~~Jasiu napisał(a): Król jest nagi.
~~Jaskrawoniebieska Jeżyna napisał(a): Popieramy hasło "7 kwietnia Emeryta odsuniemy od koryta"
Nie mam nic do osób starszych, ale mam dość układu zamkniętego panującego w naszej gminie. Do Rady Gminy pchają się cuągle te same osoby, które mają prawie 70 lat, a nieraz i więcej. Oni już nie wiedzą czy kandydują do Gminnej Rady Narodowej czy Rady Gminy. Niejednokrotnie są to dawni działacze PZPR. Partia im kiedyś dawała przywileje a teraz chcą mieć taką emeryturę plus.[
I taką oto wiedzę historyczną ma tzw. młode pokolenie. Nic nie wie i nic nie potrafi. To, że ktoś należał wcześniej do takiej ,czy innej partii politycznej , ma ileś tam lat i jest wybierany do władz samorządowych oznacza , że cieszy się szacunkiem i ma się do niego zaufanie. Warto na niego głosować. Wszystko w rękach wyborców.
~~Tadek napisał(a):Ktoś napisał: ~~Teo napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Tadek napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Husar napisał(a): Na staruchów nie będziemy głosować, oni zawsze twierdzą, że mają rację ale nic z tego nie wynika., bez młodych nic nie są w stanie zrobić. Potrafią tylko ujmować i obrażać, chceliby poprawiać tylko nie wiedzą gdzie i co.
Starsi którzy mają powyżej 65 lat nie dostaną ode mnie głosu.
Koniec
Tak myślał kiedyś jeden z przywódców Niemiec . Marnie skończył
To było dawno i nie prawda, nikt tu nie namawia do fizycznego usuwania kogokolwiek. Nawołujemy do odsunięcia od władzy ludzi którzy przy korycie są od 40 lat, bo oni sami nie odejdą, jak my ich nie odsuniemy. Wszystko co było w Gromadce zostało przez nich rozwalone, nie ma już nic.
Do niewidzenia, nie chcemy was.
Jak to nieprawda. Właśnie , że prawda. Ten ,, pan" założył w czasie wojny na polskich ziemiach 206 nowych osiedli mieszkaniowych,bo nie kochał kilku grup narodowych i ludzi starych.
Jak się nazywał Tadeusz G, Ryszard K, czy Krzysztof eM. ? A może Józef L. "Stalin"?
~~Szafranowy Szczypiorek napisał(a): Do AdamMusivir
Wiem, że tak myśli wasza ekzekutywa PZPR, ale to tak nie działa. Do PZPR należały osoby, którym ZSRR było ojczyzną. Nie Wolna Polska. To oni niejednokrotnie byli szkoleni w Kraju Rad, jak tłamsić polską opozycję i niszczyć ludzi. Dostawali za to stanowiska i pieniądze. I tak myślucie teraz. Dla was Jaruzelski, Kiszczak i Gomułka to wielcy Polacy. Dlatego powinniście odejść.
Młode, nowe pokolenie powinno 7 kwietnia zagłosować na ludzi młodych i kobiety.
Zgadzam się z przedmówcami.