Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Gmina Gromadka

~~Mieszkaniec Gromadki niezalogowany
2 września 2024r. o 0:03
~~ Waldi napisał(a): ~~Mieszkaniec Gromadki napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Stefan napisał(a): W gminie są różne kultury i dlatego m.in. nie ma jedności. Każda z nich ma inne potrzeby.

Może już czas skończyć z tą różnorodnością.
Po II wojnie jak przesiedlali ludność to każdy deklarował, że jest Polakiem i chce żyć na terytorium Polski.
A co dzisiaj deklarują?
Wychodzi na to, że kłamali.
Po II wojnie powinni wylądować po stronie rosyjskiej, jeżeli chodzi o Ukraińców i Łemków, a ci z Jugosławii którzy nie czują się Polakami powinni zostać na Bałkanach.
Urodziłeś się w Polsce, mieszkasz w Polsce to przyjmij, że jesteś Polakiem.
Komu potrzebna ta różnorodność i ukraińska, czy serbska kultura?
A ty jesteś czystym Polakiem? Skąd o tym wiesz?

Tak, urodziłem się w Polsce, wychowałem w kulturze polskiej, mówię po polsku, czytam, piszę po polsku, dziadek i ojciec byli Polakami, ochrzczony jestem w kościele polskim.
W czym masz problem?
A jak ktoś pochodzi z Ukrainy a dziadka miał, że mieszkał na ziemiach korony polskiej, to kim jest? Ukrainy wcześniej nie było. Podobnie z ludźmi z byłej Jugosławii. Mieszkali tam w polskich wioskach-koloniach.
Słowiańszczyzna zawsze była zamieszkana przez plemiona Słowian, dzisiaj są tam różne państwa ale ludzie pochodzą z różnych obszarów, więc zróbmy jeden naród w jednym państwie, komu się nie podoba to niech wyjeżdża to takiego kraju z którym się utożsamia. Podobnie z religią, wyznaniem itp.
W innym przypadku zawsze będą wojny i nienawiść do obcych i na odwrót, tj. obcych do tubylców.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Natalia niezalogowany
2 września 2024r. o 9:32
Po co się spierać . Ustalmy , że wszyscy jesteśmy Żydami. Przecież Adam i Ewa to Żydzi .
~~Uczeń niezalogowany
2 września 2024r. o 10:54
Pamiętajmy. 1 września 1939 r. na Polskę napadły faszystowskie Niemcy i faszystowska Słowacja, a 17 września sowiecka Rosja. Takich mamy sąsiadów. Francja, Wielka Brytania oraz Rumunia - nasi sprzymierzeńcy - zostawili nas samych. Teraz w Polsce ,, rządzący " nie chcą odszkodowań wojennych.
~~Pytanie 2 niezalogowany
2 września 2024r. o 12:27
~~Natalia napisał(a): Po co się spierać . Ustalmy , że wszyscy jesteśmy Żydami. Przecież Adam i Ewa to Żydzi .

A Jezus, a oszczany dziad?
~~XAM niezalogowany
2 września 2024r. o 13:17
~~Natalia napisał(a): Po co się spierać . Ustalmy , że wszyscy jesteśmy Żydami. Przecież Adam i Ewa to Żydzi .

Oprócz KOT ULI
~~Tawuła niezalogowany
2 września 2024r. o 14:32
~~Pytanie 2 napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Natalia napisał(a): Po co się spierać . Ustalmy , że wszyscy jesteśmy Żydami. Przecież Adam i Ewa to Żydzi .

A Jezus, a oszczany dziad?

Jezus był Ukraińcem.
~~Murxyn niezalogowany
2 września 2024r. o 15:45
~~XAM napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Natalia napisał(a): Po co się spierać . Ustalmy , że wszyscy jesteśmy Żydami. Przecież Adam i Ewa to Żydzi .

Oprócz KOT ULI

A ja jestem Pigmejem ,tak mi się wydaje.
~~Teo niezalogowany
2 września 2024r. o 19:27
Mam nadzieję, że wojny na terenie Polski nie będzie bo nie wiadomo który sąsiad przyjdzie do mnie strzelać a który patroszyć.
Tak na serio, może ktoś wie gdzie można kupić kałacha z amunicją?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.