiero interwencja kolejki w tej sprawie spowodowała ,że sprzedawca uwzględnił potrzeby mojego dziecka, i sprzedał papier w ilości przypadającej dla dwóch osób.
Wtedy niektórzy stali w innych sklepach po kawę ziarnistą z dzieckiem na ręku i domagali się kawy na dziecko.

Ja stałem z przedszkolakiem na ręcach po alkohol. Jeszcze mi od tej kolejki puchną.
~~PO PIS niezalogowany
1 lutego 2024r. o 16:46
~~Piwny Winorośl napisał(a): Wina Tuska

A czyja jak nie jego i kliki?
1 lutego 2024r. o 16:48
O jedną kolejkę za dużo było i dlatego puchną.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.