~~Szarawozielony Sit napisał(a): No tak. Wybudujmy przedszkole za 5 baniek bo dla jakiegoś dzieciaka zabrakło miejsca.
Macie jeszcze jakieś fantastyczne pomysły ?
~~Teo napisał(a):Ktoś napisał: ~~Kanarkowy Bambus napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Franijo napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Kasztanowatoczerwona Słonecznica napisał(a): Obawiam się że wszyscy tak tu krzyczą na Rysia jaki beeee, a ostatecznie i tak wygra on.
a później będzie na wsi: kto go wybrał, kto na niego głosował - no ja NIE
Wyborcy którzy głosują na Kawkę nie mają internetu.
Ode mnie Kawka głosu nie dostanie.
Na pytanie o nowe przedszkole zadane przez młodego mieszkańca Kawka odpowiedział: Daj mi 15 milionów to ja ci wybuduje nowe przedszkole.
Błazenada, gdyby młody miał 15 milionów to wybudowałby prywatne przedszkole w mieście i sam nim zarządzał, a nie czkał, że obecna dyrektor przyjmie mu podanie o przyjęcie dziecka do publicznego przedszkola. Oczywiście podanie po naleganiu przyjęła ale odpowiedź była, że nie ma miejsc.
Dlatego na takich błaznów nie zamierzam głosować.
Ale własnie takim postem pokazujesz ze błaznujesz. Pokazujesz że nie masz pojęcia o budżecie gminy i o tym jak takie inwestycje się finansuje. Zeby spełnić zachcianki każdej grupy społecznej to i miliard bedzie mało na taką gminę. A 15 baniek to u nas nawet nie ma takiego budzetu inwestycyjnego.
Sam jesteś błazen.
Ktoś opisał zdarzenie i kretyńską odpowiedź Kawki, a ty czepiasz się budżetu. Budżet gminy to 50 milionów, a kto wymyślił, ze na to potrzeba 15 milionów? Kawka. A może wystarczy 5 milionów z tego 3 własnego wkładu a pozostałą część można uzyskać z województwa. Itd.
Nie błaznujcie, błazny, paszli won.
Amen
No i dalej błaznujesz bo mylisz budzet calościowy z budżetem inwestycyjnym. Do tego zeby pozyskać takie środki to one muszą jeszcze być. Że wam się wydaje że to takie proste i w tym województwie i UE to czekają z walizkami na wniosek i już lecą z kasą. Zainteresuj się trochę i zobacz jaka jest walka np. o kase na kanalizację Pasternika. I jak to wygląda. Każdy na necie kozak i gieroj. Przyjdź na sesję lub komisję i pokaż radnym że ty wiesz skąd można pieniądze pozyskać.
Osobna kwestia to demografia. Sprawdziłeś jak to wygląda. Wiesz że za 5 lat może trzeba bedzie jedno przedszkole zamykać bo nie będzie komu chodzić?
~~Kamil napisał(a): Najlepsi są mieszkańcy Nowej Kuzni wybierają radnego który ma zamiar mieszkać w pasternik( buduje Dom) śmiech na sali ale ten król was tam dyma na tej wiosce;-)chyba głosują na Na niego ludzie z grupa
~~Kamil napisał(a): Najlepsi są mieszkańcy Nowej Kuzni wybierają radnego który ma zamiar mieszkać w pasternik( buduje Dom) śmiech na sali ale ten król was tam dyma na tej wiosce;-)chyba głosują na Na niego ludzie z grupa
~~Modrawy Słoneczniczek napisał(a): Paździoch Kawka przez niecałe dwa lata polikwidował 2 szkoły i pozatrudniał rodzinkę w pozostałych. Poupychał rodzinę na sołtysów a w planach jeszcze klub sportowy i gmina. Chwali się sukcesami innych a pomysły radnych przedstawia jako swoje. To marionetka sterowana przez kolesi z powiatu. Modła i Osła na niego nie zagłosuje. No i jeszcze to zrywanie plakatów kontrkandydata, dno.